Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha felhívnak az óvodából,...

Ha felhívnak az óvodából, hogy már csak a mi gyerekünk van bent?

Figyelt kérdés

Most ügyeleti rendszer van, 10 gyerek/csoport a létszám. Rendesen, egész napra van ez. Már tegnap is szóltak délután 4-kor, hogy már negyed 4 óta csak a mi lányunkkal ültek ott, de semmi mást nem mondtak, csak ennyit. Ma fél 4-kor felhívtak, hogy nem-e tudnánk hamarabb menni érte, mert hárman ülnek ott az óvodában a gyerek miatt (2 óvónő és a dajkanéni). Férjem ment érte, mondta, hogy éppen nem a kapuban várták már útra készen mindannyian...

Korábban is volt már ebből megjegyzés, óvónő barátnőm panaszkodott is, hogy neki addig ott kell ülni délutánonként, amíg az utolsó gyereket el nem viszik és ez mekkora kicseszés. De könyörgöm, fizetést kapnak, nem ingyen teszik mindezt. Így már nem tudom, hogy mit csináljunk, azt sem akarom, hogy a gyerek kapjon valami megjegyzést az óvónőktől (mondta a férjem, hogy az egyik ma is úgy nézett rá, mint valami gyerekgyilkosra kb).

2020. máj. 5. 16:48
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
97%
Jelenleg ugyan nem dolgozom, de mint óvónő, furcsának találom ezt az "odatelefonálok, jöjjenek már hamarabb" módszert. Nem lettünk volna megdícsérve, ha ez kiderül. Esetleg, mikor jönnek érte, megkérdezni, tudnak-e korábban jönni, ne legyen egyedül a gyerek... de az óvónő akkor se mehet hamarabb haza. Én azt szoktam zokon venni, magamban puffogva, mikor az ügyeleti idő letelte után (este fél 6) se jönnek a szerencsétlen gyerekért, és még csak a telefont se veszik fel. Mert, ha odaszól, hogy gond van, késni fog, az elfogadható, bár én is szívesebben lennék a családommal, mint munkaidőn kívül ülni az oviban, ki tudja meddig, ingyen. Ekkor ne sértődjön meg a szülő, ha teljes menetfelszerelésben várjuk a gyerekkel együtt. De ha a munkaidejük 4ig tart, akkor kötelesek ott ülni, mindegy, hogy egyedül vagy gyerekkek.
2020. máj. 5. 21:27
 22/25 anonim ***** válasza:
100%
A második ilyen után elmagyaráztam volna a kedves óvónőnek, hogy mi is az ő feladata és munkaköre, amiért a fizetését kapja és meddig van nyitva az óvoda, ha eddig még nem jött volna rá. Azért álljon már meg a menet. Ne hívogasson már rendszeresen, hogy az én gyerekem van már csak ott egyedül és vigyem el előbb, nyilván dolgozom és nem viccből van ott, de ha "csak" amiatt lenne bent még fél4-4kor is, mert én még bemegyek a boltba "shoppingolni" (nyilván nem most a vírus idején), bizony ahhoz sem lenne semmi köze, az ő feladata, hogy vigyázzon és felügyeljen a gyerekekre, addig ameddig az óvoda nyitva van, ennyi. Bírom ezeket az óvónőket, akik a fizetést ugyan nyugodtan felveszik, de azon vannak hogy minél előbb elpaterolják a kölköket vagy minél kevesebbre kelljen ügyelni. Tipikus ilyen, mikor próbálják beadni a szülőknek, hogy ebéd után kötelező elvinnie annak a gyereket, aki valamilyen oknál fogva, pl kistesó miatt otthon van és fel vannak háborodva, mikor anyuka helyre teszi őket és nem viszi el ebéd után sem a gyerekét...
2020. máj. 5. 21:36
 23/25 anonim ***** válasza:
100%
Régebbi tapasztalat, még vírus előtti. Az én gyerekemért fél 5 re tudtam csak menni az oviba. 4 kor végeztem melóba, fél óra az út oda. Nem 1 alkalom volt amikor már az előtérbe ült az ovónő a fiammal és rám vártak csak, mert már mindenkit elvittek. Sosem tették szóvá. Tudták h dolgozom és nem tudok előbb menni érte. Nyugodtan mondd meg nekik h dolgoztok és ekkor jöttök érte, nem tudtok előbb és kész. Zárásig kötelesek ott lenni.
2020. máj. 5. 22:44
 24/25 anonim ***** válasza:
100%

Az én gyerekem is a későn távozók között van. Én azt nem értem, hogy hol a bánatában dolgoznak azok a szülők, akik már 4-re ott vannak a gyerekért.

Én 8-16:30-ig dolgozom + 35-40 perc az utazás az óvódáig.

Nem tudok mit tenni, ha az óvó néni szerez nekem jobb munkát, én vevő vagyok rá.

Szerintem senki nem hobbiból hagyja ott a gyereket sokáig az oviban.

2020. máj. 5. 23:28
 25/25 anonim ***** válasza:
36%

én azzal a feltétellel mentem vissza dolgozni, hogy 3/4 4kor eljöhetek, hogy 4re odaérjek a gyerekért, mégis nem egyszer volt, hogy csak 2-3an voltak már... reggel fél8kor ha beadtam, akkor meg max 10en a csoportban, ami egyébként 27fős... elképzelni nem tudom, hogy hogy dolgoznak..

nekem 1x volt, hogy szinte utánunk zárták a kaput, de az Bölcsi volt. De soha egy csúnya nézés nem volt...

mondjuk aki azt írja, kiosztaná az óvónőt... nem tartanátok attól, hogy a gyerek issza meg a levét? egy 3-4 éves nem fogja tudni elmondani, ha egyszer nem történik konkrétan semmi, hogy mi a baja, csak rosszul fogja érezni magát... szóval én első meg valószínű második és harmadik körben is elnézést kérve megpróbálnám elmagyarázni, hogy így tudom megoldani... nem azért, mert nekik van igazuk, hanem mert a gyerekemet nézem és miatta képes vagyok meghunyászkodni. Pedig nem arról vagyok híres...sőőt

2020. máj. 5. 23:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!