Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hány évesen adtok/adtatok/adná...

Hány évesen adtok/adtatok/adnátok a gyerkőcötök kezébe okos telefont?

Figyelt kérdés
Én nem anyuka vagyok (messze van még az a kor) de érdekelne!

2020. jún. 23. 16:38
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
69%
A lányom 8 évesen kapott, amikor táborba ment, hogy tudjunk beszélni.
2020. jún. 23. 20:17
 12/14 anonim ***** válasza:
60%

Szerintem kezébe adni a két évesnek is lehet, saját telefont, amivel telefonálni is lehet 7-8 évesen fog kapni. Most töltötte a hatot, sim kártya nélküli tabletet kapott, amin logikai/fejlesztő játékok vannak meg hangoskönyv, net, youtube, tiktok, ilyesmi nincs, gyerekprogram bekapcsolva, csak az engedélyemmel tudja használni korlátozott ideig, naponta kb 1 óràt használja, aminek a fele hangoskönyv hallgatás(nem egyhuzamban ezt az egyórát, hanem mondjuk 3x20 percekben)

Bevásárlásnál nem kapja meg, utazásnál sem, de mikor hajatmosok, szőrtelenítek privát időre van szükségem, ilyesmi, akkor használja fejhallgatóval a szobájában. Nem a kedvenc játéka, egy hétig örült neki nagyon, szívesebben van játszón, kint bringázik vagy bent rajzol/babázik, pedig elvileg függésre hajlamos.

Ha most nem tanulja meg kezelni, vagy idegenkedni fog a lemaradása miatt, vagy hirtelen rászabadul és nem tud majd leállni szerintem. Nekem pozitív nagyon eddig, de csak 2 hete van meg.

2020. jún. 24. 09:04
 13/14 anonim ***** válasza:
75%

Mit jelent a kezébe adni?

Mert én azt is utálom, ha egy 2-3 éves üvölt, hogy kapcsoljanak neki mesét meg a 7 éves ki se megy játszani, mert telefonozik naphosszat. Mindkettőre látok példát a környezetemben. A lányom fél éves, de minimálizálni próbáljuk majd a jövőben. Egyelőre semennyire nem érdekli.

2020. jún. 24. 13:16
 14/14 anonim válasza:
56%
Én nem tartom ördögi dolognak a telefont. Nyugodtan játszhat vele kisgyerek is, de korlátoznám az időintervallumot. Saját telefonnak ebben a korban még nincs értelme szerintem, de ha a szülők megengedhetik maguknak, miért ne kaphatna (vagy a szülők régi telefonját is megörökölheti játszani). A mai világban már inkább előny, ha korán megismerkednek a technológiával. Ovisok! és általános iskolások járnak programozó kurzusokra (pl Logischool). Amikor iskolás lesz a gyerek, mindenképp kapna saját telefont.
2020. júl. 1. 12:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!