Van itt, aki nehéz anyagi helyzetben is képes volt bevállalni a babát? Megbánta?
Most le leszek pontozva, de ennél sokkal kevesebb pénzre is vállalnak gyereket.
Mi is hasonló anyagi körülményekkel tartottuk meg a babát, nem volt 250ezres új baba kocsija, csak 50ezres használt, a baba szobát is használt bútorokkal rendeztük be, a biztonság volt az egyetlen amin nem spóroltunk. Az autósülés az egyik legjobban minősített ülés volt, nem használt és a légzés figyelő is új volt.
Szóval amiért le leszek pontozva: Boldogabb lesz az a baba élve, de használt cuccokkal, mint holtan 🤔
Igaza van szerintem az előttem szólóknak, hogy nagyon sokan ennek nehezebb anyagi körülmények mögött is bevállalják a babát. Mi is albérletben lakunk (nem is tervezünk saját házba költözni egyelőre), mi ketten most a koronavirus miatt kicsit kevesebbet, kb 700 000-t keresünk, amiből az albérlet 250 plusz rezsi. Mi nek vettünk/ veszünk fel hitelt.
Az en véleményem szerintem nem feltétlenül a legújabb, legdrágább dolgok számítanak a babának, akármennyire is közhely, hanem az, hogy érzelmileg egy biztonságos közegbe kerüljön, ahol a szülei szeretik egymást es őt. Most nyilván nem arról beszelek, hogy ha valaki nem tudja a lakást vagy az ételt illetve alapvető dolgokat kifizetni, hanem, hogy a kisbaba nem azt nézi, milyen márkás ruhái vannak, illetve hogy Pinterest kompatibilis-e a szobája. Baba ruhákat pl lehet kapni szuper, neha jo állapotban pl a Hada Kids-ben (vagy sok mas second hand boltban is) amik közül van, ami egyszer sem volt használva. Facebookon is lehet használt bútorokat szerezni, stb stb. Mindent meg lehet oldani gazdaságosan :)
Persze ezeket a dolgokat csak ti látjátok a saját csaladotokban igazán, főleg, hogy párod munkája ahogy írtad, bizonytalan.
En mindenesetre remelem es kívánom hogy a legjobb döntést tudjatok meghozni!
Mi is megtartottuk, 4 hónapos vagyok.
Csak a párom dolgozik, albérletben lakunk, egy 7 éves kisgyerekkel.
A párom csak 230at keres nettóban.
Simán bevállaltuk így is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!