Apasági nyilatkozatot vissza szeretném vonni. Mindenképpen szükséges "új apa" megnevezése vagy lehet fiktív is? Én vagyok az anya
Te a világon semmit nem vonhatsz vissza, hiszen a nyilatkozatot nem te tetted!
Legfeljebb megtámadhatod, de az is kétséges.
Ideológiailag is érdekes lenne. Ez nem egy lelki izé, hanem lényegében arról nyilatkoztok, hogy szexeltetek a fogantatás idejèn, és úgy gondoljátok, közös (genetikailag) a kicsi.
Ha a férfi megtudná, hogy vki mással is voltál, kérhet majd DNStesztet, de női részről mi lehet az indok? Összetévesztetted Karcsit a Pistával?
A donospermánál a donor az anyag leadásakor lemond az apai jogairól.
De ha én Karcsival voltam, nem dönthetek úgy, hogy Pista az apja! Persze lehet, csak csalás, és ha Karcsi rájön, és apasági pert indít, és a DNS-teszt igazolja, hogy ő az apa, akkor meg fogja kapni az apának járó jogokat.
7!
De, dönthetsz úgy, hogy Pisti az apja, amenyiben Karcsi nem vállalja a gyereket és Karcsi nem tett apasági nyilatkozatot. Mégegyszer, az apasági nyilatkozatnak nem feltétele a biológiai apaság.
Utolsó, megint tévedsz, lehet így is dönteni, ha mindhárom fél így dönt, és az "új apa" házasságot köt az anyával.
Viszont visszavonni nem lehet az apai elismerő nyilatkozatot, ezt el is mondják a nyilatkozattételnél. Az apa jogai és kötelezettségei akkor szűnnek meg, ha lemond róluk, ÉS ezzel egyidőben az anya házastársa sajátjaként elismeri a gyereket. Sehogy máshogy nem lehetséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!