Ha nem tudnék elfogadni egy fogyatékos gyereket, akkor nem kellene gyereket vállalnom?
Egyáltalán nem helyes a felfogásod. Vagyis nem a te felfogásod... Csak amit belénk sulykolnak.
Dehogynem vállalhatsz gyermeket!
Szerinted, akinek utólag derült ki, hogy fogyatékos a gyereke, az elhiszi ezt a mézesmadzagot?? Dehogy hiszi... Csak nyíltan ezt SENKI sem fogja neked elmondani!!
Mert manapság ez nem pc viselkedés, nem ez az elvárt.
Csak tudod mit? Akik ezt elvárják tőled, tőlem és mindenki MÁSTÓL, csak saját maguktól nem, azok általában vagy politikai céllal mondják ezt, vagy van egy beteg gyerekük, és belezizzentek... Ismerek ilyet.
A hétköznapjai korántsem olyan happyk, mint ahogy előadja magát!!!
Szóval nem, nem lennél rossz anya.
Ismerek egy olyan anyát, akinek down kóros a lánya. Amikor pici volt még a kislány, mindenkinek széles mosollyal mondta, hogy ugyan olyan lesz az ő lánya is, mint a többi gyerek.
Tudod mit? 5 éves a kislány, lassan a játszótérre sem tud vele lejönni. Kezelhetetlen. Hidd el, nem fenékig tejfel az életük.
És ő is elhitte ezt a maszlagot, amit a média nyom le az emberek torkán. Hát, nagyon nincs igazuk.
Ezt épeszű ember nem akarhatja szántszándékkal sem magának, sem a gyereknek.
"Mindenkitől hallom, hogy sokszor több szeretet van bennük, mint az egészségesekben,"
Ez csak duma, hogy bűntudatot ébresszenek. Vagy tényleg elhiszik, hiszen ha nem hinnének ebben, akkor valószínűleg nem bírnák ki ép ésszel. Borzasztó teher ez. Régebben a munkahelyemre olyan busszal jártam, ami megáll egy ilyen fogyatékos gyerekek iskolája előtt is. Láttam minden reggel a megroppant anyákat ahogy viszik a jó esetben csak csendben nyáladzó, nyögdécselő, rosszabb esetben üvöltő/sikító gyerekeiket. Akkor én eldöntöttem, ha ne adj isten fogyatékos gyerekem születne, nem fogom haza vinni, és pont leszarom ki mit gondol erről. A férjemmel is a gyerek téma kapcsán ez volt az első amit közöltem, ez számomra nem vita tárgya.
Szerencsére a down-kór elég nagy biztonsággal kiszűrhető (én is hittem ebben a "bennük több a szeretet dologban, de mire várandós voltam, rájöttem, hogy hol van ebben a becsapás).
Más eredetű enyhe értelmi fogyatékosság gyakran évek alatt derül ki, azzal tudnék együtt élni, ha csak pl szürke zónás iq-ja van.
Súlyos értelmi fogyatékost is hazavinném, de igyekeznék a lehető legtöbb segítséget szerezni mellé, és ha bírhatatlan, gondozó intézményt keresnék neki, de látogatnám, vállalnàm, csak nagyon szomorú lennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!