Hogy viseltétek, ha "hanyagolva" lettetek a szülők/anyósék részéről, miután unokájuk született a testvéretektől/sógoréktól?
A férjem testvérééknél született baba, és azóta mi gyermektelen révén "hanyagolva" vagyunk, igazából úgy érezzük, nem érdekeljük őket már annyira, mint a másik rész....amit én nagyon sajnálok, mert előtte szoros kapcsolatban voltunk, és még nekem is rosszul esik ez, nemhogy a páromnak.
Igazából már akkor elkezdődött ez, mikor kiderült a baba. Bár a tesóék nem tervezték, elég zűrös életet is éltek, onnantól kezdve, hogy kiderült, jön náluk az első unoka, folyton ők voltak a téma, pedig mi éppen új otthonba költöztünk, iskolát csináltunk meló mellett, de valahogy sose érdeklődtek annyira utána, mint kicsi iránt.
Mióta megszületett, oda gyakran járnak a baba miatt, ide meg alig jönnek, mert "nincs idő", ez esik a legrosszabbul. Ha itt vannak is, sokszor a gyerek a téma, minden, ami vele kapcsolatos érdekesebb, mint bármi, amit mi teszünk.
Erre rátesz az pluszba, hogy mi régebb óta akarunk babát, csak sajnos nem jön össze és már emiatt is troppon vagyunk kicsit lelkileg (orvoshoz járunk, csak egyelőre nincs eredménye). Hogy mintha mi kevésbé lennénk fontosak, mert nálunk nincs gyerek.
Ez másoknál is így van, ahol unoka van, az mindig fontosabb, mint akinél nincs? :/
Nálunk van gyerek, első unoka. A sogornomeknel meg nincs, de anyosomek őket se hanyagoljak el. Hozzánk havi 1x jönnek, ő hozzájuk a lányuk megy. Mi is megyünk, van mikor ott van pont sógornom is. Szerintem természetes, hogy unokaznak. Főleg, hogy az első. Amúgy miért nem mentek ti hozzájuk?
Mi is mentünk anno, mikor még nem volt gyerek,es persze gyerekkel is. Miért nekik kéne menniük, lévén, hogy már gondolom korban vannak. Hozzánk ha jönnek, 5 napra szoktak,es a sógorom nincs megsertodve ez miatt.
Szerintem inkább az a szomorúságot, hogy ti is akarnatok már. Szerintem ha összejön tesztek majd rá hogy mit csinálnak :)
De amúgy ja tipikus amit írsz, és olyan érdekes, hogy akár olyan szülők is, akik értelmiségi életutat várnak el a gyerekeiktol azok is transzba esnek jobban egy gyerektől mint bármi mastol.
Remélem hamarosan lesz okuk nálatok is transzba esni! :)
Nàlunk mindog egyben jött össze a csalad.
Amikor unoka született akkor annyiban valtozott hogy a nagyszülök(anyosék) hàza helyett mindig a gyerekes csaladnal gyültünk össze(nagyszülökkel együtt egyszerre)
En csak azt kezdtem unni, hogy komolyan mindig a gyerek volt a tema, kepzeld el hogy a kicsi középen, körben az egesz csalàd es csak Rola van szo, aztàn mas tema max annyi, hogy màsik teso is terhes. Es ülünk és nézzük a kicsit. Holott ott vannak a szülök, mint felnöttek, a ket nagyszülö, plusz pàrom es 3.teso(a terhes)es a parja, na szoval összesen 8 FELNÖTT es CSAK baba szüles temakör.
Megemlitettem a pàromnak 4szemközt hogy most nem szeretnék menni mert csak ülünk es nezzük mit csinal a kicsi, nekem ez kimeritö, szerintem szèpen tovàbb is adta a csalàdban, mert kesöbb màr szo volt màsokrol is, tanulasrol munkàrol, tervekröl célokrol.
Visszatèrve szerintem a logisztikaval lehet nàlatok gond. Nem praktikus külön külön maszkalgatni mindenkinek mindenkihez, sokkal egyszerübb ha össze tud gyülni az egesz csalad alkalmankent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!