Anyák akik dolgoznak is munkahelyen?
1 gyerekem van, teljes állásban dolgozom 2 éves kora óta. Először fárasztó volt, de mindig szerettem a munkámat, szóval nem viselt meg a visszatérés. Változó, hogy mikor kelek, mert minden napom más. 6 és 7 között, ennél korábban csak ritkán. Mivel a fiam alszik az oviban, ezért 9 körül alszik el, én 10-11 körül. (A férjem még később, ő ilyen bagoly típus.) A házimunkára nincs rendszer, hét közben csak mosogatás, mosás, ilyesmik. Hétvégén szombat reggel beosztjuk, ki mit csinál.
A legnehezebb dolog a betegségek... Enyhe náthánál eldönteni, menjek, vagy orvoshoz vigyem. Táppénzen lenni 2 hétig, úgy, hogy helyettem dolgozik valaki többet.
3 gyerekem van, másfél éves körül volt mindegyik mikor dolgozni kezdtem.
5.15kor kelek, irodai munkám van 08-16.20-ig.
Egyedül nevelem őket, házimunka így az enyém, a legnagyobb azért segít néha.
3as vagyok, lefelejtettem, hogy 23-24:00 között fekszem, attól függ mennyi dolgom van, vagy mennyire fáradtam el.
A nehézség a logisztikázás, azért kelünk nagyon korán, mert az egyiket bölcsibe, másikat oviba kell vinni, nekem munkába menni, a nagy már önjáró szerencsére.
Minden más irányban van, véletlen sem egy vonalon, kocsim nincs, mire beérek dolgozni már másfél órája úton vagyok,hordomszét a gyerekeket, délután ugyanez, szóval ezt mondanám nehézségnek meg a betegeskedést ha van, szerencsére ritka.
Három gyerekem van, mindháromnál teljesen más élethelyzetben voltam.
Az elsőnél a volt anyósom segített sokat, masodiknal anyukám, harmadiknal szintén anyósom.
A kicsi mos 3,a héten kezdtük az ovit. Aug. elején megyek vissza dolgozni. Munkaidő 7-től 3-ig, hétvége szabad, helyben van és az ovi is. Házimunkában nincs rendszer, de lesz.
Gyes alatt is dolgoztam, felváltva a férjemmel szóval folyton káosz volt, most remélem sikerül egy jól működő rendszert összehozni.
A másik két gyerekem már nagy, a fiam 21 és nem velünk él, a lányom most kezdi majd a középsulit.
A kicsi 7kor kel, délben is alszik, este 10mire lefekszunk.
2 gyerekem van, 12 és 4 évesek. 7 éve vagyok a mostani munkahelyemen (előtte is dolgoztam, de részmunkaidőben, mert mellette egyetemre jártam). A nagy és a kicsi mellett is kétéves korukban mentem vissza dolgozni.
Pedagógiai szakszolgálatnál dolgozom.
Vártam mindkettőnél, hogy visszamenjek dolgozni, nekem a két év otthonlet pont elég volt, tovább nem akartam volna maradni, nekik is jó volt közösségbe járni, szerették nagyon a bolcsit, a kicsi még gyakran emlegeti egy év elteltével is, hogy milyen klassz volt a bölcsiben.
Reggel én olyan fél hat körül kelek, a nagyot, ha megy suliba, hatkor keltem, a kicsit fél hét körül, őt én viszem és nagyon közel az ovi is, a munkahelyem is, a suli sokkal messzebb van, ezért a nagy korábban indul.
Házimunka: mivel én jóval többet vagyok itthon (férj ingázik, én a közelben dolgozom), az itthoni dolgokból sokkal többet csinálok én, férjem meg inkább azt, amihez menni kell valahová. Hétvégén közösen takarítunk, intézzük az intéznivalókat. Főzni hétköznap általában én szoktam, hétvégén vagy a férjem, vagy rendelünk, vagy néha együtt főzünk valami extrásabb kaját.
6-os vagyok, kimaradt:
Lefeküdni a kicsi 8-9 között szokott, de változó, hogy igazából mikor alszik el (sajnos már nem lenne szüksége a délutáni alvásra, de az oviban elalszik nagy nehezen, ha lefektetik, így éjjel sokszor nehezen alszik el). A nagy ha suli van, akkor 10-kor, hétvégén később. Mi a férjemmel éjfél felé szoktunk lefeküdni, kivéve ha bealszunk a kanapén filmnézés közben, akkor hamarabb 😀
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!