Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy értessem meg, hogy nem...

Hogy értessem meg, hogy nem szeretnék több gyereket?

Figyelt kérdés

Férjemmel 5 éve vagyunk együtt, már a legelején megbeszéltük 2 gyereket szeretnénk, többet biztoshogynem.

Van már 1 fiunk, 1 éves.

Most lakásvásárlás elött állunk, amihez van saját megtakarításunk, de ez kevés. Arra jutottunk, igénybevennénk csokot, plusz ami szükséges annyi hitelt. Mivel 2 gyereket szeretnénk ugye 1 gyereket aláirnánk pluszba. Ezt így el is határoztuk.

Ám párom fejét annyira telebeszélte egy haverja, mostmár szinte mindennaposak a viták itthon. Haverja szerint még egy gyereket be kell vállalnunk, 3gyerekre egész jó összeget kapnánk csok alatt, nem lenne szükségünk (annyi) hitelre.

Nekem eszem ágában sincs egy harmadik gyereket bevállalni.

Férjem haverja (és mostmár a férjem álláspontja is) az, hogy egy harmadik nem nagy plusz kiadás, fel sem tűnne a három vagy 2 között a különbség, én vagyok a naív, makacs, és csökönyös.

Én nem úgy képzelem el az életemet, hogy itthon ülök évekig, pelenkázok, etetek, mosok főzök takarítok.

Emellett ha a legkisebb is ovis lesz, mennék vissza dolgozni, a 3 gyerek cipelése oviba/suliba/sportra/szakkörre/ bárhova az én feladatom lenne úgy is. Kettőt is soknak látok, ilyen szempontból, nem egyet. Még ha nem mennék vissza dolgozni, akkor is. De azt meg nem tehetem meg. Így is van egy hitelünk, plusz 2 autó fenntartása, rezsi... stb most elmegy simán férjem keresete +az én gyedem. És ebbe még nincs se csoportpénz, kirándulás, bábszinház, stb....

Mi 5en, férjemék 4en testvérek, szoval mind a ketten nagy családban nőttünk fel, mind a ketten tudjuk, milyen az ha az anyának nem 2, hanem több fele kell fordítani a figyelmét, szeretetét... nem szeretném az életem feláldozni arra, hogy úgymond tenyésztehén legyek, csak szüljem sorban a gyerekeket. Csak a hitel meg a pénz miatt.

Ezeket így elmondtam neki, caak azzal tudott visszavágni, hogy mert az emlitett haverja mondta, hogy ők is majd 3 gyereket akarnak, és meg fogják tudni oldani (eddig 1 sincs nekik)

Szeretem imádom a férjem, ezen a témán kívül egyetértünk mindenben, de ez most nagy mélypontot hozott a kapcsolatunkba.

2020. jún. 16. 16:54
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
86%
Amúgy én a helyedben elgondolkodnék, mennyire jó házasság az, ahol nem tudod megbeszélni, hány gyereketek legyen és az összes gyerek nyűgje a te nyakadba kerül.
2020. jún. 16. 22:25
 12/15 anonim ***** válasza:
47%
De miért nem vesztek fel akkor babavárót? Kamatmentes lenne a következő pici születésével.
2020. jún. 17. 12:04
 13/15 A kérdező kommentje:
Utolsó. Már leírtam, azért....
2020. jún. 17. 12:08
 14/15 anonim válasza:
78%

fiatalként csak szörnyülködni tudok, hogy valaki CSAK a pénz miatt akar bevállalni még egy gyereket (vagy kettőt). nagyon jó lesz a gyereknek később, amikor azzal szembesül, hogy azért született meg, hogy lehessen kölcsönt felvenni. a férjednek egyszerűen nincs joga ezt kérni tőled, mert nem ő fogja kihordani, megszülni, aztán otthon lenni vele.

esetleg ajánld fel neki (csak próbakép), hogy oké, bevállalod a 3. gyereket, de ő marad velük otthon, te nem adod fel az egész életedet ezért, te fogsz visszamenni dolgozni. szerintem rögtön máshogy fog hozzá állni. mert nyilván könnyű követelőzni, mert valljuk be a gyerek nem egy férfi részéről jár nagyobb áldozattal

amúgy, ha már ebben sem tudtok düllőre jutni, akkor érdemes azon elgondolkodni, hogy akarsz-e egy ilyen férfinak még gyereket szülni, aki ennyire rád akar kényszeríteni egy ilyen dolgot. ha az én férjem turkálna a méheben és nem értené meg azt, hogy a nem az nem, akkor nagyon gyorsan elgondolkoznék a váláson, mert ez elfogadhatatlan. iszonyat mód felháborító a férjed viselkedése, szüljön neki a haverja gyereket

2020. jún. 17. 12:37
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
3.6 millió kölcsön az lóf*sz, kifizetitek pár éven belül. Ellenben egy gyerek felnevelése statisztikák alapján kb 18 millió forint. Keress rá aztán mutasd meg a férjednek, hogy azért a megspórolt 3.6 millióért képes hosszútávon 18 milliót fizetni. Fú de utálom azokat, akik a pénz miatt szülnek. Ebből is látszik, hogy itthon 0 a pénzügyi intelligencia meg kultúra, hogy nem képesek ezeket az összefüggéseket àtlátni. Hiába a csok 10 millió, ha a 3 gyerek minimum 30 millióba kerül hosszútávon.
2020. jún. 18. 08:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!