Érdemes 50 évesen ujabb gyereket vállalni, vagy érdemesebb a várhatoan néhány éven belul megszulető unokákra felkészulni?
mi a francot nem lehet azon felfogni, hogyha belépünk abba a korba, ahol megnő egy csomó halálozási kockázat, és a gyerek is sokkal nagyobb valószínűséggel születik valamilyen betegséggel, már nem vállalunk gyereket?
már az én szüleim is idősnek számítanak, anyám 56, apám 64, mindjárt itt a nyugdíj, én meg 20 évesen próbálok egyre kétségbeesettebben saját lábra állni úgy, hogy a jövőre érettségiző öcsém nevelését is átvehessem, mert a magyar nyugdíjakból az tuti nem fog összejönni, hogy még őt is továbbtaníthassák...
legalább az anyagi oldalát nézzétek a dolognak, ha már egyszer úgyis ilyen tuti biztos benne mindenki, hogy száz évig fog élni kicsattanó egészségben.
Nem igazan ertem a ket kerdesnek mikoze egymashoz... ha van egy fiatal baratnod/feleseged es gyermeket szeretne az egy mas dolog, mint hogy a korabban szuletett gyermeked esetleg hamarosan nagyszulove tesz. Az miben oldana meg a baratnod/felesegeddel tervezett kozos eletetek? Vagy ő megelegedne azzal hogy te mar nagypapa vagy de neki sosem lesz sajat gyermeke?
Ezert nem ertem mi az osszefugges.
Meg kellene vizsgálni az életed, hogy ennyi idősen miért gondolod meg egyáltalán, hogy gyereket csinálj. Jó eséllyel már nem fogod látni érettségizni.
Na meg ebben az országban, aki felelősen gondolkozik az inkább a gyermektelenség felé hajlik
Az én dédim is sokáig élt, de pl a nagyszüleim már nem. Apai nagyanyám még apu fiatalkorában meghalt, a nagypapám 70 volt. Anyai nagyapám 62 évesen stroke-öt kapott, ápolásra szorult 5 év után meghalt. Utolsó nagymamám tavaly temettük 70 évesen. Pedig ezek nem alkoholizáló, nem dohányzó emberek voltak.
A mai öregek mások, mint a régiek másképp élnek, más hatások érik őket. Még a nagyszüleim generációja hosszabb életű, de pl a főnököm most lesz 60, akikkel együtt érettségizett, vagy diplomázott majd a felük halott. Az semmit nem jelent, hogy a dédi 90 felett élt. Ma 50 felett gyereket vállalni minden téren rizikó.
Hiába élt a te dédapád az előző században 92 évet. Nézd meg mennyi volt akkor a várható élettartam, és mennyivel volt felette. Nézd meg mennyi a te korodhoz. Aztán saccold, meg, hogy vajon annyit megélsz-e, ha minden jól megy, vagy nem.
Nekem is volt 90+ dédszülőm, csak az utolsó 20 év volt rémálom az egész családnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!