Aki még emlékszik erre?
Tudom nem ide tartozik de kíváncsi vagyok.
A kórházban miket adtak enni? Reggeli-ebéd-vacsi?
Köszönöm. 11 h kismama.
Hát nem tudom, én császáros voltam, de nálunk nem volt megszabva, hogy mit lehet enni. Az első 12 órát kivéve. Akkor még semmit nem lehetett. De utána ugyanazt kaptam, mint a term.úton szült szobatársak.
Reggeli/vacsora: kenyér, vaj, méz, felvágottak, retek, májkrém, túró, kakaó, joghurt, kefír. Egyszer volt töpörtőkrém. Reggelire italnak lehetett választani tea vagy tejes kávé közül. Én mindig a teát választottam. Mindig is imádtam a "menzás" teát, a tejes kávéról pedig azt hallottam, hogy borzalmas...
Ebéd: gyümölcsleves, köménymag leves, húsleves, csirkepaprikás, rizses hús, krumplis szószos valami. Nem emlékszek már mindenre.
2009 szeptember, Dél-Pesti Kórház. Császáros voltam, első este (reggel szültem) csak joghurt és egy zsemle, másnap is csak joghurt és zsemle volt, este viszont már ettem az anyukám husileveséből, megengedték azt.
Egyébként utána volt valamilyen húsleves, meg krumplifőzelék virslivel, desszertként piskóta szelet, reggelire kenyér, sajtkrém (tömlős), másik nap kenyér, vaj, füstölt tarja szelet (én hozattam be magamnak mustárt hozzá), volt méz is, ki mit szeretett volna, azt választotta. Tea volt, kakaó, tejes kávé, és valamilyen karamell ital szerűség is (nagyon finom volt minden).
Én meg voltam elégedve a kórházi kajával, nekem bejött mindegyik, ezekre emlékszem, hogy voltak.
És esetleg a Flór Ferenc Kórházról tudtok mondani?
Ott fogok majd szülni.
Nálunk a reggelit elintézték 1 db zala felvágottas-vajas zsemlével + tea.
Ebédre valami husit adtak krumplipürével, de savanyúság nuku.
Nekem anyukámék hoztak be paradicsomot, paprikát, sütött csirkét, meg joghurtot, szilvalekvárt. Ezt a két utóbbit neked is nagyon ajánlom, mert addig nem is nagyon engednek el, amíg nincs kaki. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!