Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy lehet az, ha valaki...

Hogy lehet az, ha valaki szülés után pár nappal vagy pár héttel ugyanúgy néz ki, mint terhesség előtt volt?

Figyelt kérdés
2020. júl. 28. 20:41
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
82%

Ez a bezzegelés ez amúgy a szüléssel fejlődik ki a kismamákban vagy ez egy szunnyadó dolog, ami a szülés hatására jön ki? Nem teljesen tökmindegy, ki hogy néz ki? Akinek fontos, úgyis rendbe szedi magát előbb vagy utóbb, de miért van beljebb bárki azzal, ha vki leírja, hogy ő 30 kgval kevesebb, mint szülés előtt és társai? No offense, tényleg kíváncsi vagyok, gyerekvállalás előtt vagyok, de a többi kismama rettent el a legjobban. Miért csinálják ezt?

Lehet erről ki kéne tennem egy kérdést... 🤔

2020. júl. 28. 21:20
 12/21 anonim ***** válasza:
76%
Nem híztam sokat, mert az elején fogytam is a sok hányástól. Meg mindig vékony alkat voltam, nem hízok könnyen. De a bőröm szerintem sose lesz olyan, mint volt, meg a hasam se. Ruhában jól nézek ki. Sokat dob egy jól megválasztott ruha.
2020. júl. 28. 21:20
 13/21 anonim ***** válasza:
82%

11 mondjuk ezt a kérdést rossz helyen tetted fel, hiszen a kérdező pont arra kiváncsi mitől lehet az, hogy valaki jól néz ki szules után. Mi, akik jól néztünk ki, leírtuk miért. Amúgy egy ok kimaradt. Nekem brutal gyorsan összement a mehem eredeti méretére. Konkrétan két nap alatt. Van akinek ez több. Illetve van akinek jobban szetnyilik a hasizma annak nem lesz lapos, amig össze nem záródik, akkor sem, ha amúgy sovány. De lehet ezt ragozni. Aki nem hízik 10kilonal többet az tuti dugó, hogy jobban fog kinézni, mint aki 25 kilót hízik. És csíkos is kevesebb eséllyel lesz. Ez az alap. A többi genetika.

Egyébként tényleg vannak bezzeg élők, de ennél a kérdésnél ugye ez a téma. 🤷🏼‍♀️

2020. júl. 28. 21:46
 14/21 anonim ***** válasza:
69%
11-es, azért írják le, mert ez volt a kérdés. "Hogy lehet az....." Válaszok: nem hízott sokat, sportolt korábban, sokat hányt. Senki nem bezzegelt, leírták a tényeket.
2020. júl. 28. 22:18
 15/21 anonim ***** válasza:
82%
Egèszsèges èteleket kívàntam vàrandòssàg alatt. Mindenhova sètàltam, vendèglàtòiparban dolgoztam, alig ültem le. Bomba alakom volt közvetlenül szülès utàn. (bezzeg azòta ... iszonyat elhìzta, ùgyhogy nem a gemetikàn mùlt, hogy vàrandòssàg alatt nem szedtem fel, inkàbb a szerencsèn)
2020. júl. 29. 01:31
 16/21 anonim ***** válasza:
74%

11: "No offense, tényleg kíváncsi vagyok, gyerekvállalás előtt vagyok, de a többi kismama rettent el a legjobban."

OFF: 38. hetes vagyok, kb. a 9-10. hétig egyfolytában kismamablogokon és itt lógtam, aztán miután teljesen bepánikoltam, hogy biztos beteg lesz, el fogok vetélni, stb, mert kb. mindig ezt olvastam, akkor hagytam a francba az egészet. Nagyon boldog és aktív terhességem volt, csak sajnos egy hete már nem tudok munkába járni, így megint visszaszoktam én barom. De alakul, hogy újra hagyjam a p.csába az egészet, mert az összes kérdésnél megy a bezzegezés, de legfőképpen a másikkal való undorító gúnyolódás, kioktatás és leszólás. Nem vagyok álszent, néha belőlem is kijön a troll egy-egy kérdésnél (sokat ezért is írnak ki), de egészen elképesztő, hogy a nagy szeretetteljes anyák között, akik állítólag mimózaérzékenységűek, hány velejéig gonosz, ocsmány nőszemély van. Az itt kommentelők között legalábbis egész biztosan eléri a 60-70%-ot.

Itt mindenki gyorsan teherbeesik, tökéletes férje van, több milliós tartaléka, mindent Tökéletes Anya módjára azonnal megold, soha nem veszíti el a türelmét, mindent a gyerekért áldoz fel... Egy kib.szott névtelen fórumon sem lehet sz.rrá oltás nélkül leírni, hogy valami nem jó, nem megy.

A helyzet az, hogy nagyon sokan idejárnak névtelenül kiadni a gőzt az otthoni frusztráció miatt (amit soha, de soha be nem vallanának). Sajnos a facebook csoportok alapján, ahol név-arc is van, többségük valóban édesanya, tehát nemcsak mezei trollok... Egy jó részük meg vetít folyamatosan.

Ne vegye el a kedved amúgy, légy erős és kerüld ezeket az ocsmány helyeket, de legalábbis ezt a témakört. Nem fog adni semmit a terhességhez meg a gyerekhez, nekem plusz stresszforrás volt, most unaloműzőnek használom (egyre inkább múltidőben).

ON: ha nem hízik 20 kilót valaki, akkor két-három hét után a méh visszaáll eredeti állapotba, és eltűnhet a has, tehát egy hónap után reális lehet egy közel eredeti alak, ebben semmi csoda nincs. Pár nappal szülés után azonban ez még nem történik meg. Szülészeti osztályos tapasztalataim alapján a kismamák egy jelentős része még a kismamaruháiban meg gyakran papucsban mennek haza a víz és a megmaradó has (méh) miatt.

Teljesen normális az első pár hétben, hónapban még súlyfelesleg nélkül is kicsit "pohosnak", kisterhesnek látszani. Árnyalhatja a képet a hasizomszétválás és a megereszkedett bőr és kötőszövetek is, ami szintén hájnak imponálhat. Türelmesnek kell lenni és semmiképpen sem Schobertné "magasarkúban, lapos hassal tipegtem ki a kórházból" dumáját venni alapnak.

2020. júl. 29. 06:03
 17/21 anonim ***** válasza:
98%

Szerencse, genetika, vagy munka kerdese.

Nekem pl szerencse volt. 25 kilót híztam a terhesség alatt, a szülés másnapján pedig az indulo sulyomnal 5 kiloval voltam kevesebb. Nagy baba volt es rengeteg víz.

2020. júl. 29. 06:11
 18/21 anonim ***** válasza:
15 szerintem nálad más a probléma. Vagy azóta van valami problémád, vagy azóta hagytad el magad. Nyilván a terhesseg alatt meg a normál allapotod uralkodott.
2020. júl. 29. 11:29
 19/21 anonim ***** válasza:
77%
15-ös vagyok, igen, egèszsègügyi problèma okozza, de a szerencsèn (is) múlik, hogy mikor jön elő. Kezeltetni meg most nincs lehetősègem, ùgyhogy egy ideig mèg maradok tehèn.
2020. júl. 29. 11:38
 20/21 anonim ***** válasza:
Igen sajnos a terhesseg sokmindent elohoz😞 nekem egyszerre jött elő az összes allergiam szules után plusz ízületi gyulladás. Nagynenemnek epekove lett terhesseg alatt. Egy másik rokonunknal a glutenerzekenyseg jött ki. Nagyon megboritja a szervezetet.
2020. júl. 29. 14:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!