Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Apasági nyilatkozatot vissza...

Apasági nyilatkozatot vissza szeretném vonni. Mindenképpen szükséges "új apa" megnevezése vagy lehet fiktív is? Én vagyok az anya

Figyelt kérdés
2020. ápr. 22. 08:17
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
75%
Ezt én értem, de Karcsi lemondása mindenképpen kell hozzá, vagy rosszul gondolom?
2020. ápr. 22. 13:51
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem jól tudod. Ha van már apái elismerő nyilatkozat, az Kötelező érvényű. Nem lehet visszavonni. Ha Karcsi anno aláírta, akkor Karcsi az apa. Tegyük fel ő a biologiai apa is. Na de nem akarja mégse a gyereket, a nőnek meg ott van Pisti. Pisti vállalna a gyereket, ezért feleségül veszi a nőt. Mivel már meg van az apasági, azt nem írja felül a házasság, ergo Karcsi marad az apa. Fordítva lenne lehetséges, ha a nő már házas lett volna, akkor a férj az apa, mindegy ki csinálta a gyereket, de a férj indíthat apaság megdöntése pert, aminek végén a biológiai apa tehet apasági ynilatkozatot.

Lényeg a lényeg, az apái elismerő nyilatkozat visszavonhatatlan. A gyerekenek akkor lesz másik apja, ha a nő meghazasodik és az apa házastársi örökbefogadással örökbe fogadja a gyereket.

2020. ápr. 22. 16:38
 13/15 anonim ***** válasza:
72%
és ez bekerül valami hivatalos nyilvántartásba, vagy csak kapott róla Karcsi és Mari egy papírt, amit el tudnak summantani, ha akarnak?
2020. ápr. 26. 23:01
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

13!

Bekerül, bizony. Az anyakönyvi hivatal nyilvántartásába kerül.

2020. ápr. 27. 06:18
 15/15 anonim ***** válasza:
56%
Hivatalosan ő az apa. Bíróságra lehet vinni az ügyet. Ott születhet döntés másról.
2021. jan. 22. 18:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!