Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 16 éves vagyok és teherbeestem...

16 éves vagyok és teherbeestem. Mit tegyek? (bôvebben lent)

Figyelt kérdés
A barátom 20 éves, én 16 és terhes. Azt mondta, hogy támogatni fog és velem marad. Egyetemre megy jövôre, de gy városba maradunk. Okos, intelligens fiú éd nagyon szeretem. Amiatt nem is aggódok, hogy egyedül hagy vagy ne tudnánk majd megélni, de velem mi lesz? Én egyetemre szeretnék majd menni, bulizni. A babát viszont nem akarom elvetetni, nem lenne szívem egy ártatlan csöpséget megölni, mert hibáztam. Nagyon szégyellem ezt az egészet, mert most az egyszer elfelejtettünk védekezni és máris összejött a baba. Szóval nem tudom migez kezdjek. Hogyan fogok tanulni? Valaki volt már hasonló helyzetben valaki? Mi a vélemémyetek és mit tanácsoltok?

2020. jún. 10. 23:48
 81/113 anonim ***** válasza:
91%
nekem az a meglátásom, ha valaki ilyen okos mint ahogy a kérdező körbeírta magát( jótanuló stb.. viszont a védekezéssel nincs tisztában, szóval bukta..) akkor nem véletlen lett terhes, hanem direkt, mert így akarta😉
2020. jún. 14. 14:40
 82/113 A kérdező kommentje:

Nyilván! Kipattant a fejemből a mesés gondolat, hogy akkor álljunk neki családot alapítani. Ez kezd egy kicsit most már too much lenni! Mi lesz a következő? Hogy lefizettem egy fiút, hogy álcázva a barátom legyen és csináljon fel, hogy aztán pénzt tudjak kicsikarni a szüleimtől és kiszökjek az országból, hogy nyugodt körülmények között leszbikus életmódod tudjak folytatni vagy mi??!!

Mégis mit vártok?! Hogy mondjam azt, hogy oké hp akkor irány abortuszra, gyülekező fél kettőkor a sarki turinál, aki esetleg velem tartana???

Azért ti se gondoljátok azt komolyan, hogy pikk pakk döntést hozok! Még csak 2 hete tudok arról, hogy kisbabát várok. Nem tudok és nem is akarok ilyen gyorsan dönteni!

És tudom, hogy sok meló a baba, tisztában vagyok vele, hogy fel fog nőni blablabla, felfogtam. Nem kell 40000x megismételni, nem vagyok fogyi! De akkor sem várhatjátok el, hogy ilyen gyorsan döntsek, ha 1000 oldalon keresztül is sértegettek!

Elmondtam: figyelembe fogom venni az itt olvasottakat is, de most már le lehet állni a provokálással, kioktatással és sértegetéssel! Nagyon cukik voltatok, köszönöm, de elég lesz! :)

És elfelejtettünk védekezni! Egyszer a fél év alatt. Szánom bánom, de már megtörtént, úgyhogy pls, erről is le lehet szállni, mert nem tudtok gumit varázsolni a múltba, a barátom farkára! Felnőtteknél is megtörtént már ez, szóval nem kell megkövezni! Mindig védekeztünk, kivéve akkor. Nem tudom miért. Nagyon belelendültünk a dolgokba és teljesen kiment a fejünkből.. De ez most már lényegtelen! Nem akarok és nem is fogok a múlton rágódni!

2020. jún. 14. 18:26
 83/113 anonim ***** válasza:
84%
Oké, de te is kezdesz már kicsit sok lenni a hepciáskodásoddal.
2020. jún. 14. 18:46
 84/113 anonim ***** válasza:
85%
Kérdező, ne magyarázkodj. Kiscsillag, tartsd meg. De azzal a tudattal, hogy volt választásod. Nem a középkorban vagyunk, szerencsére. De azt már nem fogod tudni visszacsinálni.
2020. jún. 14. 18:54
 85/113 anonim ***** válasza:
72%

Ha ennyire okosan tudod osztani az észt,akkor miért nem voltál okos arra is hogy megfelelő védekezés mellett dugjatok he?

Most nem lenne min rinyálnod,te mindent tudó 16 éves...

2020. jún. 14. 18:55
 86/113 A kérdező kommentje:

Ki mondta, hogy mindent tudó vagyok?! De ezzel nem segítetek, tisztelt tapasztalt bölcsek!

Annyira irritáló, hogy bármit is írok, ti csak ,,Vetesd el! Szar lesz! Mér dugtatok védekezés nélkül? Hülye picsa!"

Ezen is látszik, hogy fogalmatok sincs erről az egészről, különben tudnátok, hogy ez nem olyan egyszerű, mint ahogy azt ti gondoljátok!

Azt pedig kikérem magamnak, hogy elvetetem és utána pár nap és túl leszek rajta!! Van neked szíved vagy érzéseid? Csak mert fiatal vagyok, nekem ugye nem lehetnek, vagy ha van is, az komolytalan érzés és semmibe kell venni! Lehet, hogy neked ennyit ér egy élet, hogy pár nap seggelés a pszichológusnál és minden el van intézve, de nekem nem! És felháborító, hogy egyesek milyen túlzásokban beszélnek... Már Ted Bundy-nál tartunk. Ez most komoly?

És nyílván nem vagyok tapasztalt a gyereknevelésben, mint ahogy egy 30 éves, első gyermekét váró kismama sem! Ugyanazt tudom tenni, amit ő. Olvasok, utánanézek, kérdezgetek stb. Honnan kéne értenem hozzá? Van olyan, aki már családalapításhoz kikupálva jön világra vagy mi? És az miért gáz, ha 16 évesen a szüleim tartanak el? Biztos ti már ilyenkor kő keményen melóztatok és elköltöztetek otthonról! :) Meg minden nagyi tönkre van menve az unokák miatt? Vagy miért lovagoltok azon, hogy jaj, emberek élete megy majd tönkre miattam.. Jézusom! Annyira undorító ez a viselkedés! Szánalmas..

Nincs kedvem többet veletek vitázni, de nyilván az okos felnőttek addig mondják, amíg az utolsó szó nem az övék. De én most már befejeztem! Nincs kedvem ehhez!

Úgy gondolom normális stílusban tettem fel a kérdést, de miután látták a mindent tudó felnőttek, hogy nem értek egyet velük, egyből jött a lebaszás, a provokálás és a kioktatás. Mert ugye olyan nincs, hogy ne legyen igazuk vagy hogy létezik másik vélemény. :)

Akik azt várják tőlem, hogy gyorsan döntsem el, francot se tudnak az egészről, úgyhogy ne is írjanak!

Én csak véleményt kértem, nem baszogatást!

2020. jún. 14. 19:37
 87/113 anonim ***** válasza:
79%

"És az miért gáz, ha 16 évesen a szüleim tartanak el?"

Az egyáltalán nem gáz, hanem tök természetes. A gáz az, hogy a TE gyerekedet is velük akarod eltartatni. Pontosabban muszáj lesz, mert ti, a szülei önállóan erre nem vagytok képesek egyelőre, mert nincsenek meg a megfelelő feltételek hozzá. Pl. nem dolgoztok és nincs SAJÁT jövedelmetek.

Én amióta az eszemet tudom, akartam gyereket, kb. azóta, hogy a húgom megszületett, amikor 10 éves voltam. Aztán születtek az unokatesóim, amikor 13, 16 éves voltam. Rengeteget vigyáztam rájuk, etettem, pelenkáztam (amit állítólag te is csináltál) és PONT EZÉRT tisztában voltam azzal, hogy a baba bár cuki, de szörnyen fárasztó, időigényes, és néha bizony még idegesítő is. És pontosan ezért eszembe sem jutott volna 16 évesen teherbe esni, VÉLETLENÜL sem. Sokkal kevesebb védekezési forma létezett még ekkor, de azt bizony kihasználtam. Aztán már felnőttként volt abortuszom, amikor a választott védekezési forma mellett (spirál) maradtam terhes. Kb. 1 perc volt eldönteni, hogy nem maradhat, mivel nem véletlen volt a védekezés: akkor, abban az élethelyzetben nem engedhettem volna meg magamnak egy gyereket. Pedig már dolgoztam, jó munkám volt, nagyon jó fizetésem. De mégsem volt alkalmas egyebek miatt. Nem kellett semmiféle agyturkászhoz járnom utána, teljesen feldolgozható volt. Amikor az ember tudja, hogy egyetlen helyes döntés létezik, akkor azt később sem fogja megbánni, mert tudja, hogy azt tette, amit kellett. Később született 3 gyerekem, akkor, amikor alkalmas volt, amikor kellett, és ŐK azok, akiknek meg kellett születniük, hogy a gyerekeim legyenek.

Esetedben írhatsz ugyan pro és kontra listát, de azért azt hiszem leszögezhetjük, hogy esetedben "mellette" mindössze annyi szól, hogy "lesz egy cukiság, aki az enyém". No, ez nem felelős gyerekvállalás.

Nem csesztetlek, nem győzködlek, de ha annyira okosnak érzed magad, mint ahogy írtad, akkor ezt röpke pillanatok alatt át lehet gondolni. Időd pedig azért nincs olyan nagyon sok, bár 18 év alatt 16 hét a határidő, ha jól tudom, de addig azért mégsem kéne várni, jobb lenne a 12-n belül elintézni, sokkal kevésbé megterhelő mind testileg, mind lelkileg. 15 héten volt spontán vetélésem (nem az ab következménye volt, még előtte történt), na az sokkal jobban megviselt, mert már azt vártam, hogy megmozduljon.

Amiért sokan felkapták a vizet és csúnyákat írtak neked, az az arrogáns stílusod miatt volt. Azon is gondolkozz el, kérlek!

2020. jún. 14. 20:36
 88/113 A kérdező kommentje:

Arrogáns stílusom? :,D Ha az én stílusom arrogáns, akkor azoké, akik azt várják el tőlem, hogy hipp hopp döntsek egy ekkora dologról, mindezt degradáló, lenéző stílusban, milyen? Hm?

És azért szólsz le, mert nem babát írtam vagy embert, hanem cukiság? Hogy hívjam? Szarcsimbók?

2020. jún. 14. 20:42
 89/113 A kérdező kommentje:

És azt had döntsék már el a szüleim, hogy eltartanak vagy sem, jó? Ebbe már, ha lehet ne kössetek bele! Mert ehhez aztán végképp semmi közötök.

Amúgy meg, nem tök mindegy, hogy mire költik rám a pénzt? Hogy most ruhára vagy babára? Tudod, most fog jönni a kövi felvilágosítás, hogy a kettő más árkategória, de én ezt arra értem, hogy így is úgy is költenek rám. Ha az nem gáz, hogy kaját és ruhát vesznek nekem, akkor pl. egy babaruha vagy cumisüveg miért lenne gáz?

2020. jún. 14. 20:47
 90/113 anonim ***** válasza:
78%
Látszik az írásaidból,mennyire éretlen vagy agyilag a komoly dolgokhoz. Már csak ebből az egy okból se való neked gyerek.
2020. jún. 14. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!