Bababoltokba (Bippa) 12 után lehet csak menni, vagy nem vonatkozik a korlátozás?
Az élelmiszerüzletekben, drogériákban, a piacokon és a gyógyszertárakban kizárólag 65 év felettiek vásárolhatnak 9 és 12 óra között.
Valahogy nem látom a bababoltot megemlíteni.
Persze, kérdés, egyáltalán nyitva vannak-e?
Bababoltba jogszerűen nem mehetsz, nem minősül alapos indoknak. Nyitva lehet, ahogy a Pepco is, mert nem írtak elő, hogy be kell zárni, de vevő nem mehet, mert az ő mozgását korlátozza jogszabály.
Bármelyik kamara oldalán fent van róla tájékoztatás, jogszabállyal, és a lepontozóknak szívesen küldöm a BM állásfoglalását is, amit kértem.
Hülyén hangzik, de 4-esnek van igaza. Ilyen a szabályozás.
A közeli Pepco egyébként 8-tól 15-ig van nyitva és 9-12 között csak a 65 év felettiek mehetnek.
Nem ellemtmondás, ez a jogszabály (szakember tudja is, miért így alkották, én is tudom).
Összefoglalva:
A 71/2020 (III. 27.) Korm. rendelet alapján a 2020. március 27-től a lakóhely, a tartózkodási hely, magánlakás elhagyására csak alapos okból kerülhet sor.
Alapos oknak minősülnek a rendeletben felsoroltak (munkavégzés, élelmiszer és gyógyszer vásárlása, gépjárműszerviz és töltőállomás felkeresése, gyógykezelésen részvétel, fodrászhoz, manikűröshöz járás stb.).
A fel NEM sorolt üzletekben (pl. ruhabolt, ékszerbolt, játékbolt stb.) való vásárlás céljából a rendelet szerint nem lehet elhagyni a lakóhelyet. Ha valaki ezt mégis megteszi, akkor szabálysértést követ el, és pénzbírsággal sújtható.
Ebből következően:
a 4. §-ban nem szereplő üzletek alkalmazottai, tulajdonosai is – munkavégzés (pl. raktározás, leltározás stb.) céljából – bemehetnek a munkahelyükre (pl. üzletbe),
de a rendelet értelmében senki más nem keresheti fel ezen üzleteket, hiszen azzal szabálysértést követne el.
Ha bababoltba nem mehetek,hova rakom le aludni a gyereket? A földre?
Ez alapos indoknak minősül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!