Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy álltok édesség ügyileg?

Hogy álltok édesség ügyileg?

Figyelt kérdés

Mennyi az a mennyiség, amit gyermekednek engedsz csokiból, cukorból, kekszből, stb mondjuk naponta? Tiltasz valamit?

Gyerekem másfél éves, nagymamája előszeretettel tömi mindenféle sza. rral. Gyomoridegem van már mikor jön.

Megkerdezi hogy adhat-e neki x dolgot, mondom hogy most evett ebédet, jól lakott most ne. Erre odaadja neki.

Ráadásul akkor már nem is egy félét, hanem hármat vesz elő, a gyerek meg csak dobálja el, szétkeni mindenhol.

Úgy tömi, mintha éheztetném. Eddig evett rendesen, most meg csak ilyen hülyesegeket hajlandó.

Én parázom túl, és normális ha a gyerek csokit eszik?

Azt mondja minden gyerek ilyen, ha egyszer rájön hogy finom az édesség akkor mindig enné.

Én nem ellenzem, de akkor legyen rendszer, hogy mondjuk napi egyszer egy fajta dolog.

Nálatok hogy van?

2020. máj. 17. 20:26
 1/10 A kérdező kommentje:

Múltkor pl elővett neki jégkrémet, amiből evett valamennyit, akkor közvetlen utána kinder nem tudom mit, azt lehet állítólag mert tejszelet :D

Utána bontott neki kukacot, amit eldobált a fiam de abból is evett előtte valamennyit. Aztán hozott neki sütit meg pogácsát.

2020. máj. 17. 20:30
 2/10 anonim ***** válasza:
96%
Neked van igazad. Nem kell mértéktelenül tömni csokival meg cukorral a gyereket. Már az is pofátlanság tőle, hogy annak ellenére ad neki, hogy mondod, hogy ne. Most jól ki..szott veled, hogy nem hajlandó normálisan enni a gyerek. Én biztos megmondanám, hogy ne jöjjön amíg nem hajlandó azt csinálni amit mondasz.
2020. máj. 17. 20:30
 3/10 anonim ***** válasza:
86%
Mi még nem tartunk az édességtömő kornál, de már előre félek, mert anyám beharangozta, mihelyt lehet adni ilyeneket, tonnaszám fogja hozni a gyereknek. Már most veszekszek ezen vele, ha szóbahozza. Csak az a baj, ha megtiltom, a gyereknek én leszek a rossz, a nagymama meg a szent, mert ő engedi. Anyám engem is így nevelt, sok édességgel tömött. Hát felnőtt koromra táplálkozási és önértékelési zavarokkal küzdök. Nem akarom, hogy a lányom is ilyen legyen. Őszintén kérdező? Fogalmam sincs mit csináljunk. Egyelőre én is keresem erre a megfelelő választ. Mert könnyű azt mondani hogy rá kell szólni a mamára, de mint mondtam a gyerek fog haragudni ránk, és a másik: félő, hogy a hátunk mögött fogják etetni a gyereket "anyunak nem szólunk" formán :-(
2020. máj. 17. 20:39
 4/10 anonim ***** válasza:
97%
Nálunk se anyósom se apósom nem vigyáz a gyerekre. Pontosan ezért mert tudom, hogy a hátam mögött úgyis engednék amit én nem. Ha ott vagyok pedig ha kell akár össze is veszek velük. Hál istennek anyumék felfogják hogy amire azt mondom nem, az nem
2020. máj. 17. 20:42
 5/10 anonim ***** válasza:
71%

2 éves

Egészséges nasit kap

/ aszalt gyümi.. stb/

Napi 1 krémtúró és 1 valami esetenként engedett / kocka csoki... vagy ilyesmi/

Amire figyelek, ha édesség, akkor is minőségi legyen.. nem a “Teszkos”

2020. máj. 17. 21:05
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

5,5 és 3 éves gyerekek

2 éves koruk óta kapnak nasit uzsonnára. Lehet édes vagy sós. Mindkettő mozgékony, jó alkatú, egészséges gyerek.

A szüleim figyelembe veszik a nasi időpontját, ha rokonoknál vagyunk, nem verem magam a földhöz, ha több nasival kedveskednek nekik, mert úgysem esznek többet annál, ami jól esik és nem havi 1-2 napon fognak "elromlani".

2020. máj. 17. 21:53
 7/10 anonim ***** válasza:
86%

Hát én a nassolásnak nem vagyok híve. Főétkezés után egy kis nyalánkság belefér, de csak úgy napközben inkább ne. Ne szokjon rá a nassolasra, nagyon rossz szokás amiről nehéz lejönni.

De nalunk az a családi szabály, hogy a nagyszülők az ő házukban az ő szabályaik szerint vannak. Ha a nagyinál kap egy csokit a nap közepén lesz.om. De ezek ugye kivételes alkalmak nem pedig mindennapos. Nyilván ha valami veszélyes, nem eheti még stb olyat nem adnak.

2020. máj. 17. 22:23
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ezt kár túlaggódni. A családban van egy 5 éves. Anyuka hangoztatta hogy nem kell csoki, nem kell chips, stb... nem is igazán kapott a kislány csokit szinte sosem. Most meg ott tartanak majdnem 6 évesen hogy a kislány ha a családban valahol (mert ugye anyuka nem ad) felbontanak egy tábla csokit a kislányt nem lehet vele egyedül hagyni mert 10 perc alatt megeszi, befalja mielőtt valaki elveszi tőle. Pedog anyuka zsafolta lelkilieg is hogy így fog fájni a foga, a hasa stb...A tiltással kb erre lehdt menni. És még 6 éves sinca. Mi lesz ha lesz zsebpénze vagy felnő? Kérdezem hogy ez a nagyon tudatosan nevelt gyereknek lesz rosszabb a nassolási szokása vagy akinek mondjuk engedték hogy akár napközben is egyen csokit? Nem fogadnék rá, hogy az utóbbinak! Nagyon ügyesen csinálta anyuka, csak gratulálni lehet neki!
2020. máj. 17. 22:43
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen utolsó. En is ezért gondolom úgy, hogy a nagyik nyugodtan kényeztessék, meg azért gondolom, hogy ebed után nyugodtan egyen egy tejszeletet, teljesen semmit nem szabad tiltani (ami nem veszélyes persze). Így azért van egy egészséges egyensúly. Szerintem.
2020. máj. 17. 22:49
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Én is ismerek ilyet, mint a 8-as.

Emiatt döntöttem, ahogy.

Ráadásul amúgy nem édesszájú.. nem “falja” / sajnos semmit sem/

Megkezd egy sütit, simán visszaadja..

Így, ha rendesen ebédelt kizárólag akkor kaphat, ha kér, és nem jutalomnak

5.

2020. máj. 18. 05:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!