Ha felhívnak az óvodából, hogy már csak a mi gyerekünk van bent?
Most ügyeleti rendszer van, 10 gyerek/csoport a létszám. Rendesen, egész napra van ez. Már tegnap is szóltak délután 4-kor, hogy már negyed 4 óta csak a mi lányunkkal ültek ott, de semmi mást nem mondtak, csak ennyit. Ma fél 4-kor felhívtak, hogy nem-e tudnánk hamarabb menni érte, mert hárman ülnek ott az óvodában a gyerek miatt (2 óvónő és a dajkanéni). Férjem ment érte, mondta, hogy éppen nem a kapuban várták már útra készen mindannyian...
Korábban is volt már ebből megjegyzés, óvónő barátnőm panaszkodott is, hogy neki addig ott kell ülni délutánonként, amíg az utolsó gyereket el nem viszik és ez mekkora kicseszés. De könyörgöm, fizetést kapnak, nem ingyen teszik mindezt. Így már nem tudom, hogy mit csináljunk, azt sem akarom, hogy a gyerek kapjon valami megjegyzést az óvónőktől (mondta a férjem, hogy az egyik ma is úgy nézett rá, mint valami gyerekgyilkosra kb).
Biztos, hogy elbeszélgetnék nyugodt hangnemben az óvónővel, majd a vezetővel is a munkaidőmről, illetve arról hogy nem viccből viszem be a járvány közepén (én nem viszem).
De ha telefonhívásra meg tudjátok oldani hogy valaki menjen érte korábban, az elgondolkodtató, hogy valóban szükséges igénybe vennetek most az ovit?
Én csak arra emlékszem, hogy az én szüleim 6 ig dolgoztak, és mindig engem vittek el utoljára. Szerintem az sokkal jobban zavarta anyukámat, hogy kellemetlen nekem, hogy magányosnak érzem magam egyedül, mint, hogy az ovónők mit gondolnak, akiknek rohadtul ez a munkája.
Egyébként van valami konkrét idősáv, hogy meddig kötelesek felügyelet biztosítani?
Minek ülnek ott hárman egy gyerek miatt?
Válthatnák is egymást.
8, nem változott ebben semmi. 30 éve is én voltam az utolsó gyerek fél 5-5-kor és a dajka vigyázott már csak rám.
De ettől függetlenül most érzékeny a helyzet és ha tényleg meg tudják oldani, kutya kötelességük érte menni. Én ha dolgozok, tuti nem tudok hamarabb kijönni, de a kérdező valahogy csak megoldja, hisz írja, hogy ugranak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!