Miért hiszik sokan, hogy ha valaki használtan szerzi be a babaholmikat, az biztos szegény?
Mi jóformán mindent használtan szereztünk be, ami babához kell, a kiságyat, ruhákat, kádat, lepedőt, stb. A cumisüveget és néhány holmit vettünk csak újonnan.
Amúgy anyagilag jobban állunk az átlagnál, simán beleférne mindent újonnan megvenni, de egyrészt nem látom értelmét, miközben ezek olyan dolgok, amiket egy előző baba el sem használ igazán - mi baja lenne egy ruhácskának, amit ráadnak ötször, aztán kinövi? -, hülyeségnek is találom feleslegesen szórni a pénzt, mikor a cuccokat harmadáron be tudjuk szerezni és környezetvédelmi szempontból ellene is vagyok annak, hogy mindenből mindig újat vegyünk, miközben így is elég sz*r már a klímahelyzet és tele van a bolygó hulladékkal.
De közben sokszor olvasom itt is a kommentek között, hogy sokan azt hiszik, az emberek azért vesznek használtan cuccokat, mert nem telik újra.
Szerintem nagyon jó és tudatos hozzáállás, hogy használtan veszel dolgokat.
De bevallom őszintén, engem elriaszt a vele járó macera. Kutatni, kiválasztani, lebeszélni, utalni, aztán meg vagy lyukas pólót küld az illető, vagy nem. De ismerősöktől én is szívesen átvenném.
Van annyi jövedelmünk, hogy mindenből újat vehessünk majd, de nem fogjuk megtenni. Bizonyos dolgokat felesleges újonnan beszerezni, azt a pénzt arra költeném, hogy amit viszont tényleg meg kell venni, az jó minőségű legyen.
A legtöbb kismamás és babacucc egy nagy parasztvakítás, azok veszik mindenből a legdrágábbat, akiknek fontosak a külsőségek. Ha bírják anyagilag, akkor oké, de ne az határozza meg, hogy ki milyen szülő, hogy milyen babakocsit vesz a gyerekének.
4. vagyok. Azt hozzàtennèm, hogy ruhát csak ismerőstől vettem illetve a sógornőmtől kaptunk ( persze új is van elèg) illetve nyilvàn cumit, alsóneműt stb nem veszek hasznàltan. Kisàgyat, babakocsit, ilyesmit viszont minden gond nélkül, a 2. gyereknél azèrt màr okosabb az ember, làtja mennyi minden felesleges es túlàrazott dolog van babàknak.
Akkor mosolygok jókat, mikor tudom valakiről, hogy konkrètan csóró, de Stokkèval (ami egyèbkènt akkor sem kellene, ha utánam dobnàk) feszít az utcàn. Na, az szànalmas.
Én is szinte mindent használtan szereztem be, pedig bőven lenne pénzünk a legújabb dolgokra. Nyilván nem egy gettóból hoztam el a pörkölt szaftos babaruhát, hanem olyan emberektől vásároltam össze, akik kaptak sok dolgot ajándékba és 1x vagy 1x se használták a tárgyat/ruhát, mert már nem volt aktuális. Így kvázi én is új dolgokat vettem, csak féláron.
Én ezt egyébként is szoktam csinálni. Bármire költök ha olyanom van, de nem fogok irreális összeget rákölteni, csak azért, hogy elmondhassam, hogy "új".
Viszont engem az se érdekel, ha más megteszi, csak engem hagyjon békén.
Na, igen!
Sokszor/sokan összekeverik a használt holmit az igénytelenséggel, pedig használtan is lehet ám szinte új és nagyon szép dolgokhoz hozzájutni külföldi és nem magyar piacra szánt minőségben.
Én pl. pont mostanában vettem valami 300 (háromszáz!) forintért csodaszép gyerekholmit a turiban. Előtte meg 250-ért összesen két pólót, egy bodyt meg egy nadrágot. Meg is jegyezte a férjem viccesen, mikor beszálltam a kocsiba, hogy szórod a pénzt asszony! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!