Mennyire "elfogadható" a Málna név második keresztnévként?
Nem vagyok még gyerekvállalás előtt, ezt szeretném előre leszögezni!
Valamelyik nap az MTA által elfogadtatott női neveket nézegettük barátnőimmel és láttam a Málna is adható név lett. Nem akarok tucat nevet adni majd a lányomnak, ha lesz egyszer, de nagyon csicsásat se. A Hanga tudom gyakori név (bár én egyet sem ismerek), és szerintem a Hanga Málna jól cseng.
Igen, tudom, hogy csúfolni lehet majd a neve miatt, engem is csúfoltak miatta, nem szerettem, de tizenéves koromra elfogadtam a nevemet, én már nem változtatnék rajta, persze idegesít, ha nem tudják helyesen leírni, mert a mai napig előfordul...
Mit gondoltok, szerintetek milyen név a Hanga Málna? Ismerek pl Őzike nevű lányt is, aki most orvosnak tanul, szóval, ha valaki azt írja, hogy mennyire veszik majd komolyan a "Szabó" Hanga Málna doktornőt, akkor egy "Szabó" Őzikét mégis mennyire vehetnek komolyan?
Mint írtam, nem várok még gyereket, a férjemnek lehet lesz más ötlete, csak gondolkodtam a női neveken.
Hiába nem akar valaki tucatnévnek tartott nevet adni a gyerekének, lehet, hogy már egy év múlva akár abból lesz tucatnév.
A beszélő nevekről: igazából minden név beszélőnév, csak van ami magyarul, van ami latinul, görögül, stb. Nem?
Mi van, ha a névről lett elnevezve az adott dolog? 🤔 Pl. Mercedes, Theodora, Tibi csoki, Piroska szörp stb...
Igazából ezek jutottak eszembe, nem feltétlen beszélő nevek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!