Adnátok a Beatrix nevet?
Miért (nem)?
A Bea becenév nem tetszik nekem, de maga a teljes név igen, így nem szeretnénk, hogy becézzék. (Engem sem becéznek, pedig Viktória vagyok. Ha valaki levikiz, megkérem, hogy Viktóriának szólítson.)
1, neked komoly problémáid lehet. A húgom Veronika, én Viktória vagyok, ezek a nevek teszettek a szüleinknek, sosem beceztek minket, nálunk ez nem szokás. Nyilván tegez a párom, és van általa adott - nem a nevemből származó becenezem...
Nem lesz valaki sznob azért, mert azt szereti, ha kimondják a teljes keresztnevét. Felőlem te hivathatod magad Ancimancipancinak, nem mindenki vágyik erre, frusztrációdat meg ne itt vezetsd le.
Aki rendesen válaszolt, annak nagyon köszönöm :) lehet átgondoljuk a Beatrixot. Tetszik még az Abigél és a Johanna is.
Beatrix névről nekem mindig egy játék jut az eszembe, lehet a Tetrix miatt.
Azt vettem észre, hogy (szerencsére) már nem divat egyből becézni a neveket. Az én lányomnak is hosszabb neve van és sosem becézzük, pedig nekem és a férjemnek is a becenevünk a megszokott. De valahogy nem adja magát, hogy becenéven szólítsuk.
Régen viszont sok Marika, Marcsi, Mari stb. volt, mert valahogy meg kellett különböztetni a Máriákat. Most már szinesebb a névadási paletta.
Meg azt vettem észre, hogy ha azonos nevű van a csoportban, azokat sem becézéssel különböztetik meg, hanem hozzámondják a vezetéknevet (Kis Hanna, Kovács Hanna).
Úristen első, te beteg vagy.
Kérdező, ne mások becezes maniajabol indulj ki. Ismerősöm gyereket barnabarnak hívják. Igen, így hosszan, minden becezes nélkül, mert nekik ebben a formában tetszik. Mikor oviba ment, akkor megkertek az ovonoket h így szólisták a gyereket, mert ez a neve és nem szeretnék becezni. Így is lett. Rá lehet szoktatni az embereket.
Nekem nem tetszik a Beatrix, mert x van benne,a többi név sem tetszik amiben x van (Alexa pl.), ezért nem adnám.
Volt egy ilyen nevű osztálytársam, őt Bettinek hívtuk, úgy szerette, a teljes nevét nem.
A Viktória egyébként egy nagyon szép név, de a Viki..., én sem bírnám, ha becézgetnék (ugyan így vagyok a Viviennel. Vivi, brrrr).
Van Beatrix nevű isemrősöm, soha senki nem hívta Beának, Trixinek annál inkább. De nagyon sokan a teljes nevén szólítják - ő mindkettőt szereti.
A Beatrix név szerintem szép, nyugodtan lehet adni. Az Abigél és a Johanna is szépek, amiket még említettél, nálam itt már csak a vezetéknév döntene, melyikkel hangzik jobban. Mindhárom név viselhető gyermek- és felnőttkorban is, nekem az a véleményem, hogy jó választás mindegyik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!