Babonaságból ne vegyek még ruhácskát?
Sziasztok
A várandósságom 17.hétben járok jelenleg.
Ultrahangon már megerősítették, hogy kislányom lesz. Elkezdtem 1-2 dolgot megvenni, hogy ne az utolsó pillanatokra maradjon. Vettem babazsákot, kiságyba rácsvédőt és nővérem ajándékba vett nekünk babakocsit. Jövő hónapban tervezzük megrendelni a kiságyat is.
Anyósom viszont kiborult, hogy nehogy vegyünk babaruhát a kicsinek, mert korai és nem szabad...
Akkor már igazából úton volt hozzánk 2 db kis pamut body.
Ma anyukám megnézte őket és mondta, hogy a 7.hónapban szokás megvenni, addig nem szabad. Babonaság...
Nos eddig is halálra aggódtam magam a baba miatt, a 12.heti uh előtt hánytam és a hasam is ment, annyira aggódtam, nem győzött az orvos nyugtatni, hogy tökéletes a pici. Még dopplert is vettem, azzal hallgatjuk a baba szívjangját, az legalább egy órára megnyugtat.
Most viszont nagyon rosszul érint ez a babonás dolog,nem akartam ezt hallani a családtól. Lassan már hibásnak érzem magam, hogy megrendeltem a bodykat és a sírás kerülget, pedig tudom, hogy semmi alapja ennek az egésznek :(
Nem tudom mit gondoljak. Ti mennyire vettétek komolyan az ilyen babonákat?
Igazából első baba és mindent túlparázok, most meg főleg, hogy itt a vírus is és megnehezít sokmindent.
Én is úgy vagyok vele, hogy szépen sorban mindent megveszek, hogy nyáron ne nagy hassal kelljen mindenért rohangálni és ne legyen egyszerre nagy kiadás. Csak ez a ruhás dolog borított ki. Ostobának érzem magam, amiért egyáltalán foglalkozom a dologgal, de berágta magát az agyamba. Túlaggódom.
Köszönöm szépen, hogy írtatok, megnyugtató volt olvasni.
A nagyszülők egyébként nem azok a beleszólós fajták, tudják, hogy úgyis én döntöm el mit, meg hogy fogok csinálni, inkább csak akaratlanul is felzaklattak :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!