Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Másnak sem ment könnyen ?

Másnak sem ment könnyen ?

Figyelt kérdés

A név választás ?

Sokat évekkel előre tudják, hogy mi lesz a babájuk neve. 3 hónap múlva szülök de egyenlőre még egy név sem fogott meg amire azt mondanám na ez az igazi :)

Egyelőre ezek tetszenek :

Panna

Mira

Szonja

Tamara

Ki melyiket adná ?

2020. jún. 5. 21:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Én a Szonját adnám de abszolút átérzem amiről beszélsz. Mióta az eszemet tudom a Szonja volt mindig is a kedvenc lánynevem de amikor terhes lettem a kislányommal egyáltalán nem éreztem úgy, hogy ezt akarom adni hiába nagyon szép.

Végül másik neveket kapott de konkrétan még a szülés előtt 2 héttel is majdnem meggondoltuk magunkat. Nagyon nehéz nevet választani valakinek egy egész életre. :)

2020. jún. 5. 21:45
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
2 lányunk van, mindkettőnek megvolt a 12. hétre a neve. Fiúnevünk még most sincs, pedig szeretnénk még babát. 🤷🏼‍♀️
2020. jún. 5. 21:48
 3/11 anonim ***** válasza:
58%

Szerencsére nekünk könnyen ment. Hála az égnek! Hamar megegyeztünk a Boglárka névben. 3 szótagú nevet akartunk, mert 1 szótagú a vezetéknév. Így jön ki a ritmus.

Ezekből én sajnos egyiket sem adnám. Remélem, ezért nem pontozol le :).

De a Panna becenév.

A Mira nem tetszik.

A Szonja sem tetszik.

A Tamara pedig orosz név. Magyar gyereknek nem adnám. De ez év vagyok.

2020. jún. 5. 22:11
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó a Pannát már lehet anyakönyveztetni nem csak becenév
2020. jún. 5. 22:28
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk is nehezen ment a név választás. Ha fiú lett volna, az apja nevét kapta volna. De a lány nevekkel bajban voltunk. Sosem volt favorit nevem, ráadásul a vezetéknév is elég gyakori, így nem akartunk túl népszerű nevet sem. Végülis találtunk kettőt is, így két neve lett a lányuknak. Amúgy nekem egyik sem tetszik azok közül, amiket felsoroltál, sajnos nem tudtam választani.
2020. jún. 5. 22:48
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Sokan küzdenek vele. Nekünk fiú nevet lett volna írtó nehéz választani, egyszerűen nincs, ami tetszik. Lány nevet írtamnössze egy csomót, és kiválasztottuk, ami mindkettőnknek tetszik, és illik a vezetéknevéhez.

Amit írtál nevek, közülük nekem csak a Mira tetszik, de nem mindegy, milyen vezetéknévhez adjátok. Én úgy vagyok amúgy vele, hogy próbálgasd, meg fogod érezni, mi illik a babához, még így pocakban is. Én pár hete csak ugyanúgy tudom hívni, pedig vaciláltunk a nevek között, de hiába tetszik még pár név, nem érzem az "övének". :)

2020. jún. 5. 23:50
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk még szinte tervben sem volt a baba,de már tudtuk mi lesz,ha lány,mi lesz ha fiú. Elég "tucat" neve lett,de nem érdekel,maximálisan illik rá. Tetszett nekünk a Beni becenév,így ahhoz kerestünk nevet. Benjámin nem jött be,Benedek sem,így maradt Bence 😊
2020. jún. 6. 00:59
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Lány névben elsőre megegyeztünk, mindkettőnknek ugyanaz az egyetlen név ugrott be. Aztán ultrahangon jöttem rá, hogy nem ez az. Fiú nevet meg olyat valasztottunk, ami a legjobb a lehetőségek közül, de az sem tetszett annyira. Második babánál a fiú nevet nem tartottunk meg, de piszok nehéz volt másik opciót találni. Akkor voltam bajban, mikor kiderült, hogy tényleg fiunk lesz. Úgy igazán semmi nem volt jó. Aztán beugrott egy régen hallott név és először csak nem utáltam, aztán jöttek a fokozatok: egész jó, végülis illik a vezetéknévhez is, kellemes a beceneve, szépen mutatna a kiskocsin a kórházi névtábláján, ezt akarom! A végére már pocakban is így hívtam. Most se tudnék mást mondani rá.
2020. jún. 6. 06:28
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Ja és a nevek közül Mira vagy Tamara tetszik, a vezetéknévtől függ.
2020. jún. 6. 06:29
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Fiú nevekkel voltunk nagyon bajban, pont a leggyakoribb Bence-Dávid-Márk hármas tetszik, de a családban is vannak, és az ismeretségi körünkben is van mindegyikből vagy 15... Két lányunk lett végül, szóval nem kellett tovább gondolkodni.

Nekem amúgy az összes felsorolt neved tetszik, de én is a Szonját adnám.

2020. jún. 6. 07:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!