Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Apasági nyilatkozatot vissza...

Apasági nyilatkozatot vissza szeretném vonni. Mindenképpen szükséges "új apa" megnevezése vagy lehet fiktív is? Én vagyok az anya

Figyelt kérdés
2020. ápr. 22. 08:17
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
34%
Milyen alapon? Az "apa" mit szól hozzá?
2020. ápr. 22. 08:24
 2/15 anonim ***** válasza:
81%
Nem tudom, van-e jogod ehhez, és az apa perre viheti.
2020. ápr. 22. 08:25
 3/15 anonim ***** válasza:
88%

Te a világon semmit nem vonhatsz vissza, hiszen a nyilatkozatot nem te tetted!

Legfeljebb megtámadhatod, de az is kétséges.

2020. ápr. 22. 08:36
 4/15 anonim ***** válasza:
92%
Nem lehet visszavonni. Ezt akkor, amikor készítették el is mondták. Ez egy visszavonhatatlan nyilatkozat.
2020. ápr. 22. 09:06
 5/15 anonim ***** válasza:
43%

Ideológiailag is érdekes lenne. Ez nem egy lelki izé, hanem lényegében arról nyilatkoztok, hogy szexeltetek a fogantatás idejèn, és úgy gondoljátok, közös (genetikailag) a kicsi.

Ha a férfi megtudná, hogy vki mással is voltál, kérhet majd DNStesztet, de női részről mi lehet az indok? Összetévesztetted Karcsit a Pistával?

2020. ápr. 22. 09:22
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Hat utolsó, az apasági nyilatkozatnak nincs köze a szexhez és a biológiai apasághoz se. Pl lombikprogrmanal donorsperma eseten is irnak -ha nem hazasok- és ott aztán teljesen egyértelmű, hogy nem az az apa, aki aláírja. A nyilatkozat nem is kérdez rá ilyesmire, tulajdonképpen bárki megteheti, pl az anya szülés után 2 evvel mégis ért partnere is, ha addig nem volt rendezve a gyermek családi jogallasa.
2020. ápr. 22. 09:26
 7/15 anonim ***** válasza:
18%

A donospermánál a donor az anyag leadásakor lemond az apai jogairól.

De ha én Karcsival voltam, nem dönthetek úgy, hogy Pista az apja! Persze lehet, csak csalás, és ha Karcsi rájön, és apasági pert indít, és a DNS-teszt igazolja, hogy ő az apa, akkor meg fogja kapni az apának járó jogokat.

2020. ápr. 22. 09:53
 8/15 anonim ***** válasza:
91%

7!

De, dönthetsz úgy, hogy Pisti az apja, amenyiben Karcsi nem vállalja a gyereket és Karcsi nem tett apasági nyilatkozatot. Mégegyszer, az apasági nyilatkozatnak nem feltétele a biológiai apaság.

2020. ápr. 22. 09:54
 9/15 anonim ***** válasza:
30%
Talán igazad van, ennyire nem vagyok perfekt ebben, de ha már Karcsi egyszer nyilatkozott velem, akkor nem dönthetek Pista mellett, mert mondjuk Karcsival összevesztem.
2020. ápr. 22. 09:59
 10/15 anonim ***** válasza:
78%

Utolsó, megint tévedsz, lehet így is dönteni, ha mindhárom fél így dönt, és az "új apa" házasságot köt az anyával.

Viszont visszavonni nem lehet az apai elismerő nyilatkozatot, ezt el is mondják a nyilatkozattételnél. Az apa jogai és kötelezettségei akkor szűnnek meg, ha lemond róluk, ÉS ezzel egyidőben az anya házastársa sajátjaként elismeri a gyereket. Sehogy máshogy nem lehetséges.

2020. ápr. 22. 13:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!