Belàzasodott baba mellett ha nem aludt apuka sokat èjjel, belefèr ha nem megy emiatt màsnap munkàba?
Ez több tényezős. Tud apa home officeból dolgozni? En mondjuk nem tudom elképzelni, hogy a ferjem ilyen miatt ne menjen. Ő nem tud itthonról dolgozni.
De pl ha anyának segíteni akar a beteg gyerek körül szabadságot ki tud venni, ha adnak neki épp.
Kedves kérdező! Ennyit mindenkinek ki kell bírni. Volt olyan, hogy én anyaként már annyit éjszakáztam, annyira fáradt voltam, hogy szó szerint képtelen voltam felkelni éjjel a kisfiunkhoz és a férjem kelt fel hozzá, aki másnap hajnalban indult dolgozni úgy, hogy ő volt a sofőr. Fáradt volt, de nem volt munkaképtelen.
Egyébként pedig egy baba, főleg fogzás idején sokat éjszakázik és betegeskedik, szóval ha összeszámoltuk volna, hogy hányszor keltünk fel, akár én, akár a férjem éjszakázni a kisfiunkkal, az jó sok "nem megyek be dolgozni másnap, mert éjszakáztunk a gyerekkel" eset lett volna.
Én amondó vagyok, hogy ez nem indok. Egy felnőtt ember kibír úgy egy munkanapot, hogy éjszaka alig aludt. És ez nem morális kérdés. Mert ez bármikor megismétlődhet. Akár sokszor is.
"szó szerint képtelen voltam felkelni éjjel a kisfiunkhoz és a férjem kelt fel hozzá, aki másnap hajnalban indult dolgozni úgy, hogy ő volt a sofőr. Fáradt volt, de nem volt munkaképtelen"
Gondolom annak a sebèsznek aki èpp mûteni kèszül tèged màr nem szîvesen mondanàd ezt.
"Gondolom annak a sebèsznek aki èpp mûteni kèszül tèged màr nem szîvesen mondanàd ezt."
Azért a kettőt nem lehet egy napon emlegetni. Egy műtét során sokkal precízebbnek kell lenni, sokkal aprólékosabb munkát kell végezni, sokkal nagyobb a felelősség, mint a vezetés során. Tehát ha valóban olyan fáradt vagy, akkor tudsz mérlegelni és valóban nem ülsz autóba, ha nem tudsz autóba ülni. Műteni sem. De sajnos számtalan ember fáradt nagyon sokszor, de képes járművet vezetni. Nyilván a férjem megítélte a helyzetet és annak tudatában ült autóba. Nem történt semmi, mert nem volt annyira fáradt, hogy ne tudott volna vezetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!