Adnátok a Beatrix nevet?
Figyelt kérdés
Miért (nem)?
A Bea becenév nem tetszik nekem, de maga a teljes név igen, így nem szeretnénk, hogy becézzék. (Engem sem becéznek, pedig Viktória vagyok. Ha valaki levikiz, megkérem, hogy Viktóriának szólítson.)
2020. jún. 19. 20:30
1/23 anonim válasza:
Miért nem lehet téged becézni? Sznobság?
2/23 anonim válasza:
Nekem nem tetszik, de igazából talán csak azért, mert Bellatrix-t juttatja eszembe a Harry Potterből, mert a két név elég hasonló. De ez csak az én H*lyeségem. Amúgy adnám, mert nem rossz név.
3/23 anonim válasza:
Trixi- így becézik az egyik ismerösöm.
De nem adnám, nekem borzalmas.
4/23 anonim válasza:
Nem adnám, nekem egyáltalán nem tetszik.
5/23 anonim válasza:
Egyes, nálunk sem divat a becezes, gyermekkorban sem. Ez nem sznobsag, csak tisztelem annyira a másikat h komolyan veszem. Igen, a gyereket is. Munkahelyemen meg divat h meg a becenevet is becezik. Hallgatni is rossz.
6/23 anonim válasza:
Listás volt nálunk ez a név, de a Bea becézés nem tetszik. Ellenben a Trixi nagyon is.
7/23 anonim válasza:
5
Elnézést, nem tudtam, hogy azzal veszek valakit komolyan, hogy több betűvel hívom a nevén. Zseniális!
8/23 anonim válasza:
Most miért kell ilyen lekezeloen válaszolni? Szerintem semmi bántó nem volt a valaszomban. Miért baj az, hogy nem mindenhol divat? Ez olyan, mintha én azért utalnám a pestieket, mert serclinek hívják a dumót.
9/23 anonim válasza:
En is Zsófia vagyok és utálom a Zsófit. Konkrétan pofátlanságnak tartom, ha valaki élből lebecéz. Aki ismer, tudja, hogy utálom a Zsófit, aki meg nem ismer milyen alapon becézget?! Én se fogok élből egy Benedeket Benizni. Andreát Andizni, Melindát Melizni. Milyen alapon?! Tisztelem annyira, hogy rákérdezek, milyen megszólítást preferál.
10/23 anonim válasza:
De hogy a kérdezőnek is válaszoljak sajnos a Beatrix mindenképp hozza magával a becézést amíg vannak olyan emberek, mint az egyik válaszoló, aki meg csak nem is érti, miért pofátlanság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!