Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Lehet-e még valamilyen támogat...

Lehet-e még valamilyen támogatást igényelni?

Figyelt kérdés
Jelenleg 25 ezer forintos gyes-t kapok, ebből képtelenség gyereket nevelni, szerintem ezzel többen is így vagyunk. Lehet-e még valamilyen támogatást igényelni? Nem vagyok házas a gyermekem apjával. Kisfiam 8 hónapos lesz. A helyi polgármesteri hivatalban, esetleg máshol nem lehet igényelni bármilyen segélyt vagy támogatást a gyes folyósítása mellé? Akár egyszerit is? Vagy ha igen, mire hivatkozzak, és hová menjek?
2008. nov. 25. 14:11
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Látogass el a

http:/www.allamkincstar.gov.hu oldalra.

Ott szinte mindenre találsz választ!

Egyébként jogosult lehetsz rendszeres gyermekvédelmi támogatásra, lakásfenntartási segélyre is!!!

2008. nov. 25. 14:18
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
2008. nov. 25. 14:25
 3/12 anonim ***** válasza:
73%

Nem tudom jogosult vagy-e a GYED-re, mert az a baba 2 éves koráig jár, és összege: "A gyermekgondozási díj a figyelembe vehető jövedelem naptári napi átlagának 70 %-a, azzal, hogy a gyed maximálisan megállapítható összege igazodik a mindenkori minimálbérhez, a gyed legfeljebb havonta a mindenkori minimálbér kétszeresének 70 százaléka lehet. Ennek megfelelően a gyermekgondozási díj 2008. évi felső határa havi bruttó 96.600 Ft.

A gyermekgondozási díj összegéből az adókedvezmények figyelembevételével a személyi jövedelemadó-előleget, a biztosítottat terhelő nyugdíjjárulékot, magánnyugdíjpénztári tag esetén a magánnyugdíjpénztári tagdíjat a folyósító levonja."

Ezzel a linkkel megnézheted az OEP oldalán lévő infókat a gyed-ről és másról is:

[link]

Nem írtad, de gondolom igényeltétek a baba születésénél a családi pótlékot (a Magyar Államkincstárnál). Amik igényelhetők gyermek ellátásához, azokat az OEP, és a Magyar Államkincstárnál honlapjain tudod megnézni. Remélem azért segítettem.

2008. nov. 25. 14:43
 4/12 A kérdező kommentje:
A harmadik válasz írójának: - Nagyon pórul jártam, ugyanis én tisztességesen ledolgoztam 5 évet, rendes, bejelentett munkaviszonyban. A legutóbbi munkahelyemen éppen hogy elkezdtem dolgozni, teherbe estem, és észrevették a rosszul léteimet... a főnök asszony három gyermeket szült, tudta jól, hogy terhes vagyok. Erre gyorsan, hangsúlyozom, még a próbaidő lejárta előtt kirúgott, mondván, hogy ő egy forintot sem hajlandó fizetni utánam. Nem volt más választásom, így el kellett hagynom a helyet, és elmentem munkanélküli segélyre. Telt múlt az idő, és kaptam egy telefonhívást egy hölgytől, aki közölte: - Törvénymódosítás történt, melyben ez áll: aki 2008. 01. 01. után szül gyermeket, és pont ezidő alatt munkanélküli segély ellátásban részesül, nem lesz jogosult Gyed-re, csak a Gyes-re. Sajnos ezt több helyen is megerősítették, magyarul ugrott az én 70 ezer körüli gyed-em és most érjem be a 25 ezres gyessel... Mit tudok tenni?
2008. nov. 25. 15:14
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ezt nézd meg:

[link]

Ha (papíron) nem él veletek akkor "gyermekét egyedül nevelő" vagy, ezáltal pl. magasabb összegű családi pótlékot kapsz. De ha veletek él, akkor családnak számítotok, függetlenül attól, hogy nem vagytok házasok.

Ezen kívül ami még eszembe jut: gázártámogatás.

Üdv.

2008. nov. 25. 15:18
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia megint! Csak most olvastam a kommentedet.

Ugyan próbaidő alatt nem kötelesek megindokolni az elbocsátást, de ha te már terhes voltál, akkor szerintem már érvényben volt a védettséged. Nem kérdezted ezt meg egy munkajogásztól? Lehet, hogy naiv vagyok, de szerintem egy próbát megér még mindig. Ha másra nem, arra jó, hogy tisztában legyél, mit kellett volna tenned.

Üdv.

2008. nov. 25. 15:23
 7/12 A kérdező kommentje:
De igen, megkérdeztem. A próbaidő lejárta előtt szó nélkül megtehették, hogy kidobhattak... ráfoghatják arra is, hogy rosszul végzem a munkámat... ennyi.
2008. nov. 25. 15:36
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Az odáig oké, de nem érvényes a próbaidő alatt a kismamák védettsége?! Nem mintha be tudnád bizonyítani, hogy azért nem voltál alkalmas... Passz.

Minden esetre olvasd el a SZMM kiadványát, hátha van benne olyan, ami járna nektek.

És menj be a helyi önkormányzathoz, hátha van valami helyi specialitás.

Sok sikert.

2008. nov. 25. 15:43
 9/12 anonim ***** válasza:
84%
A 3. válaszoló vagyok. Meg van a véleményem az ex főnöknődről. Az én főnöknőm is ilyen hozzáállású a beosztottakkal, akinek csak tud alátesz. Sajnos ezekkel az ellátásokkal kapcsolatban, csak a fennt leírtakat tudtam ajánlani. :( Azt viszont tudom, hogy Gyes alatt, (ha tudod valakire bízni a babát) részmunkaidőben vállalhatsz állást. Engem egy ismerősöm a Fundamentába szeretett volna beszervezni, csak én nem akarom a vállalkozóit kiválltani.
2008. nov. 25. 16:24
 10/12 A kérdező kommentje:
Ááá, a 75 éves nagyanyámra isten ments, hogy rábízzam!
2008. nov. 25. 16:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!