Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem tudok egyszeruen ra...

Nem tudok egyszeruen ra talalni a tokeletes nevre?

Figyelt kérdés

Nekem annyira nem tetszenek a legtobb Magyar nevek. Vagyis nekem nincs bajom vele, csak a gyerekemnek alig tudok neveket elkepzelni. Nemzetkozi nevet szeretnek. A parom a Tesoja utan a Gergot szeretne ha fiu lesz. Nincs bajom cele de nem erzem a sajatomnak.

Lany nevekbol az Olivia tetszik nagyon, meg a Laura es akkor ennyi.

Angol nevek tetszenek csak hat az milyen mar. Pl Jeremy. Angliaban elunk egyebkent es felig Norveg vagyok. Lehet azert vagyok ilyen?

Nektek milyen nevek tetszenek?

Magyar nevek bol?

Nemzetkozi nevek bol?

Es

Kifejezetten Amcsi/angol nevekbolbol? ( ez csak kis kivancsisag miatt kerdem csak)

2020. júl. 26. 15:40
 1/9 anonim ***** válasza:
95%
Nézd meg az adható utóneveket (magyarokat, angolokat is), és írd ki ami tetszik, aztán próbáld szűkíteni a kört. Mikorra várod egyébként? :)
2020. júl. 26. 15:47
 2/9 A kérdező kommentje:
Februar, ugy hogy meg van idom 😅
2020. júl. 26. 15:56
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Addig még biztosan megtalálod a tökéletes nevet. Ha Angliában éltek és nem terveztek hazajönni akkor talán jobb lenne, ha angol neve lenne, de ahogy gondoljátok :) Ha a párod Gergőt szeretne, azt lehet angolosítani pl Greg, Gregory, nem tudom ez mennyire tetszik
2020. júl. 26. 15:59
 4/9 anonim ***** válasza:
79%
Nekem magyarból tetszik a Péter ami amúgy nemzetközileg is teljesen jó. Ugyanez a Tamás. Vagy akar a Szonja, ami szinten rengeteg országban adható név. De az Ella, Elena, Hella is. Stb stb.
2020. júl. 26. 16:06
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

A mi kislányunk is Laura, szerintem nagyon szép név. Egyébként ugyanebben voltam én is, alug tudtam választani a nevek kozul, valahogy egyik sem tetszett igazán. Most várjuk a második babánkat, már neki is megvan, de az is nehéz szülés volt.

🙂

2020. júl. 26. 16:43
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Mi ezekből választunk:

fiú: Caleb, Simon, Samuel, Victor, Jonathan, Maximilian, Anthony

lány: Bianca, Eva, Danielle, Norah, Leah, Odette

2020. júl. 26. 16:45
 7/9 1112 ***** válasza:
100%
Először próbáld meg talán elképzelni, hogy milyen mássalhangzókat;milyen magánhangzókat szeretnél mindenképpen abba a névbe; és akkor majd így szépen összerakosgatod. Új nevet is lehet kreálni. Nekem volt már, hogy egy szereplőnek a könyvembe így rakosgattam össze a nevét; és sikerült, működött; pontosan azt a hangulatot, habitust sugallja az a név; amilyet én elképzeltem annak az adott karakternek. Meg szóval lehet variálgatni ezeket; hogy a vége pl illa, ina, etta, ella, stb.
2020. júl. 26. 17:43
 8/9 A kérdező kommentje:
☺️ koszonom az eddigi valaszokat
2020. júl. 26. 18:00
 9/9 anonim ***** válasza:
80%
Vagy esetleg vannak azok az univerzális nevek, amik kis változtatással minden nyelvben előfordulnak- mi ilyeneket válogattunk ki, mert nem tudjuk, hova sodorja majd az élet a gyerekeket, és szerettük volna, ha akárhová kerülnek a világban, ne legyen gondjuk a nevükkel, tehát nem ilyen specifikus ősmagyar névlistával álltunk neki. Szerintem azok a nevek amúgy mindig nyerők, amiket magyarul esetleg ékezettel írsz, de "külföldiül" is tökéletesen értelmezhetőek anélkül, mint pl a Dániel, Dávid, Ábel, ilyenek fiúknak, Éva, Júlia, de amiket mondtál az Olívia (a mi kislányunk is Olívia lesz :) ), Laura is teljesen jók. Persze, ha van egy ilyen kattanásod, hogy mindenáron valami speciális, különleges nevet adj neki, hogy nehogy "tucatnév" legyen, akkor ez nem játszik, mert ezek a legnépszerűbb nevek kábé mindenhol, országtól függetlenül :D De ha ez téged annyira nem érdekel (mint pl minket sem érdekelt), akkor szerintem ez is jó irány lehet.
2020. júl. 26. 18:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!