Olvasgattam erről honlapokat... De mind csak külföldi klinika. Nem szeretnék külföldre menni.
Magyarországon egyáltalán nem lehet ilyet? Azt olvastam, hogy túl van szabályozva sajnos...
2020. ápr. 17. 19:51
1/6 anonim válasza:
Sehogy mert legális úton nincs erre lehetőség.
2020. ápr. 17. 20:04
2/6 anonim válasza:
De van, első.
Nem egyszerű, Kérdező. Alap, hogy 35nel nem lehetsz idősebb és van már minimum egy gyereked.
A procedúra pedig ugyanaz, mint a lombikbébi programnál,tehát petefészek stimuláció... Nem sokan vállalják, mert vagy meghatározott rokoni kapcsolatban levő személynek vagy anonim módon ismeretlennek lehet csak adományozni.
2020. ápr. 17. 20:25
3/6 anonim válasza:
Azt hozzá kell tenni, hogy Magyarországon kizárólag ingyenes adományozásra van lehetőség (nem kap pénzt az adományozó), ezért a legtöbben rokonnak adományoznak, mert ilyenkor olyan hormonkezelések várnak az adományozóra, amelyeknek rengeteg mellékhatása van, és maga a petesejtlevétel sem kockázatmentes.
2020. ápr. 18. 10:09
4/6 anonim válasza:
Anonim adományozás nincs. Nem véletlen mennek a nők akiknek petesejt donációra van szükségük, Brnoba. Itthon csak rokontól kaphatsz, aki nem több 35nél és van már gyereke. Itthon már megtermékenyített petesejtet lehet anonim adományozni.
2020. ápr. 18. 14:47
5/6 A kérdező kommentje:
32 vagyok és 2 gyerekem van.
És nem pénzért adnék petesejtet :)
Ez furcsa dolog... Két okból. 1. Mert valakin tudnék segíteni. 2. Mert jó lenne a tudat, hogy félig az én részem valahol a világban nevelkedik.És akik ilyenre vállalkoznak, hogy donort ültetnek be, tuti jó szülők lesznek :)
2020. ápr. 21. 18:38
6/6 anonim válasza:
Csak rokonnak lehet (természetesen nem vér szerintinek), ezt igazolni is kell. És ahogy előttem írták, 35 éves korig, és min 1 gyerek után. Ezért mennek az emberek külföldre. Amúgy a cseheknél van több klinika is ami fizetős, magyarul is lehet velük beszélni mert sok magyar jár oda. Donoroknak fizetnek is (ha a pénz miatt nem akarsz utazni). Hidd el akkor is segítesz, mert itthon sajnos tényleg túl sok szabály van, ezért amint mondtam sokan Csehországba, vagy Szlovákiába mennek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!