Kovács vezetéknévhez milyen nevet adnátok, olyat, amit szépen lehet becézni is?
Engem Katalinnak hívnak, és imádom. (17 éves vagyok)
Nem találkoztam még rajtam kívül nálam fiatalabb Katalinnal, max. Katával.
Becézni is sokféleképpen lehet pl. Kata, Kati, Katica, Katinca, Kató, Kátya, Lina
Zsofia Zsofika, Zsoka
Veronika Vera, Vica, Vicus
Katalin Kata, Katica, Kázya
István _Pisti, Pistike, Pistu
Palmira-Mira-Pami
Zsanina-Zsani-Nina
Szerintetek?
Amiket most írtál, azok szerintem szörnyek, ne haragudj.
Veronika, Borbála, Nóra, Abigél, Lívia, Klaudia, Heléna - hasonló nevekből válogatnék. De ami nektek tetszik! Szerintem csapd fel az utónév portált, elég sok névből választhatsz.
Ha tetszik a Jázmin: Mini (Minnie)
Bár ismerek Minervát, akit szintén így becéznek. Ő írni is Minnie-nek szokta. Szerintem ez a név is gyönyörű, de talán a Kovácshoz túlzás lenne.
Egyébként: Tímea, Kinga, Jusztina, Júlia/Julianna, Katalin, Klára, Blanka, Bianka
Viszonylag sok név passzol hozzá, mert egy elég gyakori vezetéknév, és nem nyakatekert.
Javaslom, hogy az MTA listáját kezdd el böngészni, sorban. Ami van már, vagy nem tetszik, eleve húzd ki. Ami szóba jöhet, írd le egy lapra. Aztán amikor végig értél lesz X neved, majd ezekből is lehet, sőt kell is szűkíteni.
És becézhetetlen név pedig nem létezik.
Vid nevű ismerősömet, ami aztán egy elég lényegre törően rövid név pl Tücsöknek/Tücsinek becézik. - az eredetét sajnos nem tudom, de mint látszik, semmi köze a nevéhez.
De ha az ilyenek kizáróak, akkor egyszerűen nem írod le.
Mi hasonló módon szűkítettük le, mert az első gyerek neve azonnal megvolt, a másodikkal nagy bajban voltunk. Lány nevünk volt, fiú második már nem. De lett végül. :)
A Katalin nagyon szép és különleges, kevés gyereket hívnak már így. A másik kettő amit írtál viszont szörnyűek.
Amik szembe jutottak lehetséges névként: Olívia, Ildikó, Henrietta, Heléna, Johanna, Glória, Izabella, Ildikó, Írisz, Tamara, Nikoletta, Izabella, Gréta, Flóra, Petra, Viktória, Eszter, Dominika, Bianka, Blanka, Vivien, Rebeka, Regina, Barbara, Enikő
András, Gábor, István, Gellért, Barnabás, Bertalan, Károly, Botond, Márton, Marcell, Ádám, Benjamin, Attila, Dániel, Dávid, Olivér, Bálint, Balázs, Patrik, Kornél, Roland, Róbert, Richárd, Norbert, Miklós, Vilmos, Kálmán
Az Ákos, Áron, Máté nevek amúgy nem becézések.
Rozina-Rozi, Zina, Róz, Roza
Annabella-Ana, Ancsi, Anna, Bella, Bellus, Belluci, Annabell
Vanessza-Vani, Nessza, Nesszi
Kornélia-Kori, Nelli, Lia, Nélia
Julianna-Juli, Julcsa, Juló, Lia, Lina, Liana, Anna, Annus, Ana, Ancsi...
Laura-Lala, Lulu, Lara, Lau
Ilona-Lona, Lola, Ilcsi, Ilka...
Erzsébet-Erzsi, Bözsi, Böbe, Betti
Tamara-Tami, Mara, Marcsi, Mari
Kiara-Kiki, Kia, Kira
Lilien-Lili, Lien, Lilkó, Liló, Lilu, Lil, Lilcsi
Klaudia - Klau, Lau, Dia, Diácska, Klauka
Krisztina-Kriszti, Tina
Noella-Nono, Noe, Ella, Elcsi, Nola, Noncsi, Noa
Gabriella-Gabi, Gabcsi, Gabika, Ella, Ellus, Elli
Szerintem bármilyen név jó lehet, a lényeg, hogy nektek tetszen. Mondtad, hogy pl van a családban Emilia azt is 200x felé képpen becézheted. Ha ti a meglevőt Liázzátok, de ezt a nevet adnátok ti is, még mindig hívhatjátok Milinek, Eminek, Emcsinek, Milának, Micinek a lányotokat.
Larissza - Lara
Leonetta -Lea, Ella, Netta, Netti
Leona, Leonóra - Lea, Nóra, Nóri
Leontina- Lea, Tina
Albertina - Albi, Tina
Martina - Mari, Tina
Szibilla - Szibi
Szimóna - Szimi, Móni, Móna
Valéria - Vali, Ria
Ninetta - Nina, Netta, Nini
Letícia - Letti, Tici
Jusztina - Tina, Juszti
Jusztínia - Nia, Juszti, Tini
Tiana - Tia
Eleonóra - Ella, Eli, Nóri, Nóra
Dominika -Domi, Nika, Niki
Nikolett/a - Niki, Letti
Paulina - Lina
Melánia -Meláni, Nia, Meli
Melissza, Melinda - Meli, Linda
Lénárd,Leonárd -Leni, Leó
Lóránt - Lóci
Lázár - Lázi
Flórián -Flóri, Fló
Teodor - Teó
Szilveszter - Szilvi
Eduárd, Edvin, Edvárd - Edi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!