Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Reális 1 gyermek után 30 ezer...

Reális 1 gyermek után 30 ezer forintos gyerektartás?

Figyelt kérdés
2010. júl. 27. 08:56
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
A barátnőm a 14 éves lányára havi 10.000 Ft-ot kap, de örül, ha megkapja pontosan... Összetenné a két kezét, ha akár 20.000 Ft-ot kapna, nemhogy még 30-at...
2010. júl. 29. 13:23
 22/31 A kérdező kommentje:
Amelyik "apa" 10 ezer forintot fizet az kb. nettó 50.000,- Ft-os keresettel rendelkezik ha ez így van akkor jogos. Ha a mai világban a fennmaradó 40 ezerből meg meg él akkor életművész. Ezekben az esetekben meg inkább feketén dolgozik csak ne kelljen fizetnie! Akkor az milyen apa! Visszataszító hogy 1-2 "édes apa" azt hiszi hogy az anyának kell a pénz. Persze a keményen havonta fizetett különórák fellépésein (karate, tánc, úszás stb.) mellszélességgel ott büszkélkedik, de amikor egyszer Ő fizette ki a különóra díját a következő havi gyerektartásból levonta.
2010. júl. 29. 14:57
 23/31 anonim ***** válasza:
49%

30 ezret ad apa

13700 a családi

akkor jut a gyerekre havonta 43700 forint. Mégha az előbbi anyuka listáját nézem, ez nem sokkal marad el tőle, kicsit lejjebb veszi a nasi költségét. De 43700 forint bőven elég kell hogy legyen egy 8 éves gyerek szükségleteire.

2010. júl. 29. 20:05
 24/31 anonim ***** válasza:
33%
150000-et keres apánk és kettönkre 25000-et ad.Úgyhogy ne panaszkodj.
2010. júl. 29. 21:52
 25/31 anonim ***** válasza:

07-29 12:52: Helyesen írtad. Annyival egészíteném ki, hogy a sporttevékenységek + nyelv még minimum havi 30e Ft-ot visznek el. Egy db szülinap zsúr - ha nem akkora a keccód, hogy tucatnyi gyereket elugráltass - 25-30e Ft. Nyáron olcsóbban oldjuk meg, szabadtéri a piknik, de télen nem megvalósítható. Tortát általában sk gyártunk. Egyik gyerekem szemüveget hord: a szemüvege 18 000 Ft volt. Két gyerekemet is kellett vinni Dévény kezelésre hónapokon át (hálistennek minden oké) alkalmanként 2500 FT volt beutalóval. Havi 10 000 Ft.

Négy gyereket nevelünk, az egyik már iskolás. Igaz, hogy a nasi az nincs 40 000 Ft egy hónapban nekik arányosan (hülyeségnek is tartanám), de ha most összeadok mindent, az biztos, hogy négyükre a múlt hónapban nem álltunk meg 250 000 Ft alatt. Ebben két gyereknek volt benne 1 hét nyaralás. Most nem volt ovi, nem volt iskola, nem volt nyelvtanulás. Lehet visszaosztani, hogy mibe is kerül VALÓJÁBAN egy gyerek.

2010. aug. 3. 07:08
 26/31 anonim ***** válasza:

07-29 20:05: Úgy elég ez az összeg, hogy a 8 éves tanul, sportolni jár (havi 10-15e), nyelvet tanul (havi 10e), öltözködik (havi 8-10e)? 8 évesnek már nem nagyon veszel babaruhabörzén olcsóér' göncöt, mert az olyan is.

Egy iskolakezdés tokkal vonóval benne van az 50 000-ben. Egyéb különplusszok, osztálypénz, iskolai kirándulást ha összeadom, inkább felülről veri a havi 10 000 Ft-ot. Nyáron 1 hét értelmes tábor nincs 25-30e alatt. Egy normális cipő 10e, persze teszveszen kifoghatsz olcsóbban alig használtat vagy teljesen újat, de csak erre nem tudsz alapozni. Téli goretex csizma huszonezer.

Már MOST felette vagyok annak a 43ezernek, holott a gyerek még nem evett egy falatot sem, példának okáért egy színházba nem vitted el, még BKV bérletet sem vettél neki.

Háááát.... mindenesetre ügyes.

2010. aug. 3. 07:21
 27/31 anonim ***** válasza:

Szerintem azt fizesse az apuka amit a füzetéséből %-osan levonnak!

Nálunk apukától vonnak (kb 25e ft/25% két gyerekre) és van két közös gyerekük mi sem élünk nagylábon!

A lista amit a hozzászóló ír az számunkra csak ÁLOM marad!

Szerintem aki pikniket tart 30eft-ért az meg sem szólaljon!Nebeszélve az egyéb tánc stb

2010. aug. 3. 08:20
 28/31 anonim ***** válasza:
45%
Jó én ehhez nem tudok hozzászólni, mert nem vagyok elvált, de ha az lennék se fogadnék el az apától egy fillért sem, nem azért tanultam meg dolgozom, hogy a gyerekeimet meg magamat ne tudjam eltartani és épp ezért nem értem miért kell az apának fizetni egy gyermek összes költségét? és az anyuka mit fizet? Mert ha közösen tesznek 30-30-at+ a családi 13- az havonta 73ezer, és ha 4-el szorzom az havi 292 ezer, bőven felette az említett 250-nek. Tehát miért nem lehet egy gyereket havi 73 ezer forintból eltartani?
2010. aug. 3. 10:03
 29/31 anonim ***** válasza:
Hát a 30 ezer szerintem tök jó, nekünk 10 ezret fizet az apám, pedig még '99-ben 15 ezret állapítottak meg.
2010. aug. 3. 10:10
 30/31 anonim ***** válasza:
Nem az összes költségét kell fizetnie az apának, ebben igazad van, kedves kettővel elöttem szóló. De azért nem mindenki Máltai Szeretetszolgálat, és tök jó, hogy te úgy gondolod, el tudnád egyedül tartani a gyerekeidet (nem derült ki, hányan vannak és hány évesek, bár végülis lényegtelen), viszont nem értem mi a gond azzal, hogy apa is kiveszi az anyagi hozzájárulásból a részét. A gyerekek attól nem esznek, ruházkodnak, stb kevesebbet, mert apa elköltözött.:) A gyerek ugyanannyiba kerül apával, mint apa nélkül.
2010. aug. 3. 11:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!