Hogyan lehetne ennek végetvetni?
Sziasztok.
Kicsit hosszú leszek.
A probléma a következő.
Van egy kedves rokonunk, aki nagyívben kerüli a munkát. Azaz alkalmi munkákból él ha épp úgy tartja kedve..
Van 3 gyereke és egy felesége.
A gyerekek 6,5,3 évesek.
Nekem van egy kilenc éves gyerekem és 30 hetes terhes vagyok.
Sajnos heti szinten járnak a nyakunkra. Hol pénz kellene hol élelmiszerért járnak ide.
Amit nem használunk ruhákat legyen az gyerek vagy felnőtt odaadjuk és bármit amit lecserélünk itthon.
18 éves korom óta dolgozom az első gyereket 20 évesen szültem és most 29 évesen várom a másikat.
Házat vettünk most végeztünk a felújításokkal. Már nem lenne semmi gondunk, ha nem élősködnének a nyakunkon..
Lenne hova költenünk ugye jön a baba.
Egyszerűen nem értik meg, hogy nem adunk. Az összes alkalmazáson írogatnak, hs nem vesszük fel a telefont, vagy pofátlanul házhoz jönnek.
Előre félek, mert jön az iskola az egyik gyerekének.
Persze megy a célozgatás adjak táskát, tolltartót.
Annyira dühítő.
Ha beteg a valamelyik gyerek nem a patikába mennek, hanem ide lázcsillapítóért. Mindhárom gyereknek mi vettük folyamatosan a tápszert amikor kicsik voltak mert sajnáltuk őket csak bolti tejet kaptak.
Kicsit kezd elegem lenni ebből egyszerűen nem lehet lerázni őket. Százszor elmondtuk, hogx nincs pénzünk direkt.
De nagyon jól tudják, hogy mindketten jól keresünk vagyis én már táppénzen vagyok. De mért kotorásznak a mi pénztárcánkban?
Nem hiszem el, hogy az oviban sem tűnik fel senkinek, hogy 3 számmal nagyobb ruhákban járnak amit a gyerekem kinőtt.
Eddig sajnáltam a gyerekeket, de kezdenek marha pofátlanok lenni és már nem birom.
Most én érzem magam szarul, hogy lehet éheznek a gyerekek.
Mot lehet tenni? Idegileg felőröl..
Koptassátok le őket határozottan. Alkalmazásokon tiltani őket, telefont nem felvenni (valamelyik telefonnál lehet a hívószámot is tiltani), ha megjelennek, elzavarni őket.
Lehet megsértődnek, és soha többet nem állnak szóba veletek, de nem jártok rosszul ezzel. Élősködő rokonra nincs szükség.
Gyakorlatilag a családi pótlékot nektek is utalhatnák, mert ti tartjátok el a gyerekeket.
Nektek is van hova tenni a pénzt, gyerekeitek vannak, új ház, felújítások. Mindenkinek a saját családja legyen az első.
Csak azzal teszik ezt meg aki hagyja.
Irnak. Nem reagálsz. Telefonálnak. Nme veszed fel.
Megjelennek háznál. Nem nyitsz ajtót vagy kimész megmonsod kerek perec, hogy nem vagy máltai szeretet szolgálat neked is van épp elég kiadásod, van hova költened. Nem neked szülték a 3 porontyot, nekik kell gondoskodni róluk nem neked. Nem adsz többet és kész.
Ennyi.
Van még kérdés? Elhiszem, hogy sajnálod a 3 gyereket! De nem a Te felelősséged, nem Te vagy a szülőjűk. Amúgy meg akit folyamat így kihúznak a szarból az miért is menjen dolgozni ha van egy palimadár akit le lehet húzni..
Itt nem arról van szó, hogy nem tudna dolgozni, hanem, hogy nem akar, ha jól értem. Tehát nem önhibáján kívül van ilyen helyzetben.
Ha tovább folytatjátok ezt, nem is fog meg se moccanni. Ezért a gyerekek és mindenki érdekében kell most drasztikusnak lenni, és tényleg tiltani őket, telefont nem felvenni, és őket be nem engedni, de ha mégis valahogy eljutnak hozzátok, akkor mondogatni, hogy NEM NEM NEM. Muszáj lesz neki elmenni dolgozni, máshogy nem fog rákényszerülni. Sajnálom, hogy ilyen helyzetben vagytok, de nem hiszem, hogy volna más megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!