Szülők! Van olyan szakma/hivatás amitől olyan mértékben óva intitek a gyermekeiteket, hogy ha "sírva könyörög" miatta sem engeditek, hogy kitanulja?
Most én nem a prostitúcióról, illetve az ilyen modellkedés szakmáról beszélek amire talán mindenki elsőre gondol. Leginkább a teljesen "hétköznapi" szakmák közül érdekelne, hogy van e olyan ami irányban ha addig éltek se engeditek a "gyermekeiteket", hogy elvégezze.
Vagy ti abszolút nem szóltok ebbe bele?
Azért érdekel, mert pályaválasztás előtt állok és anyámék letettek elém egy listát amin azok a szakmák szerepeltek amit biztos, hogy nem fognak engedni nekem elsajátítani és felejtsem el. Példának mondok néhányat: kamionos, taxis, rendőr, festő...
Ez csak az én szüleimnek egy sajátos tulajdonsága vagy azért ti is beleszóltok a gyermeketek pálya választásába?
"letettek elém egy listát amin azok a szakmák szerepeltek amit biztos, hogy nem fognak engedni nekem elsajátítani és felejtsem el"
A szüleid fordítva ülnek a lovon. Nem tudom, hány éves vagy, de legalább 14-15 évesen az ember már tudhatja, hogy mi akar lenni és az csak rá tartozik. Az ő választása. Anno anyám is oda meg vissza volt, hogy úristen nehogy tanár legyek már, mert mindig agyondolgoztatják őket stb. Megmondtam neki, hogy nem zárom ki, mert szeretek emberekkel dolgozni. Végül nem az lettem, de ha annak akartam volna tanulni, nem hagytam volna magam.
5
Ápolónő vagyok. Jobb helyeken ketten/többen dolgoznak, nem muszáj nehezet emelni. És nem tudom hol laktok,de túlzás lenne állítani,hogy éhbér. Fővárosban túlórákkal ugyan,de okj végzettséggel 360-at megkerestem. Most vidéken vagyok, itt szintén túlórákkal 230 körül keresek. Párom szintén 250 körül. Nem mondom,hogy úszunk a pénzben,de meg lehet élni. Nyilván vannak könnyebb és jobban kereső szakmák,de ha valaki van olyan elvetemült,hogy igazán ápoló akarjon lenni,az szeretni fogja a munkáját. Én is szeretem,néha baromi nehéz de a szép pillanatok miatt úgy érzem,megéri. Vannak ennél roszabb szakmák is. Egy jó tanács.. diolomás ápolóként kezdőként is jobban keresne, én 11 éve vagyok a pályán és a kezdő diplomás kollegina többet keres mint én. Szóval ne ítéld el ezt a szakmát. :)
9
Ennek örülök. :) azt hiszem,a sürgőn is jár plusz pótlék. Jó ezeknek is utána nézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!