Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van itt, aki nehéz anyagi...

Van itt, aki nehéz anyagi helyzetben is képes volt bevállalni a babát? Megbánta?

Figyelt kérdés
Kérlek ne támadjatok, így is nehéz helyzet. A párommal jó a kapcsolatunk, nagyon szeretnénk megtartani, de anyagilag nem állunk úgy. Jelenleg neki a munkahelye sem biztos, a vírus miatt lehet, hogy csődbe mennek. Ketten nagyjából 400-450 ezeret keresünk, de ebből fixen 200 a kiadásunk is, ezek miatt nagyon félek megtartani. Egyelőre nem látom, hogy a közeli jövőben lenne esélyünk saját lakásra, akár hitelre is. Közben pedig nincs szivem nem megtartani a babát és szokszor úgy érzem, hogy bár sporólósan, de fel tudnánk nevelni és a barátom sem szeretné, hogy elvetessük, ő egyébként is vágyott volna már gyerekre. Védekeztünk óvszerrel, de a végén lecsúszott és mivel nem annyira régen kellett abba hagynom a gyógyszer szedését ezért nem akartam eseményutánit bevenni, tudom ez már nem segít rajta. Van itt esetleg olyan pár, akik hasonlóan nem túl fényes helyzetben megtartották? Sikerült valahogy jobb anyagi helyzetbe kerülni? 25 és 28 évesek vagyunk, 5 éves kapcsolat, amíg nem lett pozitív a teszt nem is gondolkoztam még gyerekvállaláson, de amióta tudom, hogy itt van azóta nagyon szeretném őt.
2020. júl. 23. 20:14
 1/8 anonim ***** válasza:
73%
Mi ketten a férjemmel nettó 400.000-et keresünk ebből az albi rezsivel együtt 150.000 Ft. Nálunk is úton van a baba. Felvettük a babaváró hitelt és még kell majd hitelt felvenni, hogy házat tudjunk venni. Sajnos egyikünknek sem lett ház a feneke alá rakva. Van egy negyed ház rész örökségem, de az nyilván nem eladható most. Van saját autónk. A baba egy csomó holmit kap ismerősöktől, családtagoktól. Nagyon sok mindent nem kell megvenni neki most. A férjem munka mellett maszek munkákkal egészíti ki a kasszát. Nagyzolni nem tudunk, de azért nem fogunk hiányt szenvedni semmiben akkor sem ha meglesz a pici.
2020. júl. 23. 20:24
 2/8 A kérdező kommentje:
Mi nem vagyunk házasok, így nem is vagyunk jogosultak a babaváróra, de abból egyébként sem tudnánk házat venni a környéken, még valamennyi hitellel se nagyon. Gratulálok egyébként, boldog babavárást Neked!
2020. júl. 23. 20:27
 3/8 anonim ***** válasza:
83%
Babavarot kar kihagyni, siman osszehazasodhattok addig. Amugy annyira nem keves penzt ez, bar ugye neked csed utan csak gyed lesz, de akkor is belefer, max elobb mesz vissza dolgozni. De ez atlagos penz, emiatt ne vetessetek el😊
2020. júl. 23. 21:37
 4/8 anonim ***** válasza:
84%

Most le leszek pontozva, de ennél sokkal kevesebb pénzre is vállalnak gyereket.

Mi is hasonló anyagi körülményekkel tartottuk meg a babát, nem volt 250ezres új baba kocsija, csak 50ezres használt, a baba szobát is használt bútorokkal rendeztük be, a biztonság volt az egyetlen amin nem spóroltunk. Az autósülés az egyik legjobban minősített ülés volt, nem használt és a légzés figyelő is új volt.

Szóval amiért le leszek pontozva: Boldogabb lesz az a baba élve, de használt cuccokkal, mint holtan 🤔

2020. júl. 24. 06:53
 5/8 anonim ***** válasza:
Hasonlóan kezdtük mi is anyagilag. Dolgoztunk mindketten. Volt egy autónk ami lízinges volt és egy házunk ami jelzáloghiteles volt. Jött a baba és felvettük a babavárót. Mindent kifizettünk és még fel is újítottuk a házat. Nagy segítség volt.
2020. júl. 24. 18:15
 6/8 anonim ***** válasza:

Igaza van szerintem az előttem szólóknak, hogy nagyon sokan ennek nehezebb anyagi körülmények mögött is bevállalják a babát. Mi is albérletben lakunk (nem is tervezünk saját házba költözni egyelőre), mi ketten most a koronavirus miatt kicsit kevesebbet, kb 700 000-t keresünk, amiből az albérlet 250 plusz rezsi. Mi nek vettünk/ veszünk fel hitelt.

Az en véleményem szerintem nem feltétlenül a legújabb, legdrágább dolgok számítanak a babának, akármennyire is közhely, hanem az, hogy érzelmileg egy biztonságos közegbe kerüljön, ahol a szülei szeretik egymást es őt. Most nyilván nem arról beszelek, hogy ha valaki nem tudja a lakást vagy az ételt illetve alapvető dolgokat kifizetni, hanem, hogy a kisbaba nem azt nézi, milyen márkás ruhái vannak, illetve hogy Pinterest kompatibilis-e a szobája. Baba ruhákat pl lehet kapni szuper, neha jo állapotban pl a Hada Kids-ben (vagy sok mas second hand boltban is) amik közül van, ami egyszer sem volt használva. Facebookon is lehet használt bútorokat szerezni, stb stb. Mindent meg lehet oldani gazdaságosan :)

Persze ezeket a dolgokat csak ti látjátok a saját csaladotokban igazán, főleg, hogy párod munkája ahogy írtad, bizonytalan.

En mindenesetre remelem es kívánom hogy a legjobb döntést tudjatok meghozni!

2020. júl. 24. 21:16
 7/8 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, elnézést a sok elirasert, telefonról pötyögök es kicsit fáradt vagyok 🤪
2020. júl. 24. 21:18
 8/8 anonim ***** válasza:

Mi is megtartottuk, 4 hónapos vagyok.

Csak a párom dolgozik, albérletben lakunk, egy 7 éves kisgyerekkel.

A párom csak 230at keres nettóban.

Simán bevállaltuk így is.

2020. júl. 25. 19:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!