Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van aki mostanában megkapta a...

Van aki mostanában megkapta a babaváró hitelt? Tudna néhány kérdésre válaszolni?

Figyelt kérdés
Még nem igényeltük meg, de gondolkozunk rajta, viszont úgy tudom, hogy a mostani helyzetben nem nagyon adnak a bankok hiteleket. Máshol meg azt írják,hogy csak személyi kölcsönöket nem az alacsony THM miatt. Illetve nekem van folyószámlahitelem, ami nincs mínuszban, de sok helyen olvastam, hogy minden meglévő hitelt levonnak az igényelt összegből. Akkor viszont hogyan kaphatják meg azok, akiknek mondjuk lakáshitelük van? Vagy ez csak kacsa és a meglévő hitelek nem számítanak bele csak a törlesztők összegét nézik?
2020. máj. 7. 12:09
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%
Igényeltük, megkaptuk. Nem volt egyszerü.
2020. máj. 7. 12:11
 2/12 anonim ***** válasza:
78%
Igényeltük es megkaptuk 2 hét alatt. Nálunk nagyon egyszerű volt, de magas jövedelmünk van. Volt egyébként lakáshitelünk, nem volt akadály.
2020. máj. 7. 12:14
 3/12 anonim ***** válasza:
78%

Igényeltük, megkaptuk. Nem volt egyszerü.

Ha van adósság a Nav felé, nem kaptok.

Igen, vírus idején nagyon megválogatják ki kap.

Igénylés előtt min 3 hónapon át egyik fönek havi 200.000 ft-os átutalasnak kell lennie, ami a munkabére. 150.000 volt, de jött a vírus es megemelték.

9 m-ót kaptunk, ennyit állapítottak meg.

Első helyen ahol voltunk, max 3 m. De lehet azt sem kaptuk volna meg.

Van még egy csomó minden. Nem emlékszem. Férjem intézte.

2020. máj. 7. 12:15
 4/12 anonim ***** válasza:
33%
Igen. Annyit hozzá tennék, eleggé "jómódúnak" kell lenni ehhez. Bocsi, de komolyan. Nagyobb bérnél gondolkodás nélkül megadjak. Jo ha régóta vagy egy munkahelyen. Nekik ez is biztosítas, mert folyamatosan dolgozol. Nálunk a férjem fönökét is felhívták érdeklődni.
2020. máj. 7. 12:19
 5/12 anonim ***** válasza:
70%

Hát nem tudom

A férjem netto 250-e elég volt a max összegre / hitelünk nincs/

Ez a főállása

Mást nem kevertünk bele, engem sem.. felesleges volt

Folyószámlahitel esetén nem 100%-ban veszik az összeget ..

Egyébként a szabály, hogy az össz netto jövedelmez maximum 50%-ban engedik leterhelni..

2020. máj. 7. 14:19
 6/12 anonim ***** válasza:
70%
Mi megkaptuk, siman. Lakashitelt valtottuk ki vele.
2020. máj. 7. 15:17
 7/12 anonim ***** válasza:
70%
Ha eleg magas a fizetes ahhoz hogy elbirja a lakashitelt meg a babavarot akkor semmi gond nelkul megadjak.
2020. máj. 7. 15:25
 8/12 anonim ***** válasza:
70%
Nekünk van lakáshitelünk, illetve én adóstárs vagyok a testvérem hitelében, és ezeket is figyelembe vették. Úgy számolták, hogy azok törlesztői mind összesen, plusz a babaváró törlesztője kijön-e az össz bevételünk max 60%-ból (már elmúltam 12 hetes, amikor igényeltük, mégis úgy számoltak, hogy a teljes 10 milliót a kamattámogatás nélkül kell visszafizetni, de cserébe az én fizetésem nem, csak a várható GYED-emet vették alapul). Nem éreztem teljesen fairnek ezt a számolást, főleg, hogy a babaváróból mind a 10 milliót a lakáshitel törlesztésébe öntöttük, ezzel összességében csökkentve a havi kiadásainkat meg a tartozásunkat a bank felé, de mégis így számolták. Szerencsére kijött a matek, még a GYED-del számolva is, mert jól keresünk, de azért így három hitel törlesztőjével számolva elég necces volt.
2020. máj. 7. 15:32
 9/12 anonim ***** válasza:
53%
Havi 130 nettóval fejenként nem mondanám magunkat éppen jómódúnak, mégis megkaptuk a teljes összeget.
2020. máj. 10. 07:01
 10/12 anonim válasza:
Mi egy ideje küszködünk a felvételével: az OTP elutasította a kérelmet, de ők maguk sem tudták megindokolni miért. Most másik banknál próbálkozunk...mindezt úgy, hogy egy minimális hitelünk van és kettőnk nettó jövedelme 800k felett van, semmi adósságunk, mindkettőnknek normális munkahelye van és megtakarításunk is van, gyereket is akarunk vállalni hamarosan. Nevetséges az egész...
2020. jún. 10. 15:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!