Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nekem furcsa csak ez a hozzáál...

Nekem furcsa csak ez a hozzáállás?

Figyelt kérdés
Kislányom lassan 2 éves,tehát azt eszi amit mi,azok is a kedvencei mint nekem.( csmell,hal tejtermékek,krumpli) Anyósom ha vesz pl sajtot kihangsúlyozza h 'veszek a kislánynak sajtot" "már van a kertben a kislánynak répa" "hoztam neki friss zsemlét" Előtte is vett sajtot,zsemlét,előtte is termelt zöldséget. Miért csinál úgy mintha minden a lányom miatt lenne? Nekünk talán jó a 3napos zsemle? Plusz nem eszik már mást mint mi és pontosan tudja h mi is szeretjük a sajtot,kefírt stb.Volt a levesben 2 féle répa, nagy sötét színű és kicsi halvány..az volt a lányomé..talán ilyen buta h azt gondolja én otthon nem azta adok neki amit én gondolok? És ő most megmutatja h bezzef ő a friss kis nyomi kerti répát adja neki vagy mi akar ez lenni? Én már semmit nem veszek csak a lányomnak. Bármit veszek abból bárki ehet. Idegesítőnek tartom ezt nagyon. Régebben is ha vendégségben voltunk bárhol a gyerekeknek mindig halrud/rántottsajt/csmell volt krumplipürével, én meg irigykedtem h de hát én is azt szeretem nem a pörköltet.😅

2020. júl. 27. 13:01
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
97%
Amikor valakinek az életében semmi gondja, de legalább generál magának, hogy legyen min puffognia. Naponta "különb" anyós-meny sztorikat hallok, ami tényleg problémát okoz. Nekem anyám és anyósom is már a terhességem óta a "picikének" süt-főz, vásárol. De majd legközelebb rájuk borítom az asztalt, hogy itt nem a gyerek parancsol.
2020. júl. 27. 13:51
 12/24 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem ez a kákán is csomót keres tipikus esete. Mióta hozztaplalunk, anyosomek hordják a gyümölcsöt az “unokának”. Nyilván ok se gondoljak komolyan, hogy 2 kiló almát, 3 kiló barackot és 2 fürt banánt a fel éves fogja megenni... ez csak szimplán kedvesség. Plusz ha azt mondjak, hogy az unokanak van akkor biztosítják, hogy egyrészt elfogadjuk másrészt ne akarjuk kifizetni. Jó ez már a logika felső foka, de mindegy. Ilyenek. Semmi rossz nincs abban, amit te írsz.
2020. júl. 27. 13:53
 13/24 anonim ***** válasza:
96%

Nem értem ebben mi a rossz🤷🏼‍♀️

Nálunk is a dédi mindig azt mondja, ha hoz valamit, vagy küld valamit, hogy “a dédi hozott neked (lányomnak) palacsintát”, vagy hogy “küldök egy kis tojást a dédikémnek”. Nyilván nem gondolja komolyan, hogy 20 palacsintát majd a kislány eszik meg egyedül, meg a 30 tojást sem csak a gyereknek küldi, szimplán csak szeretetből mondja.

Vagy anyósomnak szamócása van, ha áthozott 3 kiló szamócát, ő is mindig mondta a gyereknek, hogy hoztam neked szamócát. Persze ezt sem szó szerint érti, hogy csak neki.

Meg ő is szokott olyat mondani neki, ha megy hozzá, hogy vettem neked kiflit vagy barackot stb. Nyilván amúgy is vesz, nem csak kimondottan neki veszi, de kedvességből mondja a gyereknek.

Soha nem gondoltam, hogy ez rossz lenne🤷🏼‍♀️ Sőt...

Ilyen dolgokat annyira nem kellene túlgondolni. Szereti a gyereket és kész. Ez a lényeg. Ha nem menne meg nem vinne semmit, vagy nem készülne semmivel ha mentek, akkor meg az lenne a baj.

Nem értem az egészet. Vagy féltékeny vagy, hogy nem neked viszi/veszi? Úgy írod kb, mintha irigy lennél a saját lányodra...🤔

2020. júl. 27. 14:06
 14/24 anonim ***** válasza:
88%
Kajak a lányodtól irigyeled el a kaját? Mit vársz, hogy anyósod nektek is vásároljon be/ termeljen? Gondolom a lányodnak kihúzkod pár zsenge répát, de ne várd már el azt, hogy az egész termést idő előtt kiszedegesse, mert +2 felnőtt is megenné. Pofám leszakad. Ha ruhát vesz neki, akkor neked is vegyen, vagy mi?
2020. júl. 27. 14:30
 15/24 anonim ***** válasza:
95%
Igen az nekem is fura, hogy azon van felháborodva, hogy anyós a gyereknek visz valamit. Vagy mi nem értünk itt valamit 🤷🏼‍♀️
2020. júl. 27. 14:33
 16/24 A kérdező kommentje:
Dehogy irigylem a saját lányomtól.😅Csak nálunk minden mindenkié,kb mindenki ugyanazt szereti. Ha vesz zsemlét,ahogy eddig is,miért kell hozzátenni h neki hozta? Meg hogy a tyúk neki tojja a tojást🤦‍♀️ eddig kinek tojta? És a tojást pont nem szereti,amit mondtam is már,de csak hajtogatja,mintha nekem szólna valójában,h adjak tojást gyereknek.(adok de nem kell neki) És igen ha megyünk olyat főz amit szeretünk,én is olyat amit meg ő ha jön,de nem teszem hozzá,h csak neki főztem,h éreztessem h plusz munkát csinált nekem.
2020. júl. 27. 15:17
 17/24 anonim ***** válasza:
96%
De értsd már meg hogy ez nem erről szól. Hanem arról, hogy pillanatnyilag ot szereti a legjobban. Ez ennyi. Így is kifejezésre juttatja.
2020. júl. 27. 15:22
 18/24 anonim ***** válasza:
96%

Én értem, kérdező, hogy mi a bajod, irritál, hogy anyósod úgy hoz kaját, hogy "a kislánynak", és beleérted, hogy mintha azt mondaná, hogy ti ne egyetek belőle, ez külön neki van. Szerintem is túlreagálod, nem gondolom, hogy így érti. Szerintem csak ki szeretné hangsúlyozni, hogy nem gondol titeket életképtelennek, akik nem képesek maguknak sajtot venni, csak hozni szeretne valamit az unokájának, méghozzá olyasmit, ami egészséges, rendes étel rendes tápanyagokkal. Más nagyik csokit meg műanyag szarokat hoznak, szerintem örülj neki, hogy ez a nagyi odafigyel, hogy mit eszik a kislány, mi jó neki.

Az más kérdés, hogy irritál téged az anyósod. Ezzel neked van dolgod.

2020. júl. 27. 15:24
 19/24 anonim ***** válasza:
90%

Az ég óvjon attól, hogy egyszer ilyen menyem legyen.

Borzasztó egy nőszemély vagy. Mindent támadásnak veszel. Nem csak te vagy a családban.

Szállj már kicsit magadba. S hagyd szegény Anyósodat, had kényeztesse az unokáját.

Bezzeg, ha nem adna semmit, akkor meg azért szidnád ugye?

2020. júl. 27. 15:24
 20/24 anonim ***** válasza:
93%
Anyu csinált ilyet küldött csokit az unokáinak pedig tudja hogy mi is szeretjük de mi ilyenen nem sértödtünk még soha .
2020. júl. 27. 16:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!