Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyák akik dolgoznak is...

Anyák akik dolgoznak is munkahelyen?

Figyelt kérdés
Hány gyereked van hány évesek,mit dolgozol ,hány éves koruktól kezdtél dolgozni és hol? Hogy viselted? Mikor keltek és alszotok? Otthoni házimunkát hogy osszátok el? Mik a legnehezebb dolgok számodra,igy hogy dolgozni kezdtél?
2020. júl. 2. 20:34
 1/7 anonim ***** válasza:
85%
1 gyermekem van, aki 4 éves. Jogász vagyok, 1 éve mentem vissza dolgozni. Én élvezem a pörgést, igazából már hiányzott is kicsit a munka. A házimunkát a takarítónő végzi, a lányom kb. 8 körül alszik el és 7-kor kel. Ha nincs ovi (nyáron) anyukáméknál van hét közben. Nehézség szerintem nagyon nincs, max. az, hogyha ovi van kitalálni, hogy ki menjen érte.😄
2020. júl. 2. 20:55
 2/7 anonim ***** válasza:
88%

1 gyerekem van, teljes állásban dolgozom 2 éves kora óta. Először fárasztó volt, de mindig szerettem a munkámat, szóval nem viselt meg a visszatérés. Változó, hogy mikor kelek, mert minden napom más. 6 és 7 között, ennél korábban csak ritkán. Mivel a fiam alszik az oviban, ezért 9 körül alszik el, én 10-11 körül. (A férjem még később, ő ilyen bagoly típus.) A házimunkára nincs rendszer, hét közben csak mosogatás, mosás, ilyesmik. Hétvégén szombat reggel beosztjuk, ki mit csinál.

A legnehezebb dolog a betegségek... Enyhe náthánál eldönteni, menjek, vagy orvoshoz vigyem. Táppénzen lenni 2 hétig, úgy, hogy helyettem dolgozik valaki többet.

2020. júl. 2. 21:00
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

3 gyerekem van, másfél éves körül volt mindegyik mikor dolgozni kezdtem.

5.15kor kelek, irodai munkám van 08-16.20-ig.

Egyedül nevelem őket, házimunka így az enyém, a legnagyobb azért segít néha.

2020. júl. 2. 21:23
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

3as vagyok, lefelejtettem, hogy 23-24:00 között fekszem, attól függ mennyi dolgom van, vagy mennyire fáradtam el.

A nehézség a logisztikázás, azért kelünk nagyon korán, mert az egyiket bölcsibe, másikat oviba kell vinni, nekem munkába menni, a nagy már önjáró szerencsére.

Minden más irányban van, véletlen sem egy vonalon, kocsim nincs, mire beérek dolgozni már másfél órája úton vagyok,hordomszét a gyerekeket, délután ugyanez, szóval ezt mondanám nehézségnek meg a betegeskedést ha van, szerencsére ritka.

2020. júl. 2. 21:30
 5/7 anonim ***** válasza:

Három gyerekem van, mindháromnál teljesen más élethelyzetben voltam.

Az elsőnél a volt anyósom segített sokat, masodiknal anyukám, harmadiknal szintén anyósom.

A kicsi mos 3,a héten kezdtük az ovit. Aug. elején megyek vissza dolgozni. Munkaidő 7-től 3-ig, hétvége szabad, helyben van és az ovi is. Házimunkában nincs rendszer, de lesz.

Gyes alatt is dolgoztam, felváltva a férjemmel szóval folyton káosz volt, most remélem sikerül egy jól működő rendszert összehozni.

A másik két gyerekem már nagy, a fiam 21 és nem velünk él, a lányom most kezdi majd a középsulit.

A kicsi 7kor kel, délben is alszik, este 10mire lefekszunk.

2020. júl. 3. 07:32
 6/7 anonim ***** válasza:

2 gyerekem van, 12 és 4 évesek. 7 éve vagyok a mostani munkahelyemen (előtte is dolgoztam, de részmunkaidőben, mert mellette egyetemre jártam). A nagy és a kicsi mellett is kétéves korukban mentem vissza dolgozni.

Pedagógiai szakszolgálatnál dolgozom.

Vártam mindkettőnél, hogy visszamenjek dolgozni, nekem a két év otthonlet pont elég volt, tovább nem akartam volna maradni, nekik is jó volt közösségbe járni, szerették nagyon a bolcsit, a kicsi még gyakran emlegeti egy év elteltével is, hogy milyen klassz volt a bölcsiben.

Reggel én olyan fél hat körül kelek, a nagyot, ha megy suliba, hatkor keltem, a kicsit fél hét körül, őt én viszem és nagyon közel az ovi is, a munkahelyem is, a suli sokkal messzebb van, ezért a nagy korábban indul.

Házimunka: mivel én jóval többet vagyok itthon (férj ingázik, én a közelben dolgozom), az itthoni dolgokból sokkal többet csinálok én, férjem meg inkább azt, amihez menni kell valahová. Hétvégén közösen takarítunk, intézzük az intéznivalókat. Főzni hétköznap általában én szoktam, hétvégén vagy a férjem, vagy rendelünk, vagy néha együtt főzünk valami extrásabb kaját.

2020. júl. 4. 00:16
 7/7 anonim ***** válasza:

6-os vagyok, kimaradt:

Lefeküdni a kicsi 8-9 között szokott, de változó, hogy igazából mikor alszik el (sajnos már nem lenne szüksége a délutáni alvásra, de az oviban elalszik nagy nehezen, ha lefektetik, így éjjel sokszor nehezen alszik el). A nagy ha suli van, akkor 10-kor, hétvégén később. Mi a férjemmel éjfél felé szoktunk lefeküdni, kivéve ha bealszunk a kanapén filmnézés közben, akkor hamarabb 😀

2020. júl. 4. 00:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!