Mit lehet mondani egy felnőtt gyereknek arra a kérdésre, hogy "miért szültél meg"?
Mit mondanál, ha a gyereked nem igazán látja az élet értelmét, nem kimondottan szeret élni, és ezt kérdezné?
Nem depressziós, teszi a dolgát, vannak céljai, barátai csak nem látja értelmét az életnek, és szeretné tudni, miért hoztad őt a világra.
Ez a gyerektől függ.
De valószínű olyasmit, hogy ez a biológiai programunk. Hangsúlyozom, ha olyan típus a gyerek.
Nyilván sokmindent osszehadovalhatsz neki de az létének nem fog értelmet adni, hogy te miért szülted. Ezt magának kell megtalálnia. De elmehetne ELTE filozófia szakra. Megélni nem fog belőle, de élete vegeeig gondolkodhat ezen a problémán.
Nincs gyerekem, nem én vagyok a gyerek, más személyes vonatkozásom van, de az csak ihlette a kérdést.
Leginkább engem érdekel, hogy ki, mit mondana erre, azon kívűl, hogy "mi akartunk".
A gyerek szempontjából, mi a születésének tulajdonképpeni célja.
"Nem depressziós, teszi a dolgát, vannak céljai, barátai csak nem látja értelmét az életnek..."
Ez a kettomuti egymást nem is kicsit.
Ha valakinek vannak céljai, nem lehetséges, hogy nem latja értelmét az életnek
Szerettünk volna egy gyereket, és te születtél meg.
Aztán persze beszélnék arról is, hogy mennyire örültünk neki, és mennyire szerettük kezdettől fogva.
Istenhívőként beszélnék arról is, hogy számomra minden gyermek Isten ajándéka. Mi őt kaptuk, és a feladatot, hogy felneveljük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!