Furcsa hozzáállás egyetemen az szerintetek, ha valaki mindig azt várja, hogy vizsgákra valaki odaadja neki a kidolgozott tételeket?
Én fizettem a tételekért. Szóval nem mondatja senki, hogy nem adtam érte semmit.
Sőt a párom pénzért írt beadandókat, meg rajzolt másoknak.
Furcsa, de vannak ilyenek. Emlékszem, amikor fizkém szóbeli előtt az egyik csak (akivel még sose beszéltem az előtt), mindenkit végigkérdezgetett, hogy nincsenek-e matek szóbeli kidolgozott tételeink. Én mondtam, hogy nekem az órai füzetem a kidolgozott, mert kb minden óra anyaga egy tétel, az olyan 6-8- oldal/tétel. ,,Ja de, az sok!" Hát Istenem, ha ennyi az anyag, ezt fogja felkérdezni, nem panaszkodni kell. És kapott valami korábbi évek alatt kidolgozott 1-2 oldal/tételes terjedelmű valamit. (Ja igen, és ez a csaj szakmai angolon azt mondta, hogy ő mindenképp az USA-ba fog menni dolgozni, mert ő milyen jó, de ha nem jön össze, akkor egy ,,kis semmi Richterrel is beérem" LOL. Amikor megszólalni nem tudott angolul normálisan...
Na mind1. Aki abból a jegyzetből tanult, mind meg is bukott, de szerintem már a tanár is tudja zsigerből, hogy ki tanul az ő jegyzetéből, és ki abból a f*s kidolgozottból.
Ne értsetek félre, van, hogy jó a kidolgozott, de aki annyira lusta, hogy be se jár, és ki se dolgozza magának, valahol meg is érdemli. Én is mindig kapok innen-onnan mindenféle kidolgozottat, mert így működik az egyetem, hogy a barátaiddal segítettek egymásnak, de sose tetszik egyik sem (vagy a logikája, vagy tele van hibákkal), és végül mindig kidolgozom magamnak.
Szerintem nem fura, hanem gáz hozzáállás. Én mindig szorgalmasabb típus voltam. Mérnökként volt hogy éjszakákat töltöttem egy-egy beadandó végig számolásával, majd jöttek az ilyen típusok, akik simán lemásolták és előbb beadták, mint én. Aztán persze én kaptam ferde pillantásokat a tanártól, hogy az 5. emberé is ugyanazt a hibát tartalmazza. Egy idő után meguntam és megtanultam nemet mondani. Mindenki dolgozzom meg a saját sikeréért.
A tételsorokat sokszor felosztottuk egymás között az értelmesebbekkel és mindenki csak 3-4-et dolgozott ki.
Nagyon szívesen segítettem mindig mindenkinek, de nem azzal, hogy gyökérnek néznek és simán lemásolják állandóan a 8-10 oldalas számításaimat, amiért én vértizzadtam... Szerintem más ember hátán felkapaszkodni gáz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!