Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért hiszik sokan, hogy ha...

Miért hiszik sokan, hogy ha valaki használtan szerzi be a babaholmikat, az biztos szegény?

Figyelt kérdés

Mi jóformán mindent használtan szereztünk be, ami babához kell, a kiságyat, ruhákat, kádat, lepedőt, stb. A cumisüveget és néhány holmit vettünk csak újonnan.

Amúgy anyagilag jobban állunk az átlagnál, simán beleférne mindent újonnan megvenni, de egyrészt nem látom értelmét, miközben ezek olyan dolgok, amiket egy előző baba el sem használ igazán - mi baja lenne egy ruhácskának, amit ráadnak ötször, aztán kinövi? -, hülyeségnek is találom feleslegesen szórni a pénzt, mikor a cuccokat harmadáron be tudjuk szerezni és környezetvédelmi szempontból ellene is vagyok annak, hogy mindenből mindig újat vegyünk, miközben így is elég sz*r már a klímahelyzet és tele van a bolygó hulladékkal.

De közben sokszor olvasom itt is a kommentek között, hogy sokan azt hiszik, az emberek azért vesznek használtan cuccokat, mert nem telik újra.

2020. jún. 30. 11:43
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem nagyon jó és tudatos hozzáállás, hogy használtan veszel dolgokat.

De bevallom őszintén, engem elriaszt a vele járó macera. Kutatni, kiválasztani, lebeszélni, utalni, aztán meg vagy lyukas pólót küld az illető, vagy nem. De ismerősöktől én is szívesen átvenném.

2020. jún. 30. 12:34
 12/42 anonim ***** válasza:
70%

Van annyi jövedelmünk, hogy mindenből újat vehessünk majd, de nem fogjuk megtenni. Bizonyos dolgokat felesleges újonnan beszerezni, azt a pénzt arra költeném, hogy amit viszont tényleg meg kell venni, az jó minőségű legyen.

A legtöbb kismamás és babacucc egy nagy parasztvakítás, azok veszik mindenből a legdrágábbat, akiknek fontosak a külsőségek. Ha bírják anyagilag, akkor oké, de ne az határozza meg, hogy ki milyen szülő, hogy milyen babakocsit vesz a gyerekének.

2020. jún. 30. 12:35
 13/42 A kérdező kommentje:
Ne értsetek félre, nem veszem magamra a dolgot, csak egyszerűen felmerült bennem a kérdés, mi lehet az oka annak, hogy manapság, amikor környezettudatosságból amúgy is "divat" használtan venni a cuccokat, sokan még mindig a szegénységgel azonosítják ezt a szokást. :)
2020. jún. 30. 12:37
 14/42 anonim ***** válasza:
76%
9-es ezt is megértem. Majd azért azt gondold át, hogy használtan ugyanannyiért kapsz csúcs minőségű dolgokat (pl kiságy, ami nagyon könnyű fertotleniteni), mint amiért egy gagyit kapsz ujan. Nyilván nem a cumisuvegrol van szó. Persze azt és úgy csinál mindenki, ahogy jónak látja, de egy csúcskategóriás babakocsi használtan sokkal jobb, mint egy gagyi ujan. Abban nagyon nagy különbségek vannak. Betolod egy kárpittisztító céghez és egy vadi újnak látszóval jössz haza.
2020. jún. 30. 12:38
 15/42 anonim ***** válasza:
95%

4. vagyok. Azt hozzàtennèm, hogy ruhát csak ismerőstől vettem illetve a sógornőmtől kaptunk ( persze új is van elèg) illetve nyilvàn cumit, alsóneműt stb nem veszek hasznàltan. Kisàgyat, babakocsit, ilyesmit viszont minden gond nélkül, a 2. gyereknél azèrt màr okosabb az ember, làtja mennyi minden felesleges es túlàrazott dolog van babàknak.

Akkor mosolygok jókat, mikor tudom valakiről, hogy konkrètan csóró, de Stokkèval (ami egyèbkènt akkor sem kellene, ha utánam dobnàk) feszít az utcàn. Na, az szànalmas.

2020. jún. 30. 12:41
 16/42 anonim ***** válasza:
96%
14-es: én inkább babaruhákra értettem, egyébként igazad van.
2020. jún. 30. 12:43
 17/42 anonim ***** válasza:
80%

Én is szinte mindent használtan szereztem be, pedig bőven lenne pénzünk a legújabb dolgokra. Nyilván nem egy gettóból hoztam el a pörkölt szaftos babaruhát, hanem olyan emberektől vásároltam össze, akik kaptak sok dolgot ajándékba és 1x vagy 1x se használták a tárgyat/ruhát, mert már nem volt aktuális. Így kvázi én is új dolgokat vettem, csak féláron.

Én ezt egyébként is szoktam csinálni. Bármire költök ha olyanom van, de nem fogok irreális összeget rákölteni, csak azért, hogy elmondhassam, hogy "új".

Viszont engem az se érdekel, ha más megteszi, csak engem hagyjon békén.

2020. jún. 30. 13:43
 18/42 anonim ***** válasza:
86%

Na, igen!

Sokszor/sokan összekeverik a használt holmit az igénytelenséggel, pedig használtan is lehet ám szinte új és nagyon szép dolgokhoz hozzájutni külföldi és nem magyar piacra szánt minőségben.

Én pl. pont mostanában vettem valami 300 (háromszáz!) forintért csodaszép gyerekholmit a turiban. Előtte meg 250-ért összesen két pólót, egy bodyt meg egy nadrágot. Meg is jegyezte a férjem viccesen, mikor beszálltam a kocsiba, hogy szórod a pénzt asszony! :D

2020. jún. 30. 13:52
 19/42 anonim ***** válasza:
85%
Nem beszélve arról, hogy amikor az ember kincsekre bukkan fillérekért, az hatalmas sikerélménnyel és elégedettséggel tölti el az embert.... Meg a férjet is, hogy milyen jól spórol az asszony. :)
2020. jún. 30. 13:53
 20/42 anonim ***** válasza:
97%
Nem mondom, hogy remekül állunk anyagilag, de nem kell nélkülöznünk, tudunk félretenni, stb. Nekünk 95%-ban mindenből új van. Egyszerű az ok, használt dolgot olyantól vennék szívesen, akit ismerek, de a környezetünkben nem volt kisgyerekes, mikor a lányom született. Volt egy olyan szomszéd az anyósoméknál, akiknél nagyobb gyerekek voltak, a babaholmikat még megtartotta, tőle kaptunk pár dolgot szép, megkímélt állapotban, használja/hordja őket a lányom, tehát nem derogál nekem használtat venni/kapni, de nem volt ilyen lehetőség a közvetlen környezetben. Aztán látva később, hogy pl a babakocsit, kiságyat milyen nehezen tudtam eladni (ekkor jönne érte, várom, de mégsem jön, foglalja, de végül nem ír, nagynehezen eljön, de még gondolkozik) nem is volt kedvem így babaruhát nézni, hogy most egyesével írogassak vadidegeneknek, hogy ugyan írja már le mekkora a ruha, ugye nincs rajta folt, akkor most hogy fog ideérni, én utaljak előbb vagy mi legyen, stb és akkor még mindig lutri hogy ideér-e a termék és hogy tényleg jó állapotú-e. Az idő is pénz, nekem ehhez nem volt türelmem, hogy egy ruhacsomag miatt órákig tartó szünetekkel beszélgessek valakivel. Hál’istennek vagyunk olyan helyzetben, hogy inkább ezidő alatt elmentem és megvettem újonnan, ami kellett. Ezzel együtt nem nézem le azt, aki használt ruhát ad a gyerekre, valamilyen értelemben azt gondolom szerencsés is, hogy volt neki mondjuk olyan barát, családtag, akitől átvehette, de azt sem érzem, hogy felvágás lenne, amiért a gyerekem új ruhákat hord, az meg nem igaz, hogy más terén nincs meg mindene a ruha rovására, amire ki akart lyukadni az egyik válaszoló.
2020. jún. 30. 14:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!