Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyermek vezetékneve kötelezően...

Gyermek vezetékneve kötelezően az apáé?

Figyelt kérdés
Az apával nem vagyunk házasok, de együtt élünk. Az ő családi neve (bár nem czigány) Lakatos. Nem szeretném, hogy a gyerekünk ezt kapja. Mivel nem vagyunk házasok, van rá mód, hogy az én nevemet kapja? Az apa hajlik rá, de az anyósom sugdos a fülébe. Ha végül nemet dönt, akkor is a nevére veheti, az akaratom ellenére?

2020. jún. 25. 07:54
1 2 3 4
 21/36 A kérdező kommentje:
Mielött mindenki elkönyvel feminácinak: a párom amolyan művesz. Már úgy mentünk bele a kapcsolatba, hogy nyilvánvaló volt, hogy én leszek a család fenntartó. Minden évben egyre kevesebb képet ad el. Gyakorlatilag én tartom el, amióta anyós kitette, mert ő nem "ingyenhotel". Ha semmibe venném, én is útjára engedném, de igenis támogatom, hogy azt csinálja, amit szeret. A gyerek neve volt kérdés, ne menjünk bele a háttérsztoriba.
2020. jún. 25. 11:12
 22/36 anonim ***** válasza:
35%

21

Az látszik, hogy szemernyit sem tiszteled. "Amolyan művész" - kiérződik a gúny.

2020. jún. 25. 11:25
 23/36 A kérdező kommentje:
Őszintén, igen, nevetségesnek találom. Nem azt, hogy fest, hanem azt, hogy nem látja be, hogy nincs belőle pénz, és legalább valami 6 órás munkát keresne. A kaján kívül mást nem veszek neki, legalább ennyit megtenne magáért. A másik kérdés nem én voltam.
2020. jún. 25. 11:46
 24/36 anonim ***** válasza:
97%

Ne haragudj, de tökéletesen látszik, az utolsó kommentjeiből, hogy nem szereted és nem tiszteled a párodat, csak a spermája kellett.

Az én párom is művész, van mikor jobban megy neki, van mikor kevésbé. De soha eszembe nem jutott volna, hogy ilyet mondjak, hogy "én hozom haza a pénzt, én viselem a terhességet, az lesz amit én akarok"

A gyereket együtt hoztuk létre, a terhességet is együtt viseljük, hiszen a hormon változásokat, azt, hogy nehezebben tudok dolgokat megcsinálni, ez mind őt is érinti. Egy család vagyunk, a gyerek mindkettőnké, nem az én tulajdonom, egyértelmű, hogy mindenben közös döntést hozunk, és ez teljesen független attól, hogy ki viszi haza a pénzt, és ki hordja ki a babát.

Ha neked csak ez számít, akkor felelőtlenség volt ebbe a kapcsolatba gyereket vállalni. Szerinted ez a gyerekre, hogy fog hatni? Milyen mintát fogsz ezzel átadni neki?

Szép dolog, hogy támogatod a párodat, de azt nem úgy kell csinálni, hogy közben másoknak meg le nézed őt, mert az nem szeretet. Ha szereted őt, akkor úgy támogasd, hogy büszke vagy rá, amiért az álmait követi, és nem hánytorgatod fel neki, hogy nem keres pénzt, és mivel nem keres pénzt, örüljön, hogy nem dobod ki.

Így a gyereked se azt a mintát fogja látni, hogy igenis kövesse az álmait, hanem azt a mintát fogja látni, hogy ne kövesse az álmait, mert az álmai miatt csak lenézik őt.

És, hogy válaszoljak a kérdésekre, ha az apuka végül nem mellett dönt, akkor is van joga hozzá, hogy a nevére vegye, csak pereskednie kell hozzá.

2020. jún. 25. 11:46
 25/36 anonim ***** válasza:
76%
Mondjuk a párod is megéri a pénzét, lehetett volna annyi esze, hogy nem csinál fel egy ilyen passzív agresszív, kontroll mániás nőt, aki azt hiszi, hogy azért a hatalom akinek a zsebében több pénz van.
2020. jún. 25. 11:59
 26/36 anonim ***** válasza:
89%
Csak nem Lázár a te "szebben csengő" vezetékneved? ("akinek nincs semmije, az annyit is ér")
2020. jún. 25. 12:20
 27/36 A kérdező kommentje:
Nagyon eltértetek a témától. :)
2020. jún. 25. 12:30
 28/36 anonim ***** válasza:
70%

Csodálkozol,hogy eltértek a témától?

Szánalmasan viselkedsz már ne haragudj.

Gondolj bele, hogy mit érezhet a párod.

Ha tudtad, hogy művész és nem megy neki jól mért jöttél vele össze?

Nem értelek. Most lehet nyávogni..

2020. jún. 25. 12:47
 29/36 A kérdező kommentje:

Attól, hogy a festés manapság nem megy, még a személyiségével nincs gond. Nem a munkája miatt választok párt. Az viszont nincs rendben, hogy nem látja be, hogy ebből nem él meg. Válthatna. Szakmája is van, biztos el tudna helyezkedni.

Ne egy kis részletből ítéljétek meg a kapcsolatunkat, vagy engem.

2020. jún. 25. 12:54
 30/36 anonim ***** válasza:
100%

Ezzel nincs is gond. Teljesen igazad van. De erre nem az a megoldás, hogy úgy beszélsz róla, mint egy utolsó kutyáról, aki semmire se jó, mert nem hoz pénzt a házhoz, hanem szépen leültök és megbeszéled vele, a passzív-agresszív viselkedésedet félre rakva, hogy "Figyelj drágám, szép és jó dolog, hogy vannak álmaid, és foglalkozol vele, de most már gyermekünk lesz, akit közösen hoztunk létre, és mindkettőnk felelőssége őt eltartani. Légyszíves keress valami munkát, mert neked is be kell látnod, hogy a festésből, nem lehet etetni a gyereket"

Bár ezt már a gyerek előtt kellett volna megbeszélni.

2020. jún. 25. 13:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!