Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mégis miért gondolhatja így...

Mégis miért gondolhatja így egy 16 éves lány, és baj ez egyáltalán?

Figyelt kérdés

Nem fogok ködösíteni, rólam van szó.

Szeretnék gyereket majd, de félek, hogy lány lesz, lányt nem akarok egyáltalán, mert úgy gondolom, hogy egy anya a legjobbat akarja a gyerekének, és nem akarom, hogy hátrányban legyen a fiúkkal-férfiakkal szemben. (Most tudom, jönni fognak az olyan kommentek, hogy a fiúknak és a férfiaknak ebben és ebben rosszabb, de ezek a válaszok nem érdekelnek.)

Úgy gondolom, hogy a lányoknak és a nőknek rosszabb, nem szeretek lány lenni, utálom, hogy lány vagyok. Ott van a menstruáció, ami egy undorító dolog, fáj is, és az életem jelentős része ezzel a hányadék dologgal telik. Ott a szülés és a terhesség, amit hogyha lesz gyerekem, nekem kell viselnem és nekem kell szenvednem miatta.

Ott van az a dolog, hogy a fiúknak minden meg van engedve. Ha fiúként több lánnyal szexelsz, akkor király vagy, ha lányként teszed ezt, akkor k.... Ha fiúként trehány vagy és nem tudsz főzni, az nem baj, de ha lányként, akkor nem vagy nő, mert még mindig ott tart a társadalom, hogy a nő dolga a házimunka, holott a nők is ugyanúgy dolgoznak. (Hagyjuk megint ezt a "férfiak szerelnek" dolgot, mert egy évbe max 2x romlik el valami, de takarítani egy héten többször is kell.)

Ott vannak a szexista megjegyzések is. (Igen, a férfiak is kapnak belőle, de közel sem annyit, mint a nők.)

Ott van a szőrtelenítés is, hogyha fiúként már be lehetne fonni a szőröd az nem baj, de ha lányként vagy így, akkor igénytelen egy mocsok vagy.

És még 1000 dolgot fel tudnék sorolni.

Én érthetően ezt nem akarom a lányomnak, és ezért lehet nem is lesz gyerekem. Nem akarom ugyanezt a lányomnak.

2020. júl. 26. 18:23
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
96%
Lehet ennek melyebb oka is, ha tenyleg erdekel, elmehetsz egy csaladallitasra, es ott kideritheted, es oldhatod is ezt, hogyha gyereket vallalsz, es lany lesz, tudj neki orulni, ugyanis ezt nem tudod befolyasolni. Ket fiam van, masodjara kislanyra szamitottam, de tudtam, hogy fiu is lehet, es imadom ot is, es ha a harmadik is fiu lesz, ot is imadni fogom.
2020. júl. 26. 20:53
 12/15 anonim ***** válasza:
Amugy, ha ennyire zavar a menstruacio,ajanlom az Aviva tornat, illetve nekem az intimkehely meg kifejezetten erdekesse is tette :D
2020. júl. 26. 20:56
 13/15 anonim ***** válasza:
65%

Jó eséllyel azért gondolod így, mert 16 vagy.

Ilyen korban egyáltalán nem akartam gyereket

De nagyon nem

Oka:

Önbizalomhiány

“Sza.r az élet”

Utálok nő lenni

Fáj a szülés

“Ilyen világra?”

Stb

33 vagyok

Van 2.. egy fiú egy lány

Vannak a női mivoltnak valóban hátrányai...

De előnyei is

Én imadok nő lenni... megtanultam nőnlenni 20 éves korom után.

Nagyjából 25 voltam, amikor beért ez a dolog nálam.

Akkor kezdtem el gyerekre vágyni..

De én jártam pszichológusnál!

2020. júl. 26. 21:23
 14/15 anonym34 ***** válasza:
97%
Ennyi idősen mint most te én is igy gondoltam :D nem szerettem a gyerekeket .. es en is mondtam hogy sohaaa se szeretnek kislanyt ! Most se vagyok sokkal idősebb 21 eves vagyok de van egy egeszseges gyönyörű masfel eves kislanyom ! Nagyon örülök hogy kislányom lett .. es amikor terhes lettem nem az volt a fontos hogy fiu vagy lany hanem az hogy egeszseges e
2020. júl. 27. 01:15
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

16 évesen én is utáltam lány lenni, ez kb. 14 évesen kezdődött nálam. Két dologra tudom visszavezetni: anyukámék házassága ekkor kezdett (számomra is észrevehetően) tönkremenni, én meg közben kamasz lettem, és úgy éreztem, velem senki sem foglalkozik. Sosem tudtam a szüleimmel beszélgetni a lelki bajaimról, a testi változásokról, a szexről. Minden más szempontból nem volt gond a szüleimmel, szerettek és támogattak, de ezek a dolgok nagyon hiányoztak.

Nem szerettem lányos ruhákat hordani, és pont olyan gondolataim voltak a nemekről, mint neked (plusz a környezetemben azt láttam, hogy a fiúk könnyebben érvényesülnek, hamarabb lehetnek önállóak stb.). Gyerekvállalásról még nem gondolkodtam, nagyon távolinak tűnt még a dolog. A szexualitással kapcsolatban ambivalens gondolataim voltak, sok bűntudattal párosítva. Zavaros, depressziós időszak volt ez a pár év. Igazi barátom kevés volt, nem lehettem valami jó társaság.

Akkor változott meg minden, amikor 19 éves koromban összejöttem a későbbi férjemmel, aki végre elfogadott és szeretett olyannak, amilyen vagyok, és mindenben támogatott. Nagyon sokat beszélgettünk, igazi lelki társak voltunk. Ettől kezdve kivirultam, életem legszebb időszaka következett. Megnőtt az önbizalmam, elkezdtem nőies ruhákban járni, és végre el tudtam fogadni magamat, és élvezni, hogy nő vagyok. Pszichológusnál életemben nem jártam, viszont sok önismereti könyvet olvastam és nagyon érdekel a pszichológia.

Egyébként nagyon szerettem volna egy kislányt, ehhez képest két fiam van, akiket imádok :)

Szóval szerintem nem vagy egyedül, más fiatal lányok is lehetnek ebben a cipőben. Remélhetőleg, mire eljutsz odáig, hogy gyereket vállalj, meg fog változni a gondolkodásod, és javulni fog az önértékelésed.

2020. júl. 27. 12:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!