Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyermek vezetékneve kötelezően...

Gyermek vezetékneve kötelezően az apáé?

Figyelt kérdés
Az apával nem vagyunk házasok, de együtt élünk. Az ő családi neve (bár nem czigány) Lakatos. Nem szeretném, hogy a gyerekünk ezt kapja. Mivel nem vagyunk házasok, van rá mód, hogy az én nevemet kapja? Az apa hajlik rá, de az anyósom sugdos a fülébe. Ha végül nemet dönt, akkor is a nevére veheti, az akaratom ellenére?

2020. jún. 25. 07:54
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
17%
Kusnyítás meg nazzolás, hogy mik vannak...
2020. jún. 25. 14:42
 32/36 anonim ***** válasza:
93%

Semmire nem fogok reagálni, csak az alapkérdésre.

A legjobb megoldás szerintem:

L.Teneved Keresztnév

2020. jún. 26. 17:53
 33/36 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nem olvastam végig semmit. Csak azt tudom neked mondani, hogy 2009ben, mikor mi az apasági nyilatkozatot csináltattuk, akkor az egyik pontban arról kellett nyilatkoznunk, hogy a születendő gyermek melyikünk vezetéknevét fogja viselni. Akár mindkettőnké is lehetett volna, kötőjelesen.

Üdv.

2020. júl. 9. 07:18
 34/36 anonim válasza:
100%
Ha apasági elismerő nyilatkozatot tesz, akkor az ő nevére kerülhet a gyerek. Minden esetben te döntesz a gyerek nevéről. Lehet például Lakatos helyett Lakos is vagy bármi, amit bediktálsz. Nekem volt ilyen nevű ismerősöm.
2020. szept. 19. 14:26
 35/36 anonim ***** válasza:
100%

Müvész sors. Amikor Leonardo da Vinci elkészült a Mona Lisa -val, a felesége állitolag azt mondta : "inkább a nagyszobát festetted volna ki..."

Nem valoszinü, hogy a férjed képei a Mona Lisa - val egyenétéküek lennének,

de lehet, hogy eljön az idő, amikor valaki náladnál jobban fogja értékelni a munkáját. És ha egyetlen képe sikeres lesz, akkor az megéri az összes többire pazarolt időt.Kivánok Neki sok sikert, és eredményes jó munkálkodást, Neked pedig sok türelmet hozzá.

2021. ápr. 22. 15:08
 36/36 anonim ***** válasza:
56%

35 vagyok. ELNÉZÉST kérek, figyelmetlenségem miatt , egy másik kérdésre elökészitett válaszomat irtam ide. Sajnos, NEM tudom, hogyan lehet törölni,

aki tudja, kérem, törölje, vagy mondja meg , hogyan lehet. Elöre is nagyon köszönöm.

2021. ápr. 22. 15:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!