Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van aki jó anyának gondolja...

Van aki jó anyának gondolja magát?

Figyelt kérdés
Mindenkitől csak olyat hallok, hogy szaranya így meg úgy... mindenki úgy érzi, nem elég jó, mindenkiben akad némi bűntudat, kiben ezért, kiben azért. De van aki úgy érzi, mindent jól csinál és jó anya?

2020. jún. 8. 16:30
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Biztos, hogy nem csinálok mindent tökéletesen (nem is lehetséges), de alapvetően igen, jó anyának tartom magam. Van egy 8 éves, boldog, kiegyensúlyozott, okos fiam, nekem ez a bizonyíték arra, hogy jó szülők vagyunk, nem mások véleménye. Sokan azért tartják magukat rossznak, mert nincs önbizalmuk és túl sokat olvasnak például itt :)
2020. jún. 8. 16:52
 2/7 anonim ***** válasza:
32%

Nem érzem magam annak, mert sok dolgot elrontottam a múltban és ennek hatása van a jelenre.

Igyekszem kompenzálni, de nyilván az nem ugyanaz.

Mások annak tartanak, mert viszont mindent megteszek a gyerekeimért.

2020. jún. 8. 17:10
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagyok tökéletes, nagyon nem. De nem tartom magam rossz anyának. Dolgozunk mindketten a férjemmel, minden számlát mindig pontosan kifizetünk, nehogy gond legyen, utána jön a gyerekünk, hogy neki mindene meglegyen, aztán utoljára jövünk mi. Minden megkap, amit meg tudunk neki adni, az alapvető dolgokon is túl. Nem iszunk, nem drogozunk, nem bántalmazzuk. Szeretjük, foglalkozunk vele, a többi, a rossz dolgok meg nyilván az adott körülmények velejárói. A sok munka, a stressz, hogy sokszor nem jut időnk pihenni, vagy úgy igazán kikapcsolódni.
2020. jún. 8. 17:23
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagyok tökéletes de a gyerekem boldog, kiegyensúlyozott, minden szempontból megfelel a korának, szeretve van és értékelve úgy ahogy van. Nem érdekel, hogy a mai trendek szerint mitől lennék az anyák gyöngye, én csak próbálok neki mindent megadni az igényeinek a figyelembevételével. Szerencsére a visszajelzések a szakemberektől is megerősítenek abban, hogy jó úton járunk a férjemmel más véleménye pedig nem érdekel.
2020. jún. 8. 18:26
 5/7 anonim ***** válasza:
35%

Talán aki nem Mo-on él. Komolyan... Itt megszületik a gyerek, bármi van, először odaszúr a védőnő. Utána a gyerekorvos. Utána a bölcsis gondozónő, ha bölcsibe is jár a gyerek. Utána az óvónő. Utána a tanárok. Minden, de minden anyuci hibája, ő csinálja sz.rul, azért van. És még ott a család, rokonság, szomszédok, vadidegenek pl. a boltban.

Ehhez képest mesélte a gyógypedagógusunk, hogy amíg Angliában volt szitter, a gyerek földhöz vágta magát hisztizni valamiért, az arra járó emberek kedvesen(!) csak annyit szóltak, hogy "Good luck!". Ég és föld...

2020. jún. 8. 18:58
 6/7 anonim ***** válasza:
20%
Én is jó anyának gondolom magam. Remekül viseltem a terhességet, a szülést, az első heteket és azóta is. Jön ösztönösen minden, ami mégsem annak utána nézek, szuleunktol tanácsot kérünk, jók a családi kapcsolataink. Vidám vagyok, csinos. A babám mindig mosolygós, pufi, boldog, ügyes. Párommal mindig van időnk egymásra, rengeteget szeretkezünk azóta is. A ház mindig tiszta, majdnem mindig főzök, ha nem, hármasban elmegyunk étterembe egy kirandulassal osszekotve. Elkezdtem egy tanfolyamot is. Úgy érzem, minden területén helyt állok a gyermekem boldog, a párom boldog és én is az vagyok. Szerintem így mindhárom, hogy jó anyának érzem magam.
2020. jún. 8. 19:08
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Az első gyereknél jó anyának éreztem magam. Amolyan született anyának, aki erre lett teremtve. Imádtam a gyerekem, akit születése óta egyedül neveltem sok éven át, és teljes szimbiózisba forrtunk össze. Még az első nagy veszekedéseinknél is jó anyának éreztem magam 4-5-6 éves korában, de 8 éves korában már rendszeresen feltettem magamnak a kérdést, hogy mit rontottam el. Veszekedős, hisztis, sírós, dühöngő volt. A második 7 évvel az első után érkezett. Ott már kritikusabb voltam, de még mindig jó anyának éreztem magam. Az elején. Aztán két évre rá jött a harmadik. És most alig van időm a gyerekeimre, sokkal kevesebbet nyújtok nekik, mint szeretném, állandó bűntudattal küzdök, és nosztalgiával gondolok arra, milyen jó volt az első gyerekkel kettesben. Nem bánom a másik kettőt, hanem pont hogy mindegyikkel azt a fajta intenzív együttlétet szeretném megélni, mint anno az elsővel, azt a fajta fókuszáltságot, odaadást, de már nem lehet, sok egyéb feladatot is vállaltam, és néha felüti a fejét a motiválatlan, tétlen búskomorság is. Jelenleg egy olyan jó anyának érzem magam, aki rosszul csinálja a dolgokat. De nem adtam fel, össze fogom szedni magam, és leszek jobb is.
2020. jún. 8. 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!