Babonaságból ne vegyek még ruhácskát?
Sziasztok
A várandósságom 17.hétben járok jelenleg.
Ultrahangon már megerősítették, hogy kislányom lesz. Elkezdtem 1-2 dolgot megvenni, hogy ne az utolsó pillanatokra maradjon. Vettem babazsákot, kiságyba rácsvédőt és nővérem ajándékba vett nekünk babakocsit. Jövő hónapban tervezzük megrendelni a kiságyat is.
Anyósom viszont kiborult, hogy nehogy vegyünk babaruhát a kicsinek, mert korai és nem szabad...
Akkor már igazából úton volt hozzánk 2 db kis pamut body.
Ma anyukám megnézte őket és mondta, hogy a 7.hónapban szokás megvenni, addig nem szabad. Babonaság...
Nos eddig is halálra aggódtam magam a baba miatt, a 12.heti uh előtt hánytam és a hasam is ment, annyira aggódtam, nem győzött az orvos nyugtatni, hogy tökéletes a pici. Még dopplert is vettem, azzal hallgatjuk a baba szívjangját, az legalább egy órára megnyugtat.
Most viszont nagyon rosszul érint ez a babonás dolog,nem akartam ezt hallani a családtól. Lassan már hibásnak érzem magam, hogy megrendeltem a bodykat és a sírás kerülget, pedig tudom, hogy semmi alapja ennek az egésznek :(
Nem tudom mit gondoljak. Ti mennyire vettétek komolyan az ilyen babonákat?
Én már 11 hetesen tudtam, hogy kislány várok (genetikai vizsgálat), és én már akkor elkezdtem vásárolni. Sőt, mi már a babakocsit is megvettük amikor még csak tervben volt a baba, jött egy kihagyhatatlan ajánlat :) Mindezt úgy, hogy volt már korábban egy korai vetélésem.
Most 25 hetes vagyok és már lassan mindene megvan a picinek. Nekem jobb így, hogy egyenletesen oszlanak el a kiadások, jobban tudok tervezni is, időm is több van pedig még dolgozom+ két gyerkőc van már. Nekünk így a jó, senki nem szólt és ne is szóljon bele. Nem ettől múlik, hogy történik baj vagy sem.
Ne aggódj és vásárolgass nyugodtan.
Úristen, ne hogy már ilyeneken parazz!!! Mi mindent a 16-20 hét között vettünk meg, mert akkor volt vegkiarusitas egy nagy baba boltban és egy vagyont spóroltunk
Szerintem amúgy is jobb időben elkezdeni, mert akkor eloszthatod a költséget illetve 30.het után nekem kedvem se lett volna babacuccokert mászkálni...
Szer ez hülyeség, a terhesség utolsó napján is történhet tragédia, akkor szülésig ne vegyél semmit? :) nyugi, úgy vásárolj ahogy neked kényelmes. Én pl húztam halasztottam, a 39. Héten vettem meg mindent és mit ne mondjak, nagyon elegem volt nagy hassal járkálni, ha újraélném a terhességet, inkább akkor vennék meg mindent, amikor még kisebb a pocak, kevésbé megterhelő. (pl én a baba ruhákat személyesen vettem meg, mert fontosnak tartottam hogy milyen a ruha anyaga, és mire körbe jártam a baba ruha üzleteket elszakadt a derekam.. ) Na meg, az se mindegy hogy a 9 hónap alatt veszed meg a dolgokat amikre szükség lesz, szépen elosztva, vagy 1 hónap alatt kell kiadni a sok sok pénzt. Egyszerre azért megterhelő.
Off : a babát nem "nem szokás" elmondani, hanem krva rossz érzés ha elmondod előbb, aztán a 12 heti genetikai vizsgálaton kiderül valami cifra dolog és mondjuk abortusz a vége.., majd magyarazkodsz mindenkinek hogy hova tűnt a gyerek..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!