Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért zavarja a férjem családj...

Miért zavarja a férjem családját, hogy mi tényleg szeretjük a gyerekünket, és ő is minket?

Figyelt kérdés

2 éves önálló kis egyéniség a gyermekünk, akit imádunk az apukájával és tervezünk egy következő babát is hamarosan.Nem neveljük burokban, nincs tutujgatva, de szeretve igen.

Csak értetlenül állok mindig a családi összejövetelek alkalmával, hogy nem értik meg, hogy egy ennyi idős gyermek még igen is szeret anyához bújni, és én is szeretem őt megsimogatni, puszit adni neki, vagy megölelni.(de ez apukával is így van)

Jellemzően ilyenkor mindig kapunk egy olyan megjegyzést, hogy ne bújj anyád/apád seggébe, vagy nem kell babusgatni, meg hasonlók. Ők anno a férjemet és a két tesóját is ilyen távolság tartassál nevelték. A férjem húga maga is ilyen anya lett, az öccsének nincs gyereke, de valamiért a férjem érzelmesebb típus.

Mit lehet ilyen megnyilvánulásra, megjegyzésre mondani, vagy hagyjuk figyelmen kívül?

Csak a gyerek előtt teszik, aki ilyenkor úgy elszégyelli magát ha pl odabújik hozzám és apósom leszólja ezért.

Ez nem gondolom hogy jó a gyereknek, vagy ti mit gondoltok?

Én finoman mondtam már, hogy ez normális még ennyi idősen, de nem igazán értik.

2020. máj. 19. 15:22
 1/8 anonim ***** válasza:
92%
Megmondanám, hogy több ilyen barom beszólást nem vagyok hajlandó elviselni.
2020. máj. 19. 15:28
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Határozottan annyit kell mondani, hogy "ezt többet nem szeretném hallani". Rövid, velős, határozott. És elnézést, de kőbunkóék ennél több magyarázatra nem érdemesek. Nem is érdekli őket és nem is értenék.
2020. máj. 19. 15:29
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Miért nem szól nekik a férjed?
2020. máj. 19. 15:51
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Ismerős nagyon. Anyósom is szokta mondani, hogy ne bújj anyád seggébe stb.. Nekem akkor férjem szólt, hogy a nevelésbe és semmibe nem szólhat senki és főleg nem a gyerek ELŐTT. Azóta nincs ilyen beszólás. Néha LÁTVÁNYOSAN húzza a száját de kit érdekel.

Vagy neked vagy a ferjednek meg kell mondani határozottan más megoldás nincs.

2020. máj. 19. 16:05
 5/8 A kérdező kommentje:

A férjem előtt nem mondanak igazából ilyen "sértőt", ezt jellemzően én kapom. Neki inkább csak a más gyereke így, a más gyereke úgy szövegeket mondják.. De már ő is unja, tiszteletből nem szól be nekik.

Már mondtuk nekik mindketten még az elején meg folyamatosan is, hogy a nevelésbe ne szóljanak bele, mert mi vagyunk a szülők majd mi tudjuk mit hogy szeretnénk. De mintha a falnak beszelnénk.

2020. máj. 19. 16:43
 6/8 anonim ***** válasza:
88%
Nem kell odamenni.
2020. máj. 19. 16:52
 7/8 anonim ***** válasza:
77%

A férjem családja hasonló. Mikor összejöttünk, folyton kaptam a beszólásokat, hogy a családi bulikon miért ülök mellette, meg minek öleljük meg egymást. Semmi nyelves csók nem volt, meg hálószobába való taperolás nyilvánosan, őket mégis zavarta. Valami általam ismeretlen régi ismerőséket emlegettek folyton vihogva, hogy hehehe, pont olyanok vagyunk, mint a hogyishívjákék. Sógornőméket 1x láttam 15 év alatt váltani egy szájrapuszit, amikor ezüstlakodalmuk volt, és egyszer, hogy megfogták egymás kezét, amikor a lányuk férjhez ment, és a szülőköszöntő alatt úgy illett.

Szerencsére közben mi is öreg házasok lettünk, és túl vagyunk a mézesheteken, és már nem szúrom a szemüket annyira... :D

De a gyerekekkel ugyanúgy látszik a különbség, én az enyémeket ölelgetem, és bújnak, sógornőmet meg sosem láttam semmi testi kontaktusban a már nem szoptatott gyerekeivel, max üdvözlésnél egy puszi.

Elfogadom őket annyival, hogy mások vagyunk, persze nem ártott volna, ha ők is elfogadnak engem. :P

2020. máj. 19. 17:55
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Hat ha a gyerek is hallja főleg rövidre kell zárni. Miszerint: elég legyen! Nem engedem, hogy elbizonytalanítsátok a gyereket, a viselkedése teljesen természetes és normális.
2020. máj. 19. 18:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!