Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy viseltétek, ha "hanyagolv...

Hogy viseltétek, ha "hanyagolva" lettetek a szülők/anyósék részéről, miután unokájuk született a testvéretektől/sógoréktól?

Figyelt kérdés

A férjem testvérééknél született baba, és azóta mi gyermektelen révén "hanyagolva" vagyunk, igazából úgy érezzük, nem érdekeljük őket már annyira, mint a másik rész....amit én nagyon sajnálok, mert előtte szoros kapcsolatban voltunk, és még nekem is rosszul esik ez, nemhogy a páromnak.

Igazából már akkor elkezdődött ez, mikor kiderült a baba. Bár a tesóék nem tervezték, elég zűrös életet is éltek, onnantól kezdve, hogy kiderült, jön náluk az első unoka, folyton ők voltak a téma, pedig mi éppen új otthonba költöztünk, iskolát csináltunk meló mellett, de valahogy sose érdeklődtek annyira utána, mint kicsi iránt.

Mióta megszületett, oda gyakran járnak a baba miatt, ide meg alig jönnek, mert "nincs idő", ez esik a legrosszabbul. Ha itt vannak is, sokszor a gyerek a téma, minden, ami vele kapcsolatos érdekesebb, mint bármi, amit mi teszünk.

Erre rátesz az pluszba, hogy mi régebb óta akarunk babát, csak sajnos nem jön össze és már emiatt is troppon vagyunk kicsit lelkileg (orvoshoz járunk, csak egyelőre nincs eredménye). Hogy mintha mi kevésbé lennénk fontosak, mert nálunk nincs gyerek.

Ez másoknál is így van, ahol unoka van, az mindig fontosabb, mint akinél nincs? :/

2020. júl. 31. 15:00
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem ebben a helyzetben érthető hogy a nagyszülők figyelmét az újdonsült unoka tölti ki. Abban az esetben lesz majd igazán fájó ez ha esetleg a ti picitek már nem fog ennyi figyelmet kapni. Sajnos nálunk ez a helyzet. A többedik unoka már nem olyan izgi. Kívánom hogy nálatok ne így legyen.
2020. aug. 3. 21:58
 12/14 anonim ***** válasza:
68%
Ez szerintem termeszetes. Lehet akarmilyen hazad, lehetsz akarmilyen beosztasban, vagy tanulhatsz barmit, ezek mind eltorpulnek egy gyerek mellett. Kello intelligencival lehetne kevesse ezt ereztetni, de ez nincs meg bennuk. Szerintem fel sem tunik nekik, ha jo a viszony, lehet felhoznam a temat.
2020. aug. 23. 16:41
 13/14 anonim ***** válasza:
Ha lenne gyereked is hanyagolva lennél, mert akkor sem te leszel érdekes, hanem a gyereked. Ez az élet rendje.
2020. aug. 24. 02:26
 14/14 anonim ***** válasza:

Jaj ugyanebben a szituban.... unokaöcsém ráadásul nem is pici baba már, de ugye a karantén miatt kimaradt jópár hónap unokázás.

Bátyám van és mindig is ő volt a sztár a családban, csak ez eléggé a fejébe szállt. Én meg jártam a magam útját, ami miatt anyám meg neheztelt. Már pont kezdtünk szót érteni anyummal, mikor jött a kicsi.

Főleg április óta mióta megint unokázhat érzem, hogy mi másodlagosak vagyunk, pedig anyumnak nem kevés lelki segítség kellett az elmúlt hónapokban és mindig én voltam ott neki, nem tesóm. Beszélünk, de érzem hogy sose figyel úgy igazán és minden alkalommal áradozik az unokaöcsémről (aki tényleg cuki, ügyes baba de nem a világ 8. csodája).

Ha megyünk hozzájuk MINDIG úgy van időzítve hogy tesómék is jönnek mert "legyen együtt a család" (de ez eléggé felszínes mert normális, jó, felnőtt beszélgetés nincs közöttünk). És ráadásul sógornőm állandóan az orrom alá dörgöli, hogy "Nektek mikor lesz??? Igyekezzetek ám!!" (Ők 2 évig próbálkoztak vele és soha nem kérdeztem volna ilyet mert tahóság. Mi fél éve próbálkozunk). Meg: "láttuk a tízmillió képet amit nap mint nap küld? Mért nem reagálunk mindig, tán nem örülünk az unokaöcsénknek??". Jaj.

Amikor mondom anyumnak hogy miért nem tudunk csak mi ketten talizni, nem így össznépileg, megkapom hogy túl érzékeny vagyok, és hadd legyen együtt a család. Sokszor mondja anyum "majd ha neked is lesz..." és olyan felhangja van hogy "majd akkor veszlek megint emberszámba ha neked is lesz gyereked".

Nem tudom mi a megoldás. Elfogadni, túlélni, nem ilyennek lenni ha majd mi kerülünk oda. Igaz az évek alatt már elfogadtam hogy a férjem és pár közeli barát az igazi támaszom, de azért rossz, na.

2020. aug. 24. 20:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!