Sose bánjátok, hogy gyereket vállaltatok?
Itt annyi szörnyűt olvasni, hogy elgondolkodtam.
- szétrepedt, vérző mellbimbó
- szülés után fájó hüvely, renyhe méh stb.
- éjszakai nem alvás
Stb.
Ilyen pillanatokba nem ugrik e folyton, hogy visszacsinálnád?
Engem már nem alvás is így érzem kikészítené. A fájdalmas mell is félelmetesen hangzik. Azt is utálom, ha a cipő sarka feltöri a lábam, el se tudom képzelni, hogy lehet másra gondolni a fájdalmon kívül, ha a mellbimbó sebes.
Ilyenkor nem bánjátok meg az egészet?
2 gyerekem van, az elsőnek a személyiségét 7 éve nem értem. Komolyan. Szeretem nagyon, de olyan érzésem van, mint egy koliban, amikor random szobatársat kapsz. A való életben, ha van választási lehetőségünk, mi nem barátkoznánk egymással. Nincs még egy ember, aki ennyire szöges ellentétem lenne, mint az első gyerekem. A második gyermekem nagyon könnyű személyiség, ettől még kontrasztosabb az elsővel a viszonyom. De a második meg a tipikus kétemberes baba volt mindig is, sok -sok éve nem alussza át az éjszakát, beteges is, érzékeny kajára, hőre, mindenre. Szóval ő meg ezért melós.
Megbánni? Hát voltak olyan éjszakák, amikor arra gondoltam, hogy nem vagyok normális, hogy ezt bevállaltam. Aztán megy tovább az élet, mert valós opció kiszállni nincs, így az ember betörik a szerepbe és tolja a szekeret.
Máshol is leírtam már a napokban, de semmilyen tünet vagy sokak által emlegetett dolog nem törvényszerű. Még az sem, amit sokszor hallasz, mert ha gyakori probléma is, nem fordul elő mindenkinél.
4 gyermekem van, kis korkülönbségekkel. A mellem sosem fájt, max feszült picit, pedig mindenkit szoptattam 10-12 hónapig, terhesen is. Az éjszakáink mindig is nyugodtak voltak, az elején max 2, de inkább 1 kelés volt, 6-8-10 hetes koruktól aludtak egyben 10-12 órákat. Fogzáskor 1-2 napig keltünk párszor, de akkor is max 3x-4x.
Az első nekem császár volt, abból nehéz volt felépülni, a kicsik vbac babák, semmilyen fájdalmam nem volt.
Egyetlen dolgot bánok utólag: bár nem bizonyított, de az egyik - szívbeteg - babám betegségeben szerintem közrejátszhatott az, hogy gyulladt foggal, napi 1 fájdalomcsillapítóval léteztem a várandósságom elején 2 hétig.
Ja, és 11-es. Én ugyanezt mondtam gyerekként anyámról, hogyha választhatnánk, mi nem barátkoznánk. És persze gyötört a lelkifurdalás, mert "ilyet nem mondunk az anyánkra". Aztán elfogadtam és ki is mondom.
Felnőttként ő is mondta rám, hogy velem volt a legnehezebb dolga. Csodálkoztam, mert soha semmilyen őrültséget nem csináltam, nem voltam részeg, nem jártam bulizni, jól tanultam stb. Aztán rájöttem, hogy pont ez volt a "baj".
A testvéreim zűrösek voltak, emiatt anyám fontosnak érezhette magát, és a zűrjeik is hasonlítottak anyaméhoz. Ő pont ezzel a rendszerezett, törekvő személyiséggel nem tudott mit kezdeni, ami belőlem fakadt.
Abszolút megértem, amit mondasz, és csak reménykedek, hogy a gyakori szuper elfogadó, csoda anyáinak legalább a fele létezik a valóságban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!