Tényleg furcsa a hozzáállásom? Nem vagyok elég érett a gyerekvállaláshoz?
2 hónap múlva fogok szülni. Barátokkal, ismerősökkel beszélgettünk, szó volt a szülés utáni időszakról, Kérdezték hogy hogyan készülök az első hetekre, miket fogok előtte főzni és lefagyasztani, a férjem tudja-e már hogy neki kell segíteni mindenben.
Mondtam, hogy a férjem is "el fog tudni látni", be tudja indítani a mosógépet, tud vasalni, takarítani stb. Anyukám, anyósom és a testvéreink pedig már beosztották, hogy ki mikor fog főzni nekünk, az első 3 hétben egy fél hadsereget tudnánk etetni. Utána pedig már remélem leszek olyan jól, hogy ellássam magunkat, de ha mégsem, akkor is ott a férjem.
Erre azt mondták, hogy milyen dolog hogy eleve úgy kezdünk bele a gyerekvállalásba hogy az egész család körülöttünk ugrál, az lenne a normális ha ezeket mi ketten oldanánk meg a férjemmel.
Egyébként nem úgy kell elképzelni, hogy 0-24ben itt lesz valaki. Nővérem 1 éve szült, neki is segítettünk, vittünk enni, ha kellett vasaltam, de nem jártunk a nyakukra. Átmentünk, megnéztük a babát, beszélgettünk kicsit, odaadtam a kaját és ennyi.
Szerintetek is furcsa, hogy elfogadom a család segítségét az első 2-3 hétben?
dehogy is. en is elfogadtam a segitsegek jol is jott 2 hetig alig birtm menni. aki azt mondta neked h ugraltatod oket, szult mar gYereket???
a segitseget - ha jo szivvel adjak - mibdig el kell fogadni, ezert vagyunk mi emberek hogy a csaladdal segitsuk egymast, csaladban eljunk. nagyanyaink mellett is ott voltak a csalad noi tagjai ha kisbaba erkezett a csaladba.
Mindenki úgy csinálja, ahogy Nekik jó. Ez nem érettség kérdése. Hülye az, aki ilyet mond.
Egyébként nagyon sokan akarják majd megmondani nagy okosan, hogy nektek mi lenne a jó. Engem állandóan azzal csesztettek anyós ismerősei, hogy a segítséget el kell fogadni... Na persze én csesztem elfogadni azt a "segítséget" amitől csak 200 volt a vérnyomásom... (Pl. olyan szoptatási okoskodásokat -tanácsnak nem nevezném- osztogatott kéretlenül, amitől garantálan elapadt volna a tejem. Ő persze sosem szoptatott.) Azt az egyet meg kell tanulni, hogyan ignoráljunk másokat. Nem ők élik az életeteket és abból csak baj van, ha az ember azt csinálja amit a szomszéd és nem azt ami Nekik a legkönnyebb.
Elnézést a kritikáért, de nem a hozzáállásod a furcsa, hanem a barátaid. Teljesen természetes, hogy a gyermekágyas anyának segítenek a nőrokonok, mert ugyan a terhesség nem betegség, de a szülés igenis van olyan jelentős trauma a testnek, hogy utána szükség van a pihenésre a felépüléshez. A természeti népeknél és pl. a paraszti világban ez teljesen egyértelmű, hogy az anyukát néhány hétig ellátják. Ahonnan az én családom származik, erre még külön kifejezés is van (dokúta).
Sajnos az a tapasztalatom (közelmúltbeli és igen kellemetlen tapasztalat), hogy ebben a rohadtul haladó és felvilágosult urbanizált társadalomban sokan hajlamosak megfeledkezni az emberek, elsősorban a nők természetes szükségleteiről, igényeiről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!