Mennyire "elfogadható" a Málna név második keresztnévként?
Nem vagyok még gyerekvállalás előtt, ezt szeretném előre leszögezni!
Valamelyik nap az MTA által elfogadtatott női neveket nézegettük barátnőimmel és láttam a Málna is adható név lett. Nem akarok tucat nevet adni majd a lányomnak, ha lesz egyszer, de nagyon csicsásat se. A Hanga tudom gyakori név (bár én egyet sem ismerek), és szerintem a Hanga Málna jól cseng.
Igen, tudom, hogy csúfolni lehet majd a neve miatt, engem is csúfoltak miatta, nem szerettem, de tizenéves koromra elfogadtam a nevemet, én már nem változtatnék rajta, persze idegesít, ha nem tudják helyesen leírni, mert a mai napig előfordul...
Mit gondoltok, szerintetek milyen név a Hanga Málna? Ismerek pl Őzike nevű lányt is, aki most orvosnak tanul, szóval, ha valaki azt írja, hogy mennyire veszik majd komolyan a "Szabó" Hanga Málna doktornőt, akkor egy "Szabó" Őzikét mégis mennyire vehetnek komolyan?
Mint írtam, nem várok még gyereket, a férjemnek lehet lesz más ötlete, csak gondolkodtam a női neveken.
Figyi mit érdekel mások mit gondolnak? Akik itt lefikázzák, úgyse fognak előbe odamenni, hogy :"héé te az állatkertben a rács mögött hívják így az állatok" sőt a való életben senki nem fogja lefikázni neked szemtől szenben a gyereked nevét, max a hátad mögött.
Ha valakit csúfolni akarnak hivhatják Marinak vagy Őzikének, akkor is csúfolni fogják. Úgysem fogsz olyan nevet találni, ami mindenkinek tetszik. De nem is mindenkinek kell, hogy tetszen hanem neked meg a gyerek apukájának max.
Attól függ mihez viszonyítasz. Pl. a Kiarához, Miához képest elfogadható a Málna, de pl. egy Júliához nem.
Bár ha jobban meggondolom, milyen alapon nem elfogadott a Málna, ha rengeteg éve adnak olyan kaliberű neveket, mint pl. Róza, Imola, Virág. Nem egy virág és gyümölcs név van.
Volt egy Málna nevű osztálytársam, halálra szívatták 8 évig.
Nemrég pedig megszületett munkatársam gyereke és Málna lett a neve. Ne tudd meg, miket mondtak a háta mögött, hogy ilyen idióta nevet adtak a gyereknek.
Persze, a ti döntésetek, meg nem másoknak kell, hogy tetszen, de azért ha mindenkiből zsigerből ilyen érzést vált ki ez a név (szerintem is nevetséges), akkor lehet a gyerek érdekeit is néznetek kéne.
Én is úgy vagyok vele, hogy ha egy Rózsát, Imolát, Virágot "elfogad" a népség (sőt, férfiaknál a JÁCINT-ot is), akkor egy Málna, ami elméletileg magyar név, miért nem.
Nem írtam, hogy végleges lenne, mert egyáltalán nem állok gyerek vállalási előtt, a Hanga nekem a Lídiával tetszett, de most elgondolkodtam a Málnán is. Majd egy 5-10 év múlva visszatekintek erre a kérdésre és akkor döntök, ha szükséges :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!