Hogyan működik a gyerektartás?
Figyelt kérdés
Elviekben tudom, hogy a fizetés egy bizonyos százaléka, de mi van akkor, ha az apuka nem dolgozik, és munkanélküli segélyt sem kap?
Attól még közösen vállaltuk a babát, és nem korrekt, hogyha nekem kell állnom mindent....
Mennyi pénzre számíthatok, és mégis hogyan?
2011. máj. 31. 12:38
1/3 anonim válasza:
Vagy %-ot állapítanak meg, vagy fix összeget. Mindkettőt vonják a munkanélküliből is. Ha semmilyen jövedelme nincs apának, egy idő után az állam megelőlegezi számodra, de amint dolgozni fog, ezt behajtják rajta. Elvileg nem maradsz ellátás nélkül.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ!
Elfelejtettem írni, hogy én jelenleg egyetemre járok, tehát effektív jövedelmem nincs, nem dolgozom, csak a CSP, GYES....
2011. máj. 31. 12:49
3/3 anonim válasza:
Allam altali megelolegezes! Abba a polgarmesteri hivatalba kell beadni az igenylest, ahol kiallitottak a gyerek szuletesi anyakonyvi kivonatat. Az igenyles beadasa utan a megkeresik az edesapat, es ha bizonyithatoan nincs jovedelme, akkor megelolegezik, max. 3 evre, utana ujabb igenylest kell beadni ha az apa meg akkor sem dolgozik. Legalabbis nalunk igy volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!