Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Másnak is hiányzik néha a...

Másnak is hiányzik néha a régi, gyerek nélküli élete?

Figyelt kérdés
Tudom nagyon gáz meg sokan írják, hogy akkor minek vállaltam gyereket, de honnan tudtam volna, hogy ilyen lesz. Szóval 4 éves a fiam, még mindig többemberes, 3 éves koráig minden éjjel ébredt. 28 éves vagyok, elég hamar szültem vagyis mostanában ez hamarnak számít. Nem szerettem itthon lenni se vele, már 2 éves kora után már nagyon nem szerettem itthon lenni, depressziós voltam már. Munkahelyet is nagyon nehezen találtam mert ugye ovihoz is alkalmazkodni kell meg beteg is volt rengeteget amit mindig én is elkaptam a skarláttól hányás hasmenésig mindent. Nagyon eleven, egy percig nem tud egyhelyben ülni vagy egy percig csendben maradni. Lehet ha nem lenne ilyen eleven nem lennék én se így ki. Szeretem nagyon, nincs annál jobb érzés mikor megölel de mégis olyan irigy vagyok a velem egykorúakra akik még azt csinálnak amit akarnak. Pl strandon nyugodtan napoznak úsznak én meg csak a kismedence szélén ülök és a gyereket fegyelmezem. Más is érez néha így vagy csak én vagyok ilyen rossz anya? Szoktak rá nagyszülők vigyázni de elég ritkán, olyankor kicsit kikapcsolok és elmúlik ez a rossz érzés. Nem is értem, hogy bírja akinek 2-3 gyereke van kis korkülönbséggel, én meg is zavarodnék.

2020. júl. 27. 17:53
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:
Aki hasonlóan érzett:könnyebb lesz ha már nagyobb lesz?
2020. júl. 27. 17:54
 2/13 anonim ***** válasza:
69%
Mindig hiányzik, mindjárt 7 éves, ahogy telik az idő egyre rosszabb minden
2020. júl. 27. 18:08
 3/13 anonim ***** válasza:
97%
Az enyém csak 3 éves, de természetesen nekem is néha eszembe jut, hogy milyen volt 10-kor kelni, filmet nézni, strandolni, bulizni, inni, együtt lenni a párommal, na ezeket mind nem lehet, ez ilyen, nem baj ha eszedbe jut, attól még szereted a fiadat, a szülöségnek van egy ilyen oldala is, hogy, nem tudsz már úgy élni, mint korábban. Szerintem majd akkor lehet, ha már "felnőtt" lesz. Én szerencsére 36 évesen szültem, ilyen szempontból nem volt rossz döntés.
2020. júl. 27. 18:08
 4/13 anonim ***** válasza:
91%

Én 26 vagyok, van egy 2,5 éves lányom, és 39 hetes terhes a kicsivel. Néha eszembe jut, hogy jó lenne meginni csöndben egy kávét, olyankor lepasszolom a gyereket az apjának én meg elvonulok, és beülök egy kád vízbe. 1 óra így, és úgy jövök ki a fürdőből, mintha 1 hét wellnessen lettem volna.

De a régi gyerek mentes életemet sose sírnám vissza. Szeretem, hogy ilyen eleven, szeretem, hogy energikusan tart, imádom, hogy minden érdekli és mindenre van valami mondanivalója.

Remélem a kicsi is ilyen talpraesett lesz.

2020. júl. 27. 18:23
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Persze. Rendszeresen. Könnyebb nem lesz, csak más. Meg te is "betörsz" és hozzászoksz az új élethez. Mivel visszacsinálni nem lehet, az ember azért, hogy ne forduljon be, keresni kezdi a szépet a jelen helyzetben is. Amikor erre a pontra eljutsz, legyen akárhány éves is, akkor kezd jobb lenni, mert rájössz, hogy ennek is vannak szép részei, még ha soha nem is lesz már olyan, mint régen.
2020. júl. 27. 18:32
 6/13 anonim ***** válasza:
75%
Ó #4, irigyellek! Én ha pár órát, ha napokat töltök tőlük külön sokkal nehezebb visszatérni, mert ollllyan jó volt nélkülük
2020. júl. 27. 19:06
 7/13 anonim ***** válasza:
13%

6os, akkor neked elég nagy felelőtlenség volt a gyerek vállalás..

Hogy mondhatsz ilyet, hogy olyan jó volt nélkülük?

2020. júl. 27. 19:17
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Miért bántotok valakit, aki őszinte? A probléma ott van, amikor valaki hazudik magának és másoknak. Igen, lehetnek ilyen időszakok és lehetnek ilyen érzéseink is. Engedjük már el, hogy mindig oda meg vissza kell lenni a gyerekes létért! Annyi a hazugság ebben, hogy már rosszul vagyok tőle. Van nekem is 3, imádom őket, de lássuk be, hogy ennek fele se tréfa, és igenis mondhassuk már el, legalább névtelenül, hogy vannak pillanatok, amikor az ember inkább egyedül lenne és ha visszamehetne az időben adna még +1-2 évet annak a gyerekvállalásnak :D Lazítsatok már, ne ítélkezz más felett!
2020. júl. 27. 19:23
 9/13 anonim ***** válasza:
91%
Nekem egy nap többször eszembe jut,milyen jó lenne kikapcsolódni picit. Nekem még csak 9 hónapos a fiam. Szeretnék megnézni egy filmet nyugiba stb. Előző hétvégén volt is lehetőségem,mert elvitte 3 órára a férjem a nagyszülőkhöz. Mondta nyugodtan maradjak,csináljak amit akarok,pihenjek,tévézzek ilyesmi. Most volt először fél óránál többet nélkülem. Képzeljétek nem ment. Hiányzott. Beraktam egy jó filmet amit rég meg akartam nézni,de nem tudtam rá figyelni. Hiába vágyom rá,hogy néha magam legyek már nem érzem jól magam nélküle.
2020. júl. 27. 19:28
 10/13 anonim ***** válasza:
32%
8as, nem is ezzel van a gond. Szerintem mindenki bevallja és nem szégyelli, hogy vágyik a gyerekmentes kikapcsolódásra, de egy normális anya aki szereti a gyerekeit, az a kikapcsolódás után örül, hogy hazatérhet hozzájuk, és a kikapcsolódás alatt is azért néha néha hiányzik neki. Szerintem ebben semmi hazugság, meg ál szentség sincs, ez a normális.
2020. júl. 27. 19:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!