Van aki az anyuka és apuka vezetéknevét is adta a babának?
Figyelt kérdés
Nem vagyok benne biztos, hogy egyáltalán lehetséges, de ha házasságkötéskor felvettem kötőjelesen a férjem családi nevét akkor a babánk is lehet pl. Molnár-Tóth Eszter vagy csak simán Molnár Eszter?2020. jún. 16. 12:15
11/17 anonim válasza:
Végülis nálunk is így volt.. Csak nálunk azért, mert megegyezik a vezetéknevünk :))
12/17 anonim válasza:
11es és akkor pl Szabó-Szabó Szilvia lett a gyerek?
13/17 anonim válasza:
Nem vettem fel a férjem nevét.. Dehogy.. Simán nálunk mindenki Kiss, ahogy annakidején az anyakönyvvezető a szülészeten megjegyezte :) Nem szántam teljesen komolynak az előző hozzászólást :)
14/17 anonim válasza:
Én sem komolyan kérdeztem, de vicces lett volna. :)
15/17 anonim válasza:
es ha osszehazasodik egy Gipsz-Toth Jakab es egy Kovacs-Molnar Gizi, akkor anyuka Gipsz-Toth-Kovacs-Molnar Gizella lesz a gyerekuk pedig Gipsz-Toth-Kovacs-Molnar Piroska?
:D
16/17 anonim válasza:
15, ezen felesleges humorizálni. Egy embernek max 2 vezetékneve lehet. Esküvőnél eldönthetik mely kettô maradjon. Nem bonyolult.
17/17 anonim válasza:
16 tudom, hogy nem bonyolult, de szamomra vicces:)
nekem az lenne a legszimpibb, ha pl a noknek sem lenne szokas megvaltoztatni a vezeteknevuket. pl a hideg kiraz a "Kovácsné Gizi" hallatan.
Van rendes neve, a szuloje adta neki, attol, h ferjhez megy, ne adja fel "önmagát"
de tudom, ez a szokas, stb.
F42/házas és az én felesegem is né lett, pedig mondtam neki, felolem megtarthatja a lánykori nevét.
mindenki mashogy latja ezt jonak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!