Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Másnál is ennyire válogatósak...

Másnál is ennyire válogatósak a gyerekek?

Figyelt kérdés

Van egy 7 és egy 5 éves lánykám. Amíg nem kerültek be az óviba mindent megettek. Viszont utána már nagyon válogattak. A nagyobbik ha készítek brassóit csakis úgy eszi meg a krumplit ha hosszúkásra vágom,mint a sült krumplit. Ekkor neki ezt külön kell elkészítenem mert a kicsi és a párom csakis kockára vágott krumplival eszik a brassóit.

Ma például túrós tésztát kértek de abba sem tehetek bele szalonnát csak a tésztát túróval képesek megenni mindkét gyermek és a férjem is. Kb mintha 3 gyerkőcöm lenne. :)

Főzeléket nem nagyon esznek és az óviból is kapom a szídást hogy a gyerekeim ebédelni nem nagyon akarnak. Otthon pedig kiderült azért nem eszik az óvi menüt mert azt nem én készítem :D másnak is ilyenek a lurkók? Valami ötlet hogy rávegyem őket arra hogy nem rossz a menza? A nagyobbik szeptembertől első osztályt kezdi és muszáj lesz a suliban ebédelnie.

2020. júl. 30. 09:38
 1/9 anonim ***** válasza:
79%

"csakis úgy eszi meg a krumplit ha hosszúkásra vágom,mint a sült krumplit. Ekkor neki ezt külön kell elkészítenem mert a kicsi és a párom csakis kockára vágott krumplival eszik a brassóit."

Én ezt nem engedem. Tudom mit nem szeretnek, ha olyan van, akkor van alternatív étel is.

De az, hogy hogy van vágva a krumpli...

Nálunk eleve nem kötelező megenni semmit, de akkor nincs más.

2020. júl. 30. 09:56
 2/9 anonim ***** válasza:
81%

Az oviban evett rendesen na jó nem mindig ette meg a főzeléket de a levest mindig megette.

Itthon nem akar levest enni. Bármilyet főzök neki. Csak a csirkehúst eszi meg. A disznót és marhát felismeri. Most 8 éves iskolai menzás ott válogat pedig ugyanonnan jön az ebéd, mint az oviba. Büfébe szokott járni ha nem olyan jó az ebéd..

Itthon a leves nem megy. A csirkehúst bármilyen formában megeszi.

2020. júl. 30. 09:57
 3/9 anonim ***** válasza:
89%

Ha hagyod... Most bocsi, de tudod ki vágná kétféle módon a brassóit. Ugyan olyan íze van, ez csak hiszti. Persze ha a párod ilyen pédát mutat, akkor érthető, hogy a gyerek is úgy gondolja, hogy ez normális. Először a pároddal kéne megbeszélned, hogy viselkedjen már felnőtt módjára és utána várhatod el a gyerektől, hogy bármilyenre vágott krumplit megegyen.

A menzáról pedig sosem fogod meggyőzni őket. Ha akár csak halvány emléked is maradt a menzáról, akkor pontosan tudod, hogy tényleg rossz. Hiába mondod, hogy nem, mert nem használnak fűszereket, mócsingos a hús, mindent szétfőznek, stb.

2020. júl. 30. 10:00
 4/9 anonim ***** válasza:
80%

Hát tudod kivágná kétféleképpen a krumplit.... Ez szimpla hiszti, semmi más. Mondjuk elsősorban a párodat kéne helyretenned, mert ha ő ilyen nyafogi, akkor nem csoda, hogy a 2 gyerek is ilyen. Felvágod egyféleképpen, aztán aki megeszi meg, aki nem, az nem.

A menzás kaját meg szerintem nem igazán fogod tudni megszerettetni velük, hisz nekem is az az emlék van meg, hogy szörnyű se íze, se bűze.

2020. júl. 30. 10:19
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk is szörnyen válogatós az egyik. De nem tudom mi lenne az egészséges határ. Nekem is van amit nem szeretek, feleségemnek is. Jó hát a gyerek egy kicsit több mindent nem szeret, de hol a határ?

A menza talán már nem olyan mint nekünk volt 20-30 éve. Bár én azt is megettem többnyire, de nekem is voltak ott kivételek amiket nagyon nem.

2020. júl. 30. 11:02
 6/9 anonim ***** válasza:
91%

"De nem tudom mi lenne az egészséges határ."

Egészséges: nem szereti a rizst, akkor készítek neki krumpli.

Túlmegy a határon: kockára vágva nem eszi meg a krumplit csak hasábokra vágva.

2020. júl. 30. 11:17
 7/9 anonim ***** válasza:
76%

Hát mondjuk ha az apjának szabad ilyet akkor szerintem a gyereknek is. Az apja miért nem eszi meg bárhogy? Itt kéne kezdeni.

De határt nem ilyenre gondoltam. Hanem hogy akkor lehet 3-5-10 vagy mennyi amit nem szeret? Hiszen én se szeretek néhány dolgot amit amúgy feleségem igen és fordítva is van amit ő nem és én igen.

2020. júl. 30. 11:45
 8/9 anonim ***** válasza:
48%

Én meg pont, hogy szó nélkül kétféleképp vágnám a krumplit, mert ennyi "baj" legyen. Szerintem amit leírtál, nem túlzott válogatós gyerekekre utal, ennyi még teljesen normális. Mindenkinek más az ízlése és ez a jog megilleti a gyerekeket is.

A gond ott kezdődik, mikor a gyerek nem hajlandó normális ételeket megenni, csak csipsz, csoki, gyorskaja és hasonlók.

2020. júl. 30. 19:06
 9/9 anonim ***** válasza:

Az enyémek is ilyen válogatósak. Én már elengedtem ezt a kérdést. Inkább megkérdem mit ennének, és a lehetőségekhez képest az ahhoz legközelebbit teszem eléjük. És akkor meg is eszik ami a tányéron van.

Más különben kipakolják a tányérból ami nem tetszik nekik, a húshoz nyers zöldséghez hozzá se nyúlnak...nem szeretik az olvasztott sajtot....a paradicsom szószt...értitek ti ezt? Mi makarónin annó élni tudtunk volna....ezek meg....és persze hallgatom a család öntjelölt táplálkozástudományi szakértőitől hogy soványak...a gyerekorvos szerint egyébként nem azok...és imádok enni tehát nem arról van szó hogy én nem szerettettem meg velük kellőképpen az evést

2020. aug. 16. 20:38

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!