Miért hiszik sokan, hogy ha valaki használtan szerzi be a babaholmikat, az biztos szegény?
Mi jóformán mindent használtan szereztünk be, ami babához kell, a kiságyat, ruhákat, kádat, lepedőt, stb. A cumisüveget és néhány holmit vettünk csak újonnan.
Amúgy anyagilag jobban állunk az átlagnál, simán beleférne mindent újonnan megvenni, de egyrészt nem látom értelmét, miközben ezek olyan dolgok, amiket egy előző baba el sem használ igazán - mi baja lenne egy ruhácskának, amit ráadnak ötször, aztán kinövi? -, hülyeségnek is találom feleslegesen szórni a pénzt, mikor a cuccokat harmadáron be tudjuk szerezni és környezetvédelmi szempontból ellene is vagyok annak, hogy mindenből mindig újat vegyünk, miközben így is elég sz*r már a klímahelyzet és tele van a bolygó hulladékkal.
De közben sokszor olvasom itt is a kommentek között, hogy sokan azt hiszik, az emberek azért vesznek használtan cuccokat, mert nem telik újra.
Pont fordítva látom. Aki nem használtat vásárol, sokan azt szólják le.
Engem pl pont nem érdekel, hogy ki mit hol vásárol. Nekünk is van pár használt cuccunk (pl adamo, néhány ruha, cipő játszani rossz időben),de a legtöbb dolog új.
Az egyik oka, hogy nagyon utálom a használt ruha szagot.
Egy másik ok, hogy nagyon sok mindent alaposan megrágnak, szétnyálaznak. Nem akarok más, idegen gyerek által szétrágott cuccokat adni a gyereknek.
Aztán szeretnénk még tesót. A legtöbb cuccunk uniszex. Így biztos, hogy ki fogja őt is szolgálni a legtöbb holmi.
Na meg nekem ez nagyon macerás. Falun lakunk, a legtöbb holmi a városba van. Bemenni oda,x helyre eldöcögni,jó,nemjó. Ha postán küldi meg sokszor ott vagyok, mintha megvenném.
1-2 ismerőstől kaptunk pár baba holmit. Azokat tudjuk honnan jött, szívesen használtuk.
Az új holmiknál is lehet értelmesen vásárolni. Nem csak méregdrágán.
"De közben sokszor olvasom itt is a kommentek között, hogy sokan azt hiszik, az emberek azért vesznek használtan cuccokat, mert nem telik újra."
Az egész pontosan miért bír bármilyen jelentőséggel, hogy a gyk-s prolik mit írnak vagy mit nem írnak?
Mi is kapunk használtruhát de csak a rokonoktóp fogadom el.
Babakocsit és hordozót újat veszek. Persze 80.000-ig.
Szerintem a H&M és Pepco vagy akár a KIK nem horror áron adja a ruhákat. Belefér.
Ha az elsőnek megvettem mindent megveszem a másiknak is.
Persze nem élünk szegénységben de gazdagok sem vagyunk éppen. A gyerekeknek megvan mindenük az a lényeg.
Nálunk a baba még csak úton van, de már a lakás berendezésénél is az volt az elvünk, hogy olcsó legyen, de új. Általában kifutó termékek, bútorok közül válogattunk. Nem tartom higiénikusnak a használt cuccokat, így a babának is csak újat veszünk. Az más, ha családon belül megkapja az unokatesói kinőtt ruháit (bár nem erre apellálok), de arról legalább tudom, hogy kié volt előtte.
Évekig éltem Londonban, és egy idő után már ahhoz se volt gusztusom, hogy a ruhaüzletben felpróbáljam a ruhát vásárlás előtt, inkább megvettem ránézésre méret alapján, otthon kimostam, és csak utána mertem felvenni. A boltban már ki tudja hányan és milyen szedett-vedett népség próbálta már fel előttem. És most nem is használt ruháról beszélek! Azokról is teljesen leszoktam kint, pedig korábban én is jártam itthon turiba. De mostmár a hideg ráz, ha meglátom kiírva, hogy "angol ruha".
Az albérleteknél hasonlóan: felújított lakásban ágyi poloska volt a bútorban! El kellett költöznünk, mert azt kiirtani sem lehet. Máshol meg bolhás volt a szőnyeg! Köszönöm, de nem veszek zsákbamacskát, inkább legyen egyszerű, de új és tiszta minden.
Lehet lepontozni, vagy kimenni külföldre és megtapasztalni. Nem kell rögtön ítélkezni, hogy ha valaki nem szereti a használt cuccokat, akkor már biztos szórja a pénzt.
Lehet lepontozni, de
Utolsó, de mi higiéniatlan abban, hogy megveszel egy kismosott babaruhát, aztán max. te is kiveszed es kivasalod otthon?
Ennél jobban az új ruha sincs fertőtlenítve, ezért tartom ezt egy hülye érvnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!