Szülők! Van olyan szakma/hivatás amitől olyan mértékben óva intitek a gyermekeiteket, hogy ha "sírva könyörög" miatta sem engeditek, hogy kitanulja?
Most én nem a prostitúcióról, illetve az ilyen modellkedés szakmáról beszélek amire talán mindenki elsőre gondol. Leginkább a teljesen "hétköznapi" szakmák közül érdekelne, hogy van e olyan ami irányban ha addig éltek se engeditek a "gyermekeiteket", hogy elvégezze.
Vagy ti abszolút nem szóltok ebbe bele?
Azért érdekel, mert pályaválasztás előtt állok és anyámék letettek elém egy listát amin azok a szakmák szerepeltek amit biztos, hogy nem fognak engedni nekem elsajátítani és felejtsem el. Példának mondok néhányat: kamionos, taxis, rendőr, festő...
Ez csak az én szüleimnek egy sajátos tulajdonsága vagy azért ti is beleszóltok a gyermeketek pálya választásába?
Én 5 évig tanultam egy olyan szakmát amibe aztán soha nem dolgoztam. Egyáltalán nem bántam meg. Minden percét élveztem és itthon is tudom alkalmazni a tanultakat. Az unokatestvérem szakács akart lenni. Megtiltották neki mondván érettségizzen. Az érettségi után nem volt már kedve tanulni. Bem ismerek még egy olyan embert akinek olyan jó íz érzéke van mint neki. Fantasztikus szakács lehetett volna.
Én tiltani biztos nem fogok neki semmit. Elmondja mit szeretne. Átbeszélljük mik az előnyei, hátrányai. Ha utána is azt akarja hát legyen. Pl kamionos. Jó fizetés, világot lát de közben alig látja a családját.
"Ha van sajat etterme, bufeje, kifozdeje, ahol o a tulaj, ott igen.+"
ehhez végzettség kell. anélkül nem is nyithatsz ilyen helyeket.
A szüleid, objektíven megítélve is, korlátoltak.
Mi az hogy készítettek egy listát arról hogy mihez nem kezdhetsz magaddal az életben? Más szülő örülne, ha a gyereke végre fogná magát és csinálna valamit. Sokakhoz úgy kell könyörögni, hogy menjenek tanulni és ne álljanak meg a kötelező 8 általánosnál. Ha jól tudom, tanulni nem csak kötelesség, hanem jog is, azaz ha a szüleid nem engedik hogy jelentkezz mondjuk taxisnak, akkor konkrétan a jogaidat sértik vele. És igen, ez az a pont ahol nem lesz népszerű a válaszom, hogy a gyerek nem a szülei tulajdona, hanem egy különálló emberi lény, és hogy van olyan hogy a szülők ártanak a gyereküknek.
És igen, igen, vannak azok az emberek akik csináltak valamit ami ellentétes volt a szüleik véleményükkel és megbánták, de azért mert ezek az emberek rosszul döntöttek mért kéne elvenni a döntés lehetőségét másoktól is?
Tanulj azt amit szeretnél, független attól hogy a szüleid milyen sztereotípiákban élnek. Nem ismerem a családodat, de sok más ilyen hozzáállású szülő csak azért szül gyereket hogy elmenőzhessen mások előtt hogy "Nézd milyen jó anya vagyok, a gyerekem egyetemen végzett mérnök!".
Az, hogy konkrétan egy ő általuk elképzelt ideálba akarnak beleerőszakolni, nettó hülyeség és suttyóság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!